Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Lapset on niiiin erilaisia. Meillä kaksi lasta. Oltiin jouluna kaksi viikkoa Kanarialla. Lapsilla oli suojakerroin 25 koko ajan. Tulos, nuorempi on aivan saman värinen kuin lähtiessä, vanhempi on todella ruskea! Sama rasvaus, saman verran altailla ja vedessä. Kumpikaan ei palanut, vanhemman iho ei edes punottanut hiukan hiukkaa missään vaiheessa. On vain tosi helposti ruskettuvaa tyyppiä. Iho on tasaisen kauniin ruskea. Ensimmäisenä päivänä olimme vajaan tunnin altailla ja tytöllä oli siis aurinkorasvaa ja aivan selvät rusketusrajat jo silloin.

Itse olen samanlainen, mies ei rusketu helposti.

Ei kannata siis sääliä ruskettuneita lapsia, ei se aina tarkoita ettei olisi rasvattu/suojattu.

Kommentit (23)

Hesarissa oli viime kesänä juttu siitä, että lapset eivät saa tarpeeksi d-vitamiinia enää auringosta, kun ne suojataan liikaa. Eli ruskettua saa, ei palaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

ihmisiä ihan kuules asuukin noissa maissa! Oma tyttöni ruskettuu vaikka suojakerroin olisi 40. Ok, vaatteillakin voi suojata, mutta ei ohut vaate edes anna täydellistä aurinkosuojaa. Ja kyllä mä vaan annan uimista rakastavan 5vn uida ihan uikkarit päällä ja nauttia elämästä. En ihannoi rusketusta, mutta en toisaalta pelkääkään sitä hullun lailla.

ap

se kai se juuri onkin et sit maataan nahka punaisena koko päivä auringossa kärventymässä, et sais edes vähän rusketusta. tai mennään etelään paahtamaan itseltään iho vesikelloille, kun ei olla täällä pohjolassa totuttu oleilemaan järkevästi auringossa..

Ruskettuminen ei TODELLAKAAN ole solumuutos, vaan kuten jo aikaisemmin täällä mainittum ihon suojamikanismi, melaniinin(pigmentin) kertyminen ihosoluihin.

Itselläni lähti nahka aina lapsena ja paloin, vaikka oli mitkä kertoimet..helpommalla mun lapset pääsee. Oli aika kipeitä ne palaneet kohdat. Jostain syystä en onneksi enää vanhempana palanut niin pahasti..

Meillä poika kohta kolme vee, on vieläkin kesästä shortsien rajat, vaikka oltu vain kotimaassa, ja aurinkoisina päivinä laitettu sk15 frantsilan aurinkorasvaa. Tyttö 4v ruskettuu myös helposti, mutta ei pysy väri samalla lailla kun pojalla. Mies oli eilen pilkilla kolme tuntia, on aivan tummanruskea naamastaan :)Kaikki ovat yksilöitä, ja tottakai fiksut ihmiset käyttävät rasvoja tarvittaessa. Me emme käytä muuten mitään rasvoja lasten iholla kuten emme shampoota tai saippuaakaan, mutta luonnonmukaisilla aurinkorasvoilla suojaamme ihoa tarpeen tullen. Ja ulkomailla lisäksi useimmiten pitkät intianpuuvilla paidat päällä, toki rantsussa ruskettuvat sitten kun pelkissä uikkareissa. Intiassa viime vuonna käytimme kyllä korkempia kertoimiakin, ja ihan apteekista Eucerinin korkeakertoimista rasvaa..

herää kysymys, kummalla ap:n lapsista on parempi tilanne? se, joka ei rusketu (eikä palakaan voiteiden ansioita) vai se joka voiteista huolimatta ruskettuu?entäpä jos ne, jotka ruskettuvat nopeasti ja helposti, ovatkin tavallaan herkkäihoisempia ja alttiimpia esim. ihosyövälle - kun kerran ruskettuminenkin tapahtuu niin herkästi?mielenkiintoista...PS. ja kaikki tämä siis olettaen, että kumpikaan _ei_ pala.

Auringossa makaava saa enemmän säteilyä kuin auringossa touhuava. Pitkäaikainen auringossaolo vanhentaa ihoa ennen aikojaan: iho muuttuu ryppyiseksi, karheaksi ja kimmottomaksi. Ihmisen iho ¿muistaa¿ koko eliniän saamansa UV-säteilyn, eli auringon aiheuttamat vauriot eivät täysin korjaannu.Lapsi on herkempi UV-säteilyn haittavaikutuksille kuin aikuinen. Siksi lapsi tulee suojata liialta auringolta huolellisesti. Lapsen ihon toistuva palaminen lisää hänen ihosyöpäriskiään tulevaisuudessa.Eri ihmiset kestävät auringon säteilyä eri tavoin. Palamis- ja ruskettumisherkkyyden perusteella ihmiset voidaan jakaa neljään eri ryhmään. Noin kolmannes suomalaisista kuuluu kahteen herkän ihon ryhmään, eritoten heidän kannattaa suojautua liialliselta UV-säteilyltä.

Ihotyyppi Auringossa palaminen ja ruskettuminen

I Palaa erittäin helposti, ei rusketu

II Palaa helposti, ruskettuu vain vähän

III Palaa joskus, ruskettuu hyvin

IV Palaa harvoin, ruskettuu hyvin

auringonsäteily on ihan yhtä haitallista palaako vai ei! Palaminen on varoitus siitä, että nyt pitäisi päästä pois auringosta, mutta ihan yhtä syöpävaarallista on ruskettua kauniisti. Palaminen sinänsä ei lisää syöpäriskiä.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat