Miten lasketaan monta prosenttia 3 on 15? Kaava?

Vierailija

Sivut

Kommentit (23)

Vierailija

Okei, myönnetään. Merkintätapa oli väärä. Mutta tarkoittaako se, että ajatus oli väärä? En voi tietää, etkä voi sinäkään, koska kumpikaan ei (ilmeisesti) ole ap. Tämä keskustelu kuvastaa silti hyvin sitä, miten päästään aitaan ja sen seipäisiin ; )Peace.Vierailija:

Lainaus:
Joten tyyliin3 * 100 /15,on väärin ajateltu. Vaan pitäisi merkitä (3*100)/15. Tai tässä esimerkissä mieluummin (3/15)*100Itseasiassa " jakolasku" ei ole edes laskutoimitus, jos tarkkoja ollaan.


Vierailija

Jako ja kertolaskussa ei tarvita sulkuja. Yhteenlasku ja kertolasku esim. eivät ole tasaveroisia, mutta on aivan samaan lopputulokseen pääsee jos lauseke sisältää vain kerto- ja jakolaskua riippumatta siitä missä järjestyksessä ne laskee.

Vierailija:

Lainaus:

nollalla jakamisesta

...niin että tämä matikanopiskelijoiden lempilapsiko nyt on sitten sitä mainostettua arkipäivän ymmärtämiseen perustuvaa ajattelua?
Pointti oli, että jako- ja kertolasku eivät ole tasavertaisia. Joten tyyliin3 * 100 /15,on väärin ajateltu. Vaan pitäisi merkitä (3*100)/15. Tai tässä esimerkissä mieluummin (3/15)*100Itseasiassa " jakolasku" ei ole edes laskutoimitus, jos tarkkoja ollaan.[/quote]
Vierailija

...niin että tämä matikanopiskelijoiden lempilapsiko nyt on sitten sitä mainostettua arkipäivän ymmärtämiseen perustuvaa ajattelua?

Vierailija

Ei voi olettaa että oppilaat osaisi välistä lukea, mitä se opettaja oikein haluaa.Ja toisekseen joka 8 vuotias poikani osaa laskea tuon verran prosenttilaskuja, joten pidän kyllä jokaiselle välttämättömänä yleissivistyksenä osata edes alkeellisin prosenttilasku.

Vierailija

Numerot joka järjestyksessä ja kaikki mahdolliset kerto- ja jakomerkit väleissä. Miten viitsivät vastata ne, jotka vain luulevat tietävänsä vastauksen? Eikö teidän tosiaan kannattaisi itse laskea kyseinen lasku ja arvioida, näyttääkö lopputulos oikeansuuntaiseltakaan?

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat