Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Vierailen tuolta odotus puolelta kyselemään maitohappobakteereista, eli koska olette aloittaneet syömisen ja minkä merkkistä valmistetta olette ottaneet? Onko mielestänne auttanut esim. allergian puhkeamisen estämiseen? Kiitos..)

Kommentit (5)

ja sen jälkeen imetysajan. Vauvoille ollaan kullekin annettu myös Lactophilusta veteen sekoitettuna teelusikalla suuhun silloin tällöin, kakkoselle syntymästä saakka, koska hänellä todettiin sairaalassa lievä infektio: Porvoon sairaalan lasteosastolla oli jo käytäntönä antaa antibioottia saaville vauvoille gefilus-jauhe antibiootin yhteydessä.Toistaiseksi ollaan vältytty allergioilta ja pahemmilta flunssakierteiltä, lapset nyt 6-v, 3-v ja 2,5-kk.

Kummankin raskauden ajan olen syönyt maitohappobakteereita, ensimmäisessä Gefilus-kapseleita ja toisessa Lactoseveniä. Kumpikin muksuista (1 v. 11 kk ja 2 kk) saa Rela-tippoja tai -valmisteita.Sitä ei toki voi varmaksi sanoa onko näistä ollut mitään hyötyä, mutta kuten otsikossa enpä usko olevan haittaakaan. Olen aikoinani ollut paha koliikki-, korvatulehduskierre- ja allergialapsi ja toistaiseksi meillä on säästytty näiltä kaikilta.KL.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meillä vauvelilla on ikää 5 kk ja täysimetyksellä, joten ainakaan vielä ei ole allergioista ollut vaivaa. Aloin syömään Gefilus plus kapseleita n. 3 kk ennen synnytystä. Lapsivedet meni ennen supistelujen alkamista ja tulehdusarvot nousi pilviin. Synnytyksen aikana ja jälkeen sain suonensisäisesti antibioottia n. kolmen päivän ajan ja lisäksi kotiudutttuani suunkautta kahta erilaista 10 päivän ajan. Sairaalassa sain ohjeen syödä maitohappobakteeria jos vauvalle tulee vatsa oireita ja kun kerroin syöneeni niitä jo ennen synnytystä, niin olivatkin ihmetelleet kun meidän vauvalla ei näyttänyt olevan mitään vatsaoireita antibiootista. Tosiaan vauva säästyi ainakin vatsavaivoilta synnytyksen jälkeen, joten en ainakaan turhaan niitä syönyt.Vauvalle olen antanut Rela tippoja aivan pienestä saakka ja neuvolassakin niitä suosittelivat. Tosin en tiedä onko tästä mitään apua allergioihin, mutta aina kannattaa yrittää. Meillä on esikoisina kaksoset ja he eivät ole saaneet maitohappobakteeria aikoinaan. Toisella on allergioita ja astma, mutta toisella ei mitään, edes pienintäkään ihon kuivumista. korvatulehduksista meidän kaksoset kärsivät aikoinaan aikas paljon tosin vasta kaksivuotiaasta lähtien ja tämä allergikko vielä toista enemmän (kitarisat poistettiin ja putkitettiin 2 kertaa). Lasten ollessa nelivuotiaita kuulin tutkimukseesta, jossa Gefilusmaitoa oli juotettu päiväkotilapsille ja todettu vähentävän korvatulehduksia. Meillä sitten siirryttiin käyttämään Gefilusmaitoa, eikä tämän jälkeen ole ollut kuin yksi tulehdus ja lapset ovat jo 12 vuotiaita. Saattaahan tuo olla sattumaakin, mutta kyllä meillä pikkuinen saa maitohappobakteeria syödäkseen, kun ei siitä taida haittaakaan olla.

Vastaanpa minäkin niin ei tulisi liian ruusuista kuvaa. Meillä esikoisella oli laajat ruoka-aineallergiat ja nyt kun odotin kuopusta join alkuraskaudesta lähtien gefilusmehua lasillisen päivässä ja jatkoin vielä imetysaikana. Kuopuksella on myös laajat ruoka-aineallergiat ja maitoallergia alkoi jo 3 viikon iässä, eli meillä ei ollut mitään hyötyä, valitettavasti.


Join Gefilus-tuoremehua lasillisen aina aamuisin raskausaikana. Ei siitä varmasti ainakaan haittaa ole ollut. Vauva on nyt vasta 5 kk, joten paha mennä vielä sanomaan juuri mitään, mutta ei siis toistaiseksi ainakaan ole ollut mitään. Ei mitään allergisia oireita eikä ole edes sairastanut kertaakaan, ei edes pientä nuhanpoikasta. Meillä alussa osittaisimetys, kun minulta ei tullut kunnolla maitoa, ja nyt viimeiset 1,5 kk oltu kokonaan korvikkeella.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat