Vierailija

Meillä on 1v1kk ikäinen poika. Lähti kävelemään 11kk iässä ilman tukea mutta sanoja ei tule kuin yksi selvästi tunnistettava ja sitä hokee koko ajan. Eikö pojat yleensä opikin puheen myöhemmin?

Kommentit (6)

ja mun kohdalla se ei sen jälkeen ole kiinni suostunut menemäänkään. Tosi nopeasti alettiin puhumaan jo lauseilla esim. 1,5-vuotiaana puhelimessa isän kanssa jne. Siskon poika oppi samoin puhumaan 1-vuotiaana ja 1,5-vuotiaana puhui kuin papupata. Toisaalta naapurin 2-v poika ei puhu vielä juuri mitään, vaikka isänsä siinä iässä puhui vettä vain. Vaihtelee siis tosi paljon ihan normaalilapsillakin.

Poika sanoi ensimmäiset oikeat sanat jo 8-kuisena, 1-vuotiaana hänellä oli aktiivisessa käytössä yli 20 selkeää sanaa ja 1,5-vuotiaana hän puhui jo useamman sanan selkeitä lauseita, vaikka kielioppi toki olikin vielä hakusessa. Tyttö taas sanoi 1-vuotiaana tasan kolme sanaa: äiti, isi ja tutti. Hänen sanavarastonsa käsitti parikymmentä irtosanaa vasta n. 1,5-vuotiaana ja 2-3 sanan pötköjä alkoi tulla lähempänä 2-vuotispäivää.Poika oppi kävelemään 11-kuisena, tyttö vähän yli 10-kuisena. Kiipeily yms. motorinen kikkailu oli meidän perheessä 1-vuotiaana enempi tytön kuin pojan heiniä ja päiväkuivaksi taas poika oppi nopeammin (1,5v) kuin tyttö (2v). Eli ei meillä ainakaan ole mennyt " perinteisen sukupuolijakauman" mukaan nekään ;)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ja jos kävelee aikasin, tulee puhe myöhemmin. Meillä esikoinen oli likempänä kahta ennenku puheessa alko olla jotain tolkkua. Toinen taas puhuu puolitoistavuotiaana yhtä hyvin ku 3-vuotias.

Meillä kaksi lasta ja tyttö puhui kuin papupata 1v 6kk iässä ja ihan kaiken mutta poika sanoi ensimmäisiä sanojaan vasta täytettyään kaksi ja kunnon lauseita vasta 3 vuotiaana.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat