Vierailija

Siis niin, että telkkari ei ikinä, koskaan, ole auki silloin, kun lapset ovat hereillä.

Tehokasta?

Kommentit (9)

Tosin vaatii vanhemmilta melkoisesti tsemppaamista... No, lapset on pieniä vain hetken, sitä toistelen välillä useinkin itselleni ;)1) Ei telkkaria tai tietokonetta alle kouluikäisille ollenkaan. Ja siis molemmat pysyvät kiinni myös aikuisilla, kunnes lapset nukkuvat.2) Ehdottomasti ainakin kaksi tuntia päivässä ulkoilua, mielellään aamulla ja illalla ainakin tunti kerrallaan.3) Sisällä ohjataan lasten leikit alkuun, jos meinaa mennä överiksi. Meillä myös pelataan lautapelejä, luetaan kirjoja ja rakennetaan yhdessä palapelejä paljon. Alkuun vaati totuttelua ja motivointia melkoisesti, että jaksoivat keskittyä...4) Aikuisten jutut jutellaan lasten nukahdettua, lapsille ollaan läsnä aina, kun ollaan hereilläollessa paikalla.5) Hieronta on luksusta! Kosketus ylipäänsä hieronnan tai leikin avulla (esim. piirtämällä selkään ja arvuuttelemalla) auttaa kaikkia lapsia rauhoittumaan. Ja aikuisiakin :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

on havaittavissa. Oma riehujani taas on sen verran die hard-tapaus, että on ihan sama katsooko telkkaria vai ei. Ei se televisionkaan ääressä pitkään pysy jos ohjelma ei ole megakiinnostava tai jos riehuminen vaan on mukavampaa.

eikä ollut hyötyä hiilihydraatittomasta ruokavaliostakaan (ainoa vaikutus oli, että lapsi muuttui mahanpurujen vuoksi vielä kärttyisämmäksi kun hiilihydraattien myötä ruokavaliosta lähti kuidut ja pelkkä proteiini aiheutti ummetusta)Liikunnan lisäämisestä on tilapäisesti apua siksi aikaa kun liikuntaa kestää. Valitettavasti vaikutus ei kestä puolta tuntia kun liikunnan lopettaa.Kalaöljyistä on jonkun verran apua.Syliinottamisesta kaikkein eniten.

Ensinnäkin tutkimuksissa on kyllä huomioitu yleensä jos jonkinlaiset taustamuuttujat niin, että siitä saadaan validi. Omat kokemukset ovat aina suppea ja kontrolloimaton otos, jos sitä verrataan tutkimuksiin... Ja jos haluat ennemmin silti nojata mutuun, niin pakko kommentoida, että meillä ainakin RAUHALLISEN pojan käytös on rauhattomampaa ja aggressiivisempaa, jos annetaan katsoa liikaa telkkaria. Ja pienempi on alkanut nukkua yönsä kokonaan vasta nyt, kun lopetettiin häneltä telkkarintöllötys kokonaan... sattumaa?Kohtuus kaikessa, mutta ei alle kouluikäiselle tv:stä ainakaan hyötyä ole. Iloa ehkä. Ja helpompaahan sen salliminen ainakin on kuin esim. yhdessä ulkona riehuminen tai muu koko perheen yhteinen, mielekäs tekeminen. Minä ainakin myönnän, että ihan vain laiskuuttani annan isomman edelleen katsoa puolisen tuntia telkkaria joka päivä, vaikka se ei selvästi teekään hänelle hyvää.

jos telkkaria ei katsota niin poika riehuu ja kuluttaa energiaa, joten nukahtaminen illalla helpompaa.Olen tullut siihen tulokseen, että tutkimukset tv:n katsomisen ja levottomuuden yhteydestä ovat missanneet sen olennaisen asian, että levottomat lapset pannaan yleensä telkkarin eteen juuri siksi, että pysyvät hallinnassa. Rauhallisten lasten taas voi antaa leikkiä itsekseen kaikessa rauhassa ilman telkkaria. Eli tulos: TV:n katselu lisää levottomuutta vaikka totuus on että levottomuus lisää TV:n katselua!

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat