Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Joku kirjoitti vähän aikaa sitten, että aikoo luokanopettajaksi aikuisopiskelullla, mitenköhön se onnistuisi?

Kommentit (22)

Vierailija:

Lainaus:


kymmenessä vuodessa. Onko yli 10 vuotta vanhalla ylioppilastodistuksella mahdollisuus päästä enää opiskelemaan käytännössä ollenkaan yliopistolle?
aineeopettajasta luokanopettajaksi tai vastaavaa. Tämmöisiä on ainakin Jyväskylässä.Pystymetsästä lähteviä aikuiskoulutuksia ei tässä pirteiden parikymmpisten blondien luvatussa ammatissa taida olla...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ja sekin kyllä vaihtelee miten niistä vanhoista yo-kokeista annetaan pisteitä.

Ja luokanopetttajista lukee HY:n sivuilla näin:Luokanopettajan koulutus - Erillisvalinnat

Suoritettujen yliopisto-opintojen perusteella hakevien valintaLuokanopettajan koulutukseen siirtoa hakevien kotiyliopistossa suoritettuun kandidaatin tutkintoon tulee sisältyä kokonaisuudessaan perusopetuksessa opetettavien aineiden ja aihekokonaisuuksien monialaiset opinnot (60 op). Muita opintosuorituksia ei vaadita. Tutkinto ja muut opinnot tulee olla suoritettuna hakupäivään mennessä.Opinto-oikeus myönnetään maisterin tutkinnon (120 op) suorittamiseen. Lisäksi opiskelijalta voidaan edellyttää suoritettavaksi enintään 60 opintopistettä täydentäviä opintoja. On huomioitava, että käyttäytymistieteellisessä tiedekunnassa suoritettavaan tutkintoon ei voi sisällyttää yli kymmenen vuotta vanhoja opintoja. Hakija voi samaan aikaan hakea sekä suoritettujen yliopisto-opintojen perusteella hakevien valinnassa että päävalinnassa. Molempiin valintoihin tulee jättää erillinen hakemus.Mutta suoritan hallintotieteiden maisterin opintoja. Olisiko siinä mahdollisuus pätevöityä opettajaksi esim. sivuaineopintojen kautta? Tuntuu, että pitäisi olla koulutusta vähän kaikkeen. Ja sekä hallintotiede että opetusala kiinnostavat.

ei kai sellaista enää ole. Paitsi siinä muodossa, että kokeet tehdään nuoria suosiviksi ja yo-todistuspisteitä saa vain viimeisen 10 vuoden aikana saaduista todistuksista.

Luokanopekoulutukseen pääsee vain hakemalla, mitään reittejä avoimen kautta ei ole. Valitan. Sisäänpääsyprosentti on tosi pieni, joten onnea!

katso vaikka melkein minkä tahansa aineen pääsykokeita yliopistossa. Tämänvuoden ylioppilaille sensijaan ei enää saa antaa lisäpisteitä.Pääsykokeesta taas voi rakentaa millaisen haluaa.

Jos haluat luokanopettajan pätevyyden, niin tervetuloa vaan keväällä hakemaan.Vierailija:

Lainaus:


Mutta suoritan hallintotieteiden maisterin opintoja. Olisiko siinä mahdollisuus pätevöityä opettajaksi esim. sivuaineopintojen kautta? Tuntuu, että pitäisi olla koulutusta vähän kaikkeen. Ja sekä hallintotiede että opetusala kiinnostavat.
Huomaa, että 15-20 opiskelijaa (eli tuo pelkän valintakokeen nojalla sisään otettavien pyrkijöäiden määrä) useissa oppiaineissa ON puolet sisäänotettavien kokonaismäärästä.

erityisluokanopettajan opintojen kautta. Erityisluokanopettajakoulutukseen otetaan myös aikuisia (toisin kuin luokanopettajakoulutukseen, jossa on jopa formaali ikäraja) ja erityisluokanopettajakoulutuksessa voi nykyään suorittaa kaksoispätevyyden antavan tutkinnon jolla pätevöityy myös luokanopettajaksi.Myös luokanopettajat voisivat tätänykyä suorittaa kaksoispätevyyden antavan tutkinnon ja, kun kaikki kerran valittavat, etteivät ole päteviä hanskaamaan erityislasten kasvavaa määrää, sitä suosittelisinkin kaikille innokkaille opettajanaluille.

Joo ja jos puolet otetaan pelkän pääsykokeen perusteella ja hakija uskoo olevansa tarpeeksi hyvä - niin mikäs ongelma se on ?

Eri asia olisi jo 200:sta sisään otetusta vain 10 otettaisiin pääsykokeen perusteella.

kasvatustieteen cumuun asti ja jos sinulla on korkeakoulututkinto, niin approkin kait riittää pätevöittämään aineopettajaksi. Sit pitää vielä suorittaa auskultointi.

En ehkä pärjää nykyisessä ammatissani ja täytyisi vaihtaa alaa. Kauheaa, jos pääsy estetään noin. Se lisää vanhempien ihmisten työttömyyttä entisestään, kun muutenkin on vaikea työllistyä vanhana.Kiitos tiedosta

kymmenessä vuodessa. Onko yli 10 vuotta vanhalla ylioppilastodistuksella mahdollisuus päästä enää opiskelemaan käytännössä ollenkaan yliopistolle?

Ainoa mahdollisuus sellaiseen on Kokkolassa Chydenius- instituutissa, Jyväskylän yo:n alaisuudessa.

Edellytyksenä vähintään kasvatustieteen cum ölaude ja toisessa aineessa vähintään approbatur- opinnot. Lisäksi työkokemusta, kasvatusalalla täytyy olla opettajakokemusta, myös esikoulunopen työn käy.

Mun opiskelut kestää n. 1.5 v + grdu päälle...jännittää: )ps. seuraava kurssi taitaa alkaa aikaisintaan tasan vuoden päästä!

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat