Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Kommentit (15)

En ole kokenut olevani liian vanha - tai no, viikon kesti ikäkriisi kun tajusin kuinka kauhean nuoria muut ovat. Se ei selvästi ollut ongelma kenellekään muulle kuin itselleni. Opiskelumotivaatio on todellakin kohdallaan ja koska alani on sellainen, että sieltä ei todennäköisesti revitä loisteliasta ja rahakasta uraa, en senkään vuoksi koe että olisin liian myöhään liikkeellä.

ei ikä ainakaan vaikuta muuhun kuin että saat aikuisopintorahaa jos olet ollut muistaakseni 5 vuotta töissä, eli vähän paremmin kuin nuoremmat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Minusta on sikäli kurjaa alkaa opiskelemaan noin vanhana, että silloin ei enää pysty hyödyntämään tutkintoaan niin hyvin taloudellisessa mielessä kuin nuorempana. Suomessa on liikaa ikuisia naisopiskelijoita, joiden muu elämä kuin perhe- ja opiskeluelämä jää elämättä, kun keskittyvät vain kapeaan akateemiiseen alaansa.Lisää rohkeutta edetä työpaikalla niillä eväillä joita on jo saanut ja työnantaja kustantamaan kaikki jatko-opinnot tai työnantaja vaihtoon! Miehet ne suorittavat jopa toisen akateemisen tutkintonsa työajallaan samaan aikaan kun naiskollegat hoitavat heidänkin työnsä. Älkää olko niin nöyriä ja avatkaa silmänne todellisuudelle!

Olen 33 v. kotiäiti. Kohta toisesta tutkinnosta gradu valmis. Meinaan opiskella vielä kolmannen kerran, vaikka mulla koulutusta vastaava työpaikka odottamassa.

Aikanaan opiskelin kauppiksessa, ja luokan ikäjakauma oli 15-42v. Mielestäni se toi luokkaan tosi mielenkiintoisen lisän, ettei kaikki olleet suoraan peruskoulusta.

Aikuisopiskelija on usein paljon motivoituneempi kuin nuorempi.Ihailen rohkeuttasi, vitsit kun itsekin uskaltais yrittää!

t. ei-akateeminen, 36v.

Vierailija:

Lainaus:


ei ikä ainakaan vaikuta muuhun kuin että saat aikuisopintorahaa jos olet ollut muistaakseni 5 vuotta töissä, eli vähän paremmin kuin nuoremmat.
aikaa opiskeluun, niin miksi ei. Mutta jos et ole aiemmin akateemisia opintoja tehnyt, varaudu siihen, että työlästä on. Itse palasin maisterina yliopistolle kymmenen vuoden jälkeen ja täytyy kyllä myöntää, että aivot ei ole yhtä freesit kuin suoraan lukion jäljiltä. Mutta kyllä tämä tässä menee, kun yliopistossaolo sinänsä ei ole uutta eikä ihmeellistä.

" Jotta hakija voisi lukea hyväkseen laskennallista työssäoloaikaa (ks. Tuen kestoaika), edellytyksenä on, että työssäoloaikaa on tukikauden alkamiseen mennessä kertynyt vähintään 10 vuotta. Alle 10 vuoden työhistoria oikeuttaa vain kertyneen työajan perusteella laskettavaan tukiaikaan. Esimerkiksi viiden vuoden työhistoria oikeuttaa tukiaikaan, jonka kesto on 48 päivää (2 kuukautta 5 päivää)."Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat