Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Minkälaisia pulauttelijoita muiden lapsukaiset ovat olleet ja milloin olette päässeet niistä eroon ja missä vaiheessa on todettu syyn olevan esim. allergiaa?Meillä 7kk pulauttelee edelleen aika paljon, etenkin perunan oon jättänyt jo pois kun tuntu et sen jälkeen tuli tavaraa ylös enemmän. Valmis 4-viljanvelli tuli eilen kaareessa kun testasin sitä. Ja sit selällään oloa se on itkenyt vastasyntyneestä saakka...Yhes neuvolas jo sitä pulauttelua mietittiin, mut jotenkin tuntuu et nuoret lääkärit vaan aina sanoo, et seuraillaan.

Kommentit (3)

Kuullostaa siltä, että oman mielenrauhan takia kannattaisi ehkä käydä lääkärissä vaikka lastenlääkäriaseman tyyppisessä ei neuvolassa. Mitään pahaa sanottavaa ei ole neuvoloista mutta itse ainakin koen saaneeni aina tarpeellisen avun ja hoidon yksityisesti. Minulla kaksi poikaa 2,5 v ja 9 kk kummankin pulauttelu jäi pois jo n. 4 kk isässä eikä koskaan ruoka-aineiden kanssa ole tullut ongelmia kuvaamallasi tavalla. Ehkä ei kyse mistään kummasta mutta pikkuisesi jo aika iso joten kannattaa tsekata ja kun syö jo kiinteää silloinhan allergiat rupeavat helposti näkymään.

meillä käynnistyi allergiatutkimukset juuri 5 kk pojan kanssa ja yksi syistä on juuri runsas pulauttelu, jota jatkuu läpi koko syötönvälin. Lähinnä meillä olisi kyseessä siis maitoallegia, koska kiinteiden aloituksen myötä oireet ei ole muuttuneet miksikään.Toinen kovan pulauttelun aiheuttaja voi olla takaisinvirtaus, jolle voidaan myös ilmeisesti tehdä jotain (en siitä vielä lääkärin kanssa niin paljon keskustellut, kun tutkitaan ensin tämä allergia), jos se haittaa lapsen elämää, esim. juuri että makuulla oleminen=nukkuminen on vaikeaa. Meillä näitä univaikeuksia on myös aikalailla.Suosittelen myös yksityiselle menemistä, meillä neuvolan th, lääkäri ja terveyskeskuslääkäri ovat kaikki vaan kohautelleet olkiaan ja sanoneet että kaikki on ihan normaalia...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meillä tyttö 8kk pulauttelee edelleen joka syötön jälkeen, ja joskus ihan todella voimakkaastikin. Käytiin tässä aamusella 8kk lääkärineuvolassa ja kyseltiin asiasta, mutta koska tyttö kasvaa hyvin niin pulauttelulle ei tässä vaiheessa tehdä mitään. Lääkäri tutki myös tytön ihon, koska ihottumat saattavat kieliä jonkinlaisesta allergiasta ja pulauttelukin voi siten liittyä johonkin allergiaan. Mutta kun mitään viitteitä allergioista tms. ei ollut, niin lääkäri ei ollut ollenkaan huolissaan tilanteesta.

...Mutta jos tilanne kovasti huolestuttaa niin ainahan neuvolasta voi myös kysyä neuvoja!

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat