Vierailija

Etsimme parhaillaan asuntoa ja viikonloppuna esittelyssä ihastuimme aivan silmittömästi yhteen asuntoon joka on rakennettu 1974. Se oli sisätiloiltaan upeasti remontoitu ja mukavan ajaton semmoiselta yleisolemukseltaan, ja tilaa olisi meille juuri sopivasti.Nyt hieman ajatteluttaa kuitenkin se, että kyseessä on tosiaan tuolloin rakennettu TASAKATTOINEN (huopakate) talo. Lisäksi kuten varmasti on ihan normaalia tuon ikäisissä taloissa, ilmavaihto on painovoimainen. Mitä se 70-luvun painovoimainen ilmanvaihto sitten tarkoittaa? Minkälaisia kokemuksia teillä on sisäilman laadusta kyseisen laisissa asunnoissa? Tuloilman aukkoja ei ollut samaan tapaan kuin esim. tämänhetkisessä asunnossamme, nyt vielä hieman epäselvää on että onko ikkunoissa jokin systeemi josta tulee ilmaa sisään.Sisäilman laatu ja mahdolliset kosteus- ja homeongelmat pelottavat, sillä itse olen saanut muistoksi lapsuuden- ja nuoruudenkodistani (rak. 60-luvun lopussa) homeallergian. Ilmanvaihto talossa on mallia pullo eli ei ole tuloilmaventtiilejä ja vanhempani fiksuina vielä 80-luvulla vaihtoivat taloon ikkunat mallia pullo, eli ilman vaihtuminen ikkunan raoistakin loppui.

Sivut

Kommentit (29)

Mitään probleemia ei ole ollut. Vettä/lunta ei edes kerry katolle, koska se sijaitsee sillä tavalla tuulisella paikalla. Joka syksy joku käy katolla tarkistamassa rännit. Mihinkään asuntoon ei koskaan ole tullut vedet sisälle eikä siis minkäälaisia kosteusvaurioita. Sisäilma on hyvän ja kosteissa tiloissa suorastaan loistava. Meilläkin on tehty kyllä kattava remontti, jolloin kaikki kosteat tilat on nykymallin mukaan. Myös uusissa taloissa voi olla rakenteellisia vikoja. Lisäksi tykkään juuri tuosta 70 luvun tyylistä kun ei pitkiä käytäviä ja ikkunat ja huoneet on siot. Ollaan tykätty ja pois ei muuteta :)

Eikä ihan vielä 1970-luvun taloissakaan.Vierailija:

Lainaus:


Mukava tälläisessä vanhemmassa yhtiössäkin on asua. Ei paina putkirempat päälle, kuten monissa 1980- luvulla valmistuneissa yhtiöissä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tänään mennään uudemman kerran näytölle ja välittäjällä on vastauksia antamiini kysymyksiin. Tätä ketjua lukiessa kyllä tuli uusia kysymyksiä. Tosiaan, siitä on kysyttävä että kuka remontin on tehnyt ja miten kattava se on ollut sieltä pintaa syvemmältä.Asumiskulut vähän alkoivat hirvittää kun laskimme että 16 E vesimaksu per henkilö tekee meidän perheeltä jo 80 Euroa kuussa. Todella paljon vähemmän tässä nykyisessä jossa on huoneistokoht. vesimittarit. Vesi, autopaikka plus vastike yhteensä 345 E kuussa, neliöitä on 108 + 15. Miltä kuulostaa, onko teistä kovin korkea? MInusta on vähän yläkanttiin.

vanhempien 1968 valmistuneeseen taloon on juuri tehty eristerappaus, kaikkien ikkunoiden ja ovien vaihdot ja katon uusiminen. Tuli erittäin kalliiksi. Myös putkiremontti on jo lähellä tuloaan. Jotkut innokkaat halusivat näin mittavia remontteja, vaikka talo oli erittäin hyväkuntoinen. Jotkut pöljät saavat yhtiökokouksessa tämmöisiä päätöksiä aikaiseksi.Olen koulutukseltani rakennusinsinööri

En suosittele missään nimessä. 100% varmuudella jotain tulee tuosta tasakatosta melko lyhyellä aikavälillä. On vielä huopakate, joka rispaantuu ja alkaa pikkuhiljaa läpäistä.

Se asunto on siis ai-van i-ha-na mutta yritän nähdä kauniin pinnan alle josko siellä onkin jokin pommi.Tietääkö kukaan, pystyyköhän ilman ja rakenteiden kosteutta/hometta mittaamaan jotenkin sillä tavalla, että sen voisi tehdä ennen kaupantekoa järkevästi avaamatta rakenteita? Esim. normaalien kosteusmittausten yhteydessä tutkia myös homeet?

rakennettu 1974, ei ole tasakattoinen mutta ongelmia sitäkin enemmän...Vedet tuli sisälle ja piti muokata pihaa niin paljon kuin voi = todella vähän, sillä joku idiootti on aikanaan tämän talon päättänyt rakentaa melkein kallionkuoppaan. Pihallamme ei ole muuta syvennystä kuin puun ja pensaan alla että on saatu istutettua. (kävimme pitkällä metalliputkella pihan läpi)Kattoremppa tehtiin melko pian muuttamisen jälkeen eli vaihdettiin uusi peltikatto, vanha oli jotai mitä lie.Putkiremontti tulossa ja siihen täytyy ottaa lainaa 1/4 siitä mitä koko asunnosta maksoimme vuonna 2001!Ja lähivuosina varmaan tulee ovien ja ikkunoiden vaihtoa jne.Etuovi. com ja muut vastaavat ovat ahkerassa käytösssä - tahtoo pois!!

Miltä se asunnon ilma vaikutti. Oliko mitään hajun hiventäkään? Kuntotarkastus, isännöitsijän saamat tiedot, juttele myös asunnon myyjän ja naapureiden kanssa. Mitä remontissa löytyi, oliko kosteusvaurioita, mitä niille tehtiin? Itse en ostaisi, mutta olenkin homehysteerikko.

ostettiin hiljattain 70 luvin rivari, kosteus ja kuntokartoitettu ja kaikki piti ola ok.pari kk meni, ja sitten alkoi tapahtua.. nyt rakenteita revitään irti ja remontti on mittava.. 3 huonetta rakenteineen menee uusiksi ja 2 sisäseinää.että se niistä kuntokartoituksista.pitäkää HUOLI että teillä on OMA ASIANTUNTIJA kun etsitte asuntoa, älkää luottako teetettyihin tutkimuksiin!!ja tosiaa, ilman rakenteiden avaamista, ei tiedä mitään.. kaikki ei näy päälle vaikka pitntaremontiia ei olisi tehtykään pitkään aikaan.kun aikaa voisi taaksepäin siirtää.. tekisin sen!!

niin minäkin nykyiseen asuntoomme. 80-luvun alussa rakennettu kerrostalo, hyvin hoidettu, rempattu jne.

Nyt ollaan vuosi asuttu ja kaikenlaista on tullut eteen mm. naapurin katto on aikoinaan vuotanut, ikkunat olivat aivan lahot ja vuotivat (onneksi ikkunaremppa tehtiin, mutta me ei oltu siitä edes tietoisia, että se oli sovittu), koko ajan kerätään ylimääräisiä vastikkeita ties minkä asian tiimoilta... Olen niin katunut tätä ensiasuntoamme... veljeni osti samankokoisen 2000-luvulla rakennetun ja heillä on jopa pienemmät asumismenot.

En voi sanoa muuta, kuin että olkaa tarkkana. Ei kaikille käy näin.

rakenteen on pakko avata, jos haluaa oikeasti mittailla. Mutta ei se mittaus ole ainoa tapa. Paras tapa on mennä ja koitella ja haistella ja katsoa, missä kunnossa putket on jne.Vierailija:

Lainaus:


Se asunto on siis ai-van i-ha-na mutta yritän nähdä kauniin pinnan alle josko siellä onkin jokin pommi.Tietääkö kukaan, pystyyköhän ilman ja rakenteiden kosteutta/hometta mittaamaan jotenkin sillä tavalla, että sen voisi tehdä ennen kaupantekoa järkevästi avaamatta rakenteita? Esim. normaalien kosteusmittausten yhteydessä tutkia myös homeet?
Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat