Vierailija

Mua jännittää lapsen puolesta. Ekaluokkalainen ei tuntenut syksyllä kouluun mennessään ketään luokaltaan, ja aika huonosti on kaverisuohteita lähtenyt syntymään. Mietittiin keitä kutsutaan synttäreille, ja päädyttiin kutsumaan kaikki luokan samaa sukupuolta olevat, yhteensä 9 lasta. Omalle lapselle ei ole tullut yhtään synttärikutsua, nyt tammikuussakin on parilla luokkakaverilla ollut synttärit mutta ei ole meidän lasta kutsuttu. Ei ole käynyt kenelläkään luokkakaverillaan leikkimässä.Tuleekohan näille synttäreille ketään? Ja miten mahtavat muut lapset suhtautua tällaiseen kaikkien kutsumiseen - voiko se johtaa kiusaamiseen? Toivon, että tämä voisi auttaa ystävystymisessä, mutta toisaalta kun tähän mennessä ei ole vielä kavereita saanut, niin näinköhän niitä tulee tälläkään konstilla:(

Kommentit (14)

Poika tuli äsken koulusta, oli saanut kutsut jaettua. Yksi oli sanonut, ettei pääse harrastuksen päällekkäisyyden vuoksi.Toivottavasti moni pääsee, näkisin vähän miten tuo oma lapsi muiden kanssa on. On välillä niin omissa maailmoissaan, että hirvittää.t. ap

on kutsunut synttäreilleen kaikki luokkansa pojat, joita alle kymmenen. Muistan vähän samaa jännittäneeni ekalla kerralla. Lähes kaikki tulivat. Eskariin mennessä ei tuntenut ketään, on nyt toisella luokalla. Mitään bestistä omalla luokalla ei taida olla oikein vieläkään, mutta näyttäisi tulevan ihan kivasti juttuun kaikkien kanssa.Pojalle on tullut kutsuja joidenkin synttäreille, joidenkin ei (eivät ole pitäneet tai kutsuttu vain osa). Pidän tärkeänä, että juhliin mennään, jos suinkin mahdollista, kun kutsu saadaan. Eri juhlia järjestäneenä toivon myös itse, että kutsutut saapuvat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ainakin poikien kohdalla ns. ' ryhmähenki' löytyy melko helposti.Oma poikani on eskari, ja olen seurannut kuinka nyt uusina tulleet lapset ovat vähän vaikeuksissa ystävyyssuhteiden luomisen kanssa. Ikävä kyllä. Mutta tuo yhteisen tekemisen järjestäminen yleensä auttaa.jos huomaat synttäreillä että lapsesi viihtyy jonkun kanssa, tai on jostain tietystä lapsesta puhunut, niin siinä kun häntä sitten haetaan pois, niin sano että XX voisi tulla vaikka joku päivä muutenkin meile leikkimään (jos et siis muuten näitä vanhempia tunne tai tiedä heidän puhelinnumeroitaan)

samaa sukupuolta olevat luokasta synttäreille, ainakin jos ei luokka ole kovin iso. Aina osa jää tulematta, ehkä noin puolet on päässy tulemaan. Onnea synttäreiden järkkäämiseen :-)

9 vierasta tämän ikäisillä on paljon, ja kavereita on muualtakin kuin omalta luokalta. Tarkoitus on suunnitella ohjelmaa niin, ettei kauheasti jää aikaa kehittää mitään riehumisleikkejä.Toivon nyt kuitenkin, että tämä edesauttaa niihin luokkakavereihin tutustumista. Varmaankin tapaan lasten vanhemmatkin ainakin ovensuussa ja sekin helpottaa jonkun kutsumista muutenkin leikkimään.t. ap

kun on käynyt teillä, tavannut sinut, ja äitinsäkin tietää millaiseen paikkaan tulee ja millaista siellä on ollut.Ehkä kannattaa järjestää vähän jotain ohjelmaa jossa ei voi suosia bestiksiä, vaan kaikki leikkii kaikkien kanssa. Ei koko aikaa, mutta pari leikkiä.

Meillä lapsella on eri luokalla kaveri, minkä vuoksi ei ole kauheasti nähnyt vaivaa luokkakavereihin tutustumiseen. Hyvä tietysti on, että on tuo yksi kaveri. Mutta ne päivät ja välitunnit kun tuo kaveri ei olekaan maisemissa, on yksinäisiä ja rankkoja.Täytyy keskustella opettajan kanssa, miltä tilanne hänen mielestä näyttää.

jostain syystä tässä luokassa ainakaan niin ei ole tähän saakka toimittu, tai siis ainakaan yhtään synttärikutsua ei ole omalle lapselle tähän mennessä tullut.Toivotaan tosiaan, että tämän myötä saisi paremmin kontaktia luokkakavereihinsa.t. ap

Meillä iso talo ja eskariaikaan kutsuttiin pojan synttäreille kaikki eskarin pojat. Hälinää oli aivan liikaa, kun uloskaan ei voinut lähettää, sillä pyynnöstä huolimatta vain muutamalla oli ulkoiluvaatteet talvipakkaseen. Meilläkin tehdessä kutsulistoja jokunen päivä takaperin, niin sovittiin että vähennetään hieman määrää, mutta jos joku ilmoittaa että ei tule, tilalle voitaisiin kutsua joku muu. Pojan mielestä ei tarpeen, joten varmaan itsekin haluaa vain todella ne tietyt kaverit.Siksi ymmärrän hyvin että kaikkia ei ole kutsuttu poikasi luokkakavereiden synttäreille. Ja kun lapset tietenkin itse saavat ehdottaa ketä kutsuvat, niin ei-parhaat-kaverit jää usein ulos. Itse pidän vaan rajana että yhtä ei saa jättää kutsumatta, ja että joka vuosi hieman vaihdellaan, jotta kaikki kaverit pääsisi vuorollaan. Sellainen joka ei vastavuoroisesti omille synttäreilleen kutsu, on usein kutsuttu vain joka toinen vuosi.* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat