Vierailija

Kokemuksia kaivataan laivamatkasta vauvan kanssa. Matkaan lähdössä kaksi aikuista ja noin puolivuotias, majoittuminen neljän hengen hytissä,laivana Viikkari.Etukäteen ajateltuna matkarattaat olisi ehkä laivalla kätevimmät, mutta vaunuissa olisi parempi pienen nukkua ja niillä pääsisi varmasti myös tukholmassa eteenpäin. Sielläkin saattaa olla lunta näin talviaikaan :)Eli mahtuuko laivalla vaunut hyttiin vai pärjäiskö matkiksilla?Asiallisia mielipiteitä kaipaan, jos niitä tällä palstalla joku osaisi antaa. Moralisointia ja saarnaa en kaipaa, kun kyseessä ei ole mikään rymy/juopottelureissu, vaan vaihtelua arkeen ja ystävien (vauvaperheen) tapaaminen Tukholmassa.

Kommentit (22)

kyllä meidän kaveriperhe veivas jatkuvaan heidän rattaitaan viime risteilyllä, meillä oli matkarattaat 6 vko ikäisellä vauvalla, enimmäkseen vauva kuitenkin oli liinassa.

niin uskoisin että rattaat mahtuu. Mutta jos tarvitsette molempia alasänkyjä niin on varmasti ahdasta, koska silloinhan ei oikein rattaita saa mihinkään edes kasattuna.Viikkarille suosittelen lasten kanssa aina varaamaan B4L-hytin, jossa parisänky ja tilaa paljon paremmin. Toki se on hieman normaalia b4-hyttiä kalliimpi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mahtuuko hyttiin vai eikö mahdu? Olisiko joku ollut vaunujen tai rattaiden kanssa liikkeellä lähiaikoina? Kyseessä siis normi 4hlön hytti.

Tiukkaahan se teki (hytti, hissit, kapeat käytävät), mutta hengissä selvittiin ;-)Ennemmän mahtui ostoksiakin isoihin rattaisiin!Matkarattaat ottaisin kyllä aika varmasti, jos olisi kesä ja lämmin.

Mutta ehkä teidän kannattaa just esim. ilmojen takia ottaa ne isommat rattaat.

Me lähdetään 3kk kanssa. Tosiaan kun sielläkin voi olla lunta ja kylmä niin otetaan vaunut+liina. Laivassa liinaan, koppa yöunille ja runko kasaan sängyn alle. Maissa sitten on vaunuissa.

että ei yöunille oikein mahtu rattaisiin ja kun huoneeseen oli tuotu matkasänky ei tilaa vaunuille olisi tosiaankaan ollut missään (tosin meillä käytössä myös kaikki sängyt).

Sisälle vietäessä niitä piti hieman nostaa vinoittain mutta mahtuivat kyllä. Ja aina ne voi vaikka laittaa kokoon, jos tuntuu, että vievät liikaa tilaa hytissä.

Voi tietysti olla eri laivoilla eri meininki? En muista enää millä laivalla mentiin, Turusta Maarianhaminaan kuitenkin.Se laivayöpyminen vaunujen kanssa taas oli Maarianhaminasta Helsinkiin. Periaatteessa vaunut muuten olisivat mahtuneet hyttiin myös niin, että alapeti olisi ollut auki, mutta sitten hytissä ei kyllä olisi mahtunut mitenkään järkevästi liikkumaan. Ihan normaali B-hytti meillä oli. Kannattaa muuten hyttiä varatessa mainita vauvasta. Meillä hytti oli melko lähellä " isoja käytäviä" , ettei tarvinnut viimeisimpään nurkkaan ahtaissa hyttikäytävissä vaunujen kanssa veivata. Ihan rauhallinen se oli kuitenkin.

Eli toinen alapeti kiinni.

Vauva nukkui vaunukopassa.Hyttiin oli kyllä tuotu matkasänky (oli niin iso!)ja potta, ei tarvittu kumpakaan, kun vauva oli vasta n. 3 kk.2

Neljän hengen hytissä toinen alapeti pidettiin kiinni, ja vaunut mahtuivat enemmän kuin hyvin (vaikka meillä on melko leveät Gessleinit). Vaunut voi laittaa varastoonkin siihen normaaliin matkatavarasäilytyshuoneeseen, mutta ne on siellä sitten lukkojen takana koko matkan.Laivassa liikkumiseen kantoliina tai -reppu on joka tapauksessa paras.

Hesan reiteillä on L-hytit isoja. Turun reitillä on 2 isompaa B-hyttiä 9000 ja 9001. Niitä voi kysellä lähtöselvityksessä. Niitä annetaan mieluiten juuri lapsiperheille, vaikka eläkeläiset niitä aina yrittää saada.

ja lapset 4v ja kohta 3v. Ajateltiin ottaa yhdet isot kuomurattaat mukaan, vaikka kotona ei rattaita käytetäkään enään ollenkaan. Ovat siellä Tukholman vanhan kaupungin mukulakivikaduillakin helpommat kun matkikset. Laivalla tuskin rattaita käytetään ollenkaan, mutta päiväksi sitten Tukholmaan otamme ne mukaan. Saa nuorempi istua rattaissa jos ja kun ei jaksa koko päivää kävellä, isompikin pystyy tavarakorin reunalla seisomaan tarvittaessa. Me kuitenkin Vikingin terminaalista kävelemme kumpaankin suuntaan keskustaan, johan tuossa on muutama kilometri matkaa suuntaansa.Varmaan ne isommat rattaat tosiaan kannattaa ottaa mukaan. Onhan laivat suunniteltu niin että esim. rullatuolilla on päästävä liikkumaan,jotaen eiköhän se isommillakin rattailla onnistu. Olimme kerran Eckerö Linella kaksilla rattailla, olihan se sompailemista mutta hyvin sitä pärjää, ja saa ostoksetkin rattaisiin kyytiin.Hauskaa reissua, eikös ole ihana katkos arkeen kun pääsee vähän vaihtamaan maisemaa :)

ei joka laivassa ole perhehyttejä, eli sekään ei auta... Siljalla on promenadilla varasto, johon vaunut saattoi jättää, Viikkarista en tiedä.Tukholmasta sen verran, että jos siellä on lumi maassa, rattailla ei pärjää, siellä on nimittäin ihan keskustassakin jalkakäytävien puhtaanapito talvisaikaan aivan olematonta (nimim: vuoden Stokiksessa asunut). Eli neuvoni on, vaunut mukaan ja koittakaa jotenkin survoutua siihen hyttiin, mahdollisestihan Viikarillakin on jotain varastoja joihin vaunut voi jättää?

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat