Seuraa 

Help!

2,5-vuotiaasta siis pian tulossa isosisko ja kovasti nyt tuntuu asia kiinnostavan, kaikilta kanteilta. Kerrottu on asiasta jo kauan ja jossain mielessä on varmaan sisäistänytkin sitä - sen verran kun ikä- ja kokeustaso nyt voivat mahdollisuuksia tajuamiseen antaa.Kirjojen ja kuvien avulla asia voisi hahmottua paremmin ja pulma-asioihin voisi tutustua ennakkoon ja palata niihin aina tilanteen vaatiessa.Siispä heittäkää kehiin kokemuksianne hyvistä lapsille suunnatuista kirjoista uuteen pikkusisarukseen liittyen,kiitollisena jo valmiiksi,

Kommentit (9)

Aloin etsiä googlesta yhtä ihanaa lastenkirjaa, joka kertoo juuri tuosta aiheesta, ja sattumalta törmäsin tällaiseen Oulun kaupunginkirjaston listaan:

http://www.ouka.fi/kirjasto/kokoelma/syntyma.htmlJa se etsimäni kirja oli " Anniina ja pikkusisko" . En kyllä yhtään muista, minkä ikäiselle se sopisi, mutta se oli tosi ihanasti kuvitettu ja siinäkin vähän käsitellään tuota mustasukkaisuutta. Päähenkilönä on Anniina-hiiri.Onnea uudesta vauvasta ja hyviä lukuhetkiä tulevalle isosiskolle! :)-Q-

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

On ollut meillä pojalla suosikkikirja, vieläkin kuuluu usein luettaviin kirjoihin. Pojalla nyt ikää 3,8 v ja tytöllä 1,6 v.

Meillä oli todella kovaa mustasukkaisuutta, ja siihen liittyi lyömistä ym. Kirja käsittelee hyvin mielestäni mustasukkaisuutta ja vihan tunteita, joita väistämättä tulee isommalle sisarukselle jossain vaiheessa.

Suosittelen lämpimästi!!!

meilläkin esikoinen oli 2 1/2 v kun pikkusisarus syntyi, ja raskausaikana parhasta lukemista oli juuri se ' Vallaton vauva valtaa vatsan' -kirja, ja vielä enemmän piti sen jatko-osasta, onkos sen nimi nyt Vallaton vauva tulee kotiin?

Meillä luettiin paljon sellaista kettukirjaa nimeltä " Äiti rakastaa aina" , jonka on kirjoittanut Gill Lobel. Siinä on käsitelty mustasukkaisuutta, jota uusi vauva voi isossa sisaruksessa herättää. Meillä se oli tosi suosittu, poika hihitteli sille kovasti, ja tuntuu, että se ihan kuin auttoi. Meillä ei ole kauheasti ollut mustasukkaisuutta. Tykkäsin myös tosi paljon sen kuvituksesta. Poikani oli 2 v 3 kk, kun tyttö syntyi.

oli yksi meidän suosikeista. Myös " Mistä tuo vauva tuohon tupsahti?" on aika hauska. Kirjoittajia en muista, mutta löytynevät kirjastosta nimellä.

HeipsMeillä isoveli oli 1,7 kk kun pikkuveli tuli maailmaan ja hänelle ostin todella kivan kirjan jossa tutkitaan syntymättömän pikkusisaruksen elämää äidin masussa. masun päällä on luukkuja joita nostamalla näkee mitä kaikkea hassua pikkuinen tekee ottaa aurinkoa aurinkolasit päässä, iskee silmää, leikkii tulitikuilla pimeässä , seisoo päällään, nukkuu ym. Samalla hyvin kirjassa näytetään lapselle mamman elämää vauvan ollessa sisällä miksi mamma on joskus väsynyt tai miksi masu kasvaa.Kirja on varmasti käännetty suomenksikin meillä on ruotsinkielinen veriso sillä pojat kaksikielisiä mutta jos löydät vain sen ei haittaa vähän tekstiä ja jo kuvista tajuat mitä tapahtuu ja keksit tekstin omasta päästä jos kääntäminen ei huvita. Kirjan on kirjoittanut Thomas Svensson ja ruotsiksi sen nimi on Busiga Bebben voi olla että suomeksi kuuluu sarjaan villit vauvat (tai yksi sellainen kirja meilä on sama kirjoittaja ja samantyyppiset kuvat). Kirjan löysin aikanaan joko jostain kirjakaupasta tai nettikirjakaupasta. muistan että nettikirjakaupasta yritin ostaa suomenkielistä vastaavaa mutta painos oli loppu jo ajat sitten.olen varma, että 2,5 vuotias saisi vielä enemmän irti kun mitä meillä ja meilläkin kirja oli tosi suosittu ja hauska. En tiedä kuinka paljon pikkuisemme siitä ymmärsi mutta kun tuli katsomaan veljeään ja nukkumaan kanssamme sairaalan perhehuoneeseen ei ihmetellyt yhtään katsoi pientä ja meitä ja koki että ok tässä me kaikki nyt olemme yhdessä ja leikki leluillaan.Onnea odotukseen ja jänniä hetkiä sisarusta odotellessa;)

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat