Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Mulla on vasta rv 18, mutta riskiraskaus koska kohtuni ei kestä lainkaan supisteluita, siis kivuliaita sellaisia. Kohtu on siis revennyt pahasti edellisessä sektiossa.Nyt työpäivinä supistelee ikävästi, mutta ei kivuliaasti. Voinko jo jäädä pois? Kotona ei supistele, kun lepään.Muuten raskaus sujuu mukavasti, ja työ on istumatyötä tietokoneen ääressä.Kommentit (14)

Tekisitkö kotona jotain rasittavampaa kuin koneen ääressä istuminen (esim. siivoaisit, kiertelisit kauppoja jne) vai ihanko tosiaan makaisit sohvalla synnytykseen asti?Jälkimmäisessä tapauksessa sairauloma on aiheellinen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Miksi työnantaja palkkaa mieluummin miehen kuin synnytysikäisen naisen? Miks, kun me ollaan ihan yhtä tehokkaita? Yhyyyy, mä haluuun tasa-arvoaaaa...

Sairauslomalle jäädään tietysti silloin kun ei olla työkykyisiä, ei siinä mitään raskausviikkoja katsota. Toiset on välillä sairiksella ja välillä töissä raskausaikana, voinnin mukaan.

Jää ap saikulle, mutta ihan yhtä hyvin voisit olla töissäkin. Siisti sisätyö ei itsessään aiheuta kenellekään keskenmenoa, ei myöskään siivoaminen tai kauppakassien kanto.Mutta tee niin kuin lystäät, itke sitten rapakuntoasi kun et jaksa edes vauvaa hoitaa.

En nyt osaa ottaa ap:n tilanteeseen muuta kuin että kannattaa ensisijaises ti keskustella oman lääkärin kanssa. Sen sijaan tuohon toimistotyön helppouteen raskausaikana osaan ottaa kantaa. Toimistotöitäkin on aika lailla erilaisia, toisissa joutuu jopa tekemään töitä ;-) Ja vaikka työ onkin siistiä sisähommaa, se silti saattaa edellyttää palavereita, työmatkoja, asiakastapaamisia ja pahimmillaan jopa stressiä ja ylitöitä.Omalla kohdallani jouduin jäämään sairaslomalle viikolla 30 huonon hemoglobiinin (78) vuoksi, joka ei lähtenyt nousuun yrityksistä huolimatta. Vaikka työni oli periaatteessa koneen ääressä istumista joko kokouksissa, työpöydän ääressä, asiakkaalla tai työmatkoja, niin kyllä mun mielestä oli hyvin paljon helpompaa olla kotona. Saattoi esimerkiksi määrittää hiukan sitä omaa tahtia ja saattoi mennä torkuille mikäli tarvis oli.

Tee ap omantilanteesi mukaan kyselemättä. Täällä kun kysyy niin yksi sanoo että jäädä kun siltä tuntuu ja toinen kehuu olleensa töissä viimeiseen asti ja kailottaa ettei raskaus ole sairaus. Kaikilla menee omalla laillaan ja jos susta tuntuu että olis aika jäädä niin jää pois.

Todellakin kannattaa keskustella sen oman lääkärin kanssa ja tarvittaessa vaikka hankkia erikoislääkärin mielipide. Kannattaa myös luottaa omiin tuntemuksiinsa. Jos kyseessä on pitkä sairasloma, niin se pitää lääkärin kirjoittaa.Ihmisillä on eri tilanteita, joten AV:lta saatuun kuulopuheeseen nyt ei kannata kovin paljon perustaa.Omassa kaveripiirissä epäonnnisimmat ovat joutuneet olemaan jo hyvin alkuraskaudessa (n. rv 10) sairaslomalle. Silloin oli kyseessä veritulppa. Siitä sitten eri viikoilla ja moni on jaksanut loppuunkin asti.

Mutta mahdoitko lukea, että kohtuni ei kestä kipeitä supistuksia REPEÄMISEN takia. Jos kivuliaita supistuksia tulee, lähden välittömästi ambulanssilla sairaalaan, se on lääkärin ohje. Siksi reagoin myös näihin epämukaviin kivuttomiin suppareihin.Ja 12, kyllä istuma-asento on eri asia kun makuuasento.apPoiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat