Vierailija

Mies 4 iltaa viikosta poissa. Toinen 9v kaksosista on kuin hidastetusta filmistä -iltapalaan menee tunti, hampaiden pesuun toinen. Kun viimein kaikki on tehty, pojat hölisee ja supisee sängyissään vaikka käyn 5min välein sanomassa, että NUKKUMAAN.5v nukkuu päivähoidossa aina parin tunnin yöunet eikä ole YHTÄÄN väsynyt, kun nukkumaanmenon aika koittaa. Pitää aina jotenkin yrittää saada pysymään hiljaa sängyssään sen aikaa, että muut nukahtaa.3v pelkää pimeää, mörköjä, hämähäkkejä ja mitä kaikkea... Vakuuttelua 100x ennen nukahtamista, että mitään EI tuu yöllä vaarantamaan untaJa pahimpana 2v joka rallaa sängystä pois sen 300000000x illan aikana ennenkuin asettuu nukkumaan. On aina YLIväsynyt, kun päivähoidossa eivät saa sitä päikkäreille.Nyt EN JAKSA ENÄÄ, tehköön jokainen mitä lystää, nukahtakoon minne ja millon vaan.

Kommentit (11)

Jos oma samanikäiseni nukkuisi kaksi tuntia päikkäreitä, ei häntä saisi nukkumaan millään ennen puolta yötä. Kaksivuotias sen sijaan tarvii vielä päikkärit ihan ehdottomasti. Jos meillä kuopukselta jää päikkärit väliin, niin iltaunillekin meno on paljon vaikeampaa, koska käy ylikierroksilla.Ymmärrän kyllä, että ap:n tilanne on ahdistava. Meillä on vain kaksi lasta, mutta silti välillä menee hermot, jos sattuu hankala ilta ja varsinkin, jos iltapuuhat ja nukutuksen joutuu hoitamaan yksin.Voisiko isompia jotenkin kannustaa kevyehkön lahjonnan/kiristyksen kautta? Tyyliin, jos menevät koko viikon kiltisti nukkumaan, viikonloppuna tehdään jotain kivaa, saa esim. karkkia tms. Ja itse ainakin korostan iltarutiineja. Kun kaikki tapahtuu samalla tavalla jokaikinen ilta ja samoihin aikoihin, lapset tietävät, missä mennään. Yleensä vielä iltasatua lukiessani muistutan, että tämän sadun jälkeen mennään nukkumaan. Ja siihen ovat oppineet tyytymään. Meillä sängyssä saa höpöttää ja leikkiäkin, kunhan sieltä ei tulla pois. Lapsista vanhempi nukahtaa yleensä viidessä minuutissa, pienempi saattaa höpötellä itsekseen tunninkin, mutta nukahtaa lopulta itsekseen.

Iltapala syödään yhdessä niin miellyttävässä ilmapiirissä kuin mahdollista ja mahdollisimman aikaisin. Hoputetaan tarvittaessa ja ruuat ja valot laitetaan pois puolen tunnin päästä. Ohjataan hammaspesulle ja sieltä pois. Olkoot sängyissään hereillä vaikka miten pitkään - tuon ikäiset ymmärtävät olla riittävän hiljaa kuitenkin. Antaa supista ja hölistä tai siirrä toinen eri huoneeseen, jos mahdollista. Olisko kauheaa kaksosille?5-vuotiaan päivähoidon kanssa sopimus nukkumattomuudesta.Älä vakuuttele 3-vuotiaalle enää yhtään mitään iltaisin. Puhu asia _päivällä_ valmiiksi. Kerro, että hämähäkit ovat hyvin tärkeitä eläimiä meille ihmisille, sillä ne syövät kaikkia sotkevia ötököitä, kuten vaikkapa pölypunkkeja (joita ei siis nykyään edes ole olemassa :). Hämähäkit ovat vain hyväksi talossa ja ne eivät halua tulla ihmisen lähelle, vaan tykkäävät omista koloistaan. Me siis pidämme kovasti hämähäkeistä. Mörköjä ei ole olemassa, kukaan ei ole edes koskaan nähnyt sellaista. Pimeä on ihana juttu, sillä vain pimeässä voi leikkiä taskulampulla ja nähdä hohtavat tähdet - kiinnittäkää lapsen kattoon tai muuhun paikkaan kuita, tähtiä ja planeettoja hohtamaan ja leikkikään välillä pimeässä. Itse sanon lapsille, että voidaan nauttia ihanasta tunnelmavalosta, kun sammutan valon - valo hohtaa sopivasti eteisestä. Jos lapsi puhuu peloistaan, puhu sinä vain miellyttäviä tyyliin: "Niinkö, jaa, minusta on aina vain ihanaa, kun saa laittaa oman ihanan peiton päälle. Varpaatkin tykkäävät lämpimästä, kokeillaanpas, ihan lämpöisethän ne jo ovatkin" tai muuta söpöstelyä.Olisiko 2-vuotias nukkunut paremmin vielä pinnasängyssä? Meillä siirrettiin selvästi vähän liian aikaisin lasten sänkyyn tuo hankalasti nukahtanut nyt 3-vuotias poika. Nykyään jo sujuu paremmin, mutta vieressä pitää olla yhä.Ja iltasatua luetaan vain pienille ja vain ennalta sovittu määrä eli yksi satu tai kirja.Kokeilehan ideoita, mutta mieti tarkat linjat kaikelle ja noudata pitkään, että ei tule hötkyiltyä. Rutiinit ovat kaiken a ja o eli meilläkin iltatoimet menevät tosi tylsästi aina samaa kaavaa samaan aikaan, että kaikki sujuu. Vähänkin jotain muuta touhua tai joku liian vauhdissa, niin sekoittaa pakan. Tiukkana poliisina saamme olla, että iltatoimet onnistuvat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kynttiläidea hyvä, mutta erittäin vaarallinen, joten hankkikaa niitä uusia paristokäyttöisiä tuikkuja (n. 5 e/pari) tai ladattavia (n. 14 e pari), niin homma kunnossa.

Mitä väliä jos 9v supattaa..Ei kannata käydä 5min. välein siellä huoneessa. Keksi jokin porkkana jos pakko on jotain keksiä.

5v.: kiellä 2h torkut. Anna vaik aluksi lupa max. 1h päiväkodissa.

3v.: Se on vaihe, menee ohi jossain vaiheessa

2v.: Tarrakalenteri käyttöön hänelle ja 3veelle ja aina kun jää nätisti sänkyyn saa tarran ja tietystä tarramäärästä tulee esim. lelu. Tarran saannista pitää tulla iso juhla! Toimii meillä!

Mulla välillä samanlaista. Mies usein iltatöissä mutta lapsia on vain kolme. Silti tuntuu että tekemistä riittää ennen kuin kaikki ovat viimeinkn nukahtaneet! Onneksi meidän 2v ei nuku päivähoidossa ja iltaisin nuktahaa kyllä nopeasti vaikka onkin tosi väsynyt.Vanhemmat lapset vaativat aina iltasadun. Siihen menee aikaaaaaa.... Sit kestää enenn kuin nukahtavat, ainakin 30 minuuttia menee aina.

Tuo kynttiläidea olis ihan loistava näille meidän 5v ja 3v ikäisille, mutta tuo 2v ei moisesta tajua vielä yhtään mitään ja nukkuu isompien kans samassa huoneessa :(Koululaisille on uhkaus-kiristys-lahjonta se paras keino, olen nyt vaan yrittäny päästä siitä eroon. Mutta kai se on otettava taas pyhä kolminaisuus käyttöön :)Nuista päiväunista olen sen sata kertaa jutellu päiväkodilla, mutta kun henkilökunta ja asiantuntijat ovat sitä mieltä, että lapsi tarvitsee päivälevon, niin.. Totta on, että meidän 5v nukahtaa helposti just sillon 12-13 aikaan, mutta 30min tirsat riittäis ihan hyvin.

Ja tuo pienempi on sellainen hankala luonne, että en ihmettele, vaikkei ne sitä päiväunille saakaan. Välillä nukahtaa ja silloin illatki sujuu helpommin, mutta 2-4xvkossa on näitä päiviä, ettei oo nukkunu.Ap

Mutta nukkuvat samassa huoneessa. Ja meillä on 4-v joka nukkuu tunnin myös päiväkodissa ja ei todellakaan ole väsynyt klo 21, usein ei klo 22 ja tämä pitää sitten eka- ja kolmas luokkalaistakin hereillä.Mitään neuvoja en osaa antaa, koska meillä on usein samanlaista iltaisin. Tsemppiä tietysti jaksamiseen.

Mitä jos kokeilet kehumista ja palkitsemista. Isommat lapset ainakin ymmärtäisi, että jos ilta sujuu hienosti (eli ei höpötetä) niin siitä saa jonkun palkinnon aamulla.

Tätä siis ehdotan ilman omakohtaista kokemusta. Itsellä menee monesti huutamiseksi ja jopa joskus uhkailuksikin. Olen uhkaillut, että joutuu siivoamaan jos ei kerran nukuta.

Olen myös istuttanut lapsia toisessa huoneessa rauhoittumassa. Tepsi aluksi, mutta hohto meni viikon päästä.

Lapset 3v ja 5v. Kynttilät tuikkuja ja kunnon tukeva alusta. Käyn koko ajan katsomassa, etteivät koske kynttilöihin. Eivätkä ole kertaakaan koskeneet, koska sääntönä on, että kynttilä sammutetaan heti, jos koskeeJa sääntönä on, että kynttilä sammuu, jos ei ole kiltisti ja hiljaa.Lapset ovat menneet todella hartaina ja onnellisina nukkumaan. Mitään ongelmia ei ole ollut. Nukutushankaluudet loppuivat heti.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat