Vierailija

Haluan alkaa opiskella työnohessa avoimessa yliopistossa. Maisterin paperit kiinnostaisi, mutta miten pitkä prosessi on kyseessä? Aloitan tietysti perusopinnoista ja sitten siirryn aineopintoihin. Mitä sitten? En tiedä oikeasti yhtään mitään koko jutusta? Mitä kaikkea pitää opiskella ne paperit saadakseen? Kysessä siis sosiaaliala.

Kommentit (16)

Opiskelu on antoisaa JA työlästä työn ohessa. Avoimessa voi opiskella vain rajoitetusti. Varauduthan siihen, että jossakin vaiheessa et ehkä pysty opiskelemaan vain työn ohessa. Riippuu ainevalinnoista ja siitä miten pitkää opiskeluaikaa olet suunnitellut. Kokopäiväopiskeluna maisteritutkinto on suoritettavissa noin 5 vuodessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

opinnot etenevät hitaasti, mutta varmasti. Olen siirtynyt avoimen yliopiston kautta erityistapauksena opiskelijaksi yliopistoon -05. Avoimen puolella opinnot alkoivat -97. Koko ajan olen edennyt jotenkin. Samalla olen tehnyt kokopäiväisesti töitä ja/tai tullut kolmen lapsen äidiksi äitys- ja hoitovapaineen. Tällä hetkellä gradua vaille kasvatustieteen maisteri (edelleen kokopäiväisesti töissä.) Ainakin voi kertoa tietävänsä mitä on työn-kodin-opintojen yhdistäminen...Plussaa on se, ettei tarvitse pohtia, mitä harrastaisi.Opinnot ovat johtamassa " toiseen" pätevyyteen ja sitä kautta uuteen ammattiin! Yhtäkään kokonaista kuukautta en ole ollut päätoimisesti oikeasti opiskelija.hannasanelma

Meillä sosiaalityössä jo valmiit sosionomit saivat hyvitystä suurinpiirtein pääaineen perusopintojen verran. Mutta en usko, että hyvitystä voi saada ennen kuin on perusopiskelija. Kannattaa käydä vaikka siellä avoimen yliopiston toimistossa kyselemässä käytännön järjestelyjä. Voi nimittäin olla ettei sinulla ole mahdollisuuksia saada mitään hyvityksiä niin kauan kun olet avoimen opiskelija.Meillä osa opiskelee työn ohessa ja se vaikuttaa onnistuvan yllättävän hyvin. Kaikista vaikeinta on ehkä järjestää vapaata työharjoittelujen ajaksi. Meillä on pakollisena 2 harjoittelua, 5 ja 10 viikkoa kestävät. Näihin on lähes mahdotonta saada korvaavuuksia vaikka olisi ollut alalla töissä jo vuosikaudet.

voisi päästä suoraan tekemään maisteriopintoja? En ole varma mutta varmasti saat hyväksiluettua jotain. Jos kurssit suorittaa rennolla otteella voi valmistua nopeastikin. Riippuu ihmisestä mutta itse valmistuin 5 vuodessa, olin tästä ajasta vuoden ulkomailla jolloin opintoviikkoja ei tullut kuin ehkä viisi työharjoittelusta. Lisäksi olin about kolme vikaa vuotta töissä koko ajan ja lapsi syntyi loppuvaiheessa. En ikinä ottanut kursseista suurempaa stressiä, menin AINA kokeilemaan tenttiä ja suoritin ihan ok tasolla tutkinnon. Tein myös lopuksi niin että tein paljon saman aihepiirin töitä gradussa ja kursseilla joten täydensivät toisiaan eikä kaikkea tarvinnut tehdä alusta asti. Käytin gradussa paljon muiden kurssejen tekstejä vähän muokattuna. Eli riippuu paljon itsestä ja omasta opiskelutyylistä.

kko, MITEN PALJON TÖITÄ opintojen ohessa...) ym. seikoista missä ajassa voisit valmistua ja kuinka paljon voit suorittaa opintoja avoimessa yliopistossa! Maisteriksi voi erittäin ansioituneet täyspäiväopiskelijat valmistua 4 vuodessakin, mutta useimmilla menee 5-7 vuotta, monilla jopa enemmän (lähemmäs 10), jos töitä tekee koko ajan ohessa...Avoimessa yliopistossa voi pääsääntöisesti suorittaa vain perusopintoja ja tutkintoihin liittyviä kieli- ja viestintäopintoja, jossain vaiheessa on siis pakko hakea sisään korkeakouluun, jos meinaa maisterin paperit saada.Yleensä tutkinnot koostuvat seuraavasti: pääaine: perus-, aine- ja syventävät opinnot

sivuaine: perus- ja aineopinnot

(toinen sivuaine, ei pakollinen): mitä tahansa laajuudeltaan puoliarvosanasta ylöspäin (puoliarvosana= puolet perusopinnoista)

kieliopinnot: toinen kotimainen, kaksi vierasta kieltä, puhe - ja tieteellisen kirjoittamisen kurssit

vapaat opinnot: Mitä tahansa yliopistolla suoritettuja kursseja siinä määrin, mitä opintopisteitä tutkinnon kokonaispistemäärästä vielä puuttuuPitkä on tie. Eikä kyllä ainakaan täyspäiväisen työnteon ohessa kovin helposti hoidu. Monissa aloissa on aika paljon läsnäolopakkoa ja työharjoittelujaksojakin, joten välillä ei opintojen ohessa voi välttämättä tehdä töitä ollenkaan. Ei ainakaan perheellinen ihminen, joka ei voi niitä töitä tehdä sitten iltaisin tai viikonloppuisin.Kannattaa tutustua tarkkaan avoimen ja yliopistojen verkkosivuilla tutkintovaatimuksiin ja suoritusmahdollisuuksiin (avoimessa) ennen kuin tekee mitään päätöksiä.

miettiä onko oikeasti hyötyä vai opiskelisitko sivistyksen takia. Jos on kyseessä pelkkä sivistys, avoin yliopisto on oikea paikka. Mieti työnsaantimahdollisuuksia.

Avoimen yliopiston kautta voi suorittaa vain perus- ja aineopintoja eli jos haluat maisterin paperit, on sinun jossain vaiheessa päästävä yliopistoon perusopiskelijaksi. Ainakin täällä on käytössä ns. avoimen väylä, eli voit päästä perusopiskelijaksi ilman pääsykoetta kun olet opiskellut tietyn määrän tiettyjä kursseja avoimen puolella. Kannattaa selvittää nämä ehdot yliopistolta etukäteen, ettei kuluta aikaa " turhiin" kursseihin.Maisterin tutkinto on 300op ja suositeltava valmistumisaika on 5 vuotta. Ainakin meidän alalla (sosiaalityö) on mahdollista valmistua myös huomattavasti nopeammin, sillä meillä on ollut yllättävän vähän lähiopetusta. Tietenkin valmistumisvauhti riippuu myös siitä, kuinka paljon opintoihin pystyy panostamaan.Kannattaa todella tutustua ko. alan opinto-opaaseen (löytyy usein netistäkin) ja tutustua jo etukäteen vaadittaviin kursseihin yms. Avoimessa voi nimittäin suorittaa myös kieli- ja metodiopintoja, joten jos vain aikaa ja mielenkiintoa riittää, niitä voisi suorittaa " pääaineen" kurssien lisäksi jo etukäteen.

Onnea opintoihin jo valmiiksi!

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat