Vierailija

Suvussani on tapaus jossa 8v lapsi kärsii... TOIVOTTAVASTI JAKSAT LUKEA JA KOMMENTOIDA!Lapsen vanhemmat ovat eronneet. Lapsi asuu pääasiallisesti äitinsä luona, nykyään on ollut myös viikkoja ja parin viikon jaksoja isänsä luona viikonloppujen sijasta.Lapsen isä on työssä käyvä ja uudelleen naimisissa ja hänen perheeseen kuuluu 2 pientä lasta uuden avioliiton kautta

Lapsen äiti on ollut työtön keväästä saakka ja elämänsä on epäjärjestyksessä. Nainen on menettänyt hoitoalan työpaikkansa lääkkeiden varastelun vuoksi, uusia työpaikkoja hän ei saa, hänen nykyinen seuransa on sellaista hämärää ryyppy/huume/lääke/rikos porukkaa jonka seurassa nainen notkuu päivät/illat/yöt...Äitinsä luona olleessaan lapsi on jätetty yksin illoiksi ja ilmeisesti myös öiksi. Lapsi on pelokas ja ujo. Pelkää nukahtamista, kyselee läheisiltä ja sukulaisilta mitä heidän juomalaseissaan on... Lapsi takertuu jokaiseen läheiseen jonka seurassa alkaa tuntea olonsa hyväksi ja itkee aina kun joutuu siirtymään seuraavaan paikkaan.On isällä olonsa aikana erittäin iloinen, paljon puheliaampi ja muutaman päivän jälkeen alkaa kertoa asioista jotka mieltä painaa ja joita äiti on kieltänyt kertomasta.

Äitinsä kanssa ollessaan lapsi päätyy joko isommilleen sisarilleen (kotoota muuttanut äitin 16v lapsi), äitin sisarille, kummeille, äitin äidille, yksin kotiin tms.Äiti viettää toki aikaansa myös lapsen kanssa, mutta hänellä on selkeästi elämä niin sekaisin että hän ei kykene tarjoamaan turvallista ja tasapainoista kotia lapselleen.Lapsi kärsii myös niin pahoista lukihäiriöistä että hänen olisi kuulunut jäädä luokalleen. Asiasta on ilmoitettu äidille joka vähättelee asiaa ja ei kannusta tai auta lastaan oppimaan.

Lapsi on hyvin herkkä ja hänen seurassaan huomaa että hänen elämänsä on aivan liian hämmentävää ja sekavaa niin herkälle lapselle.Tilannetta pahentaa että äiti on riitaisissa väleissä lapsen isään ja aiheuttaa monesti kitkaa. Lisäksi äiti on salaillut oman elämänsä ongelmia lapsen isältä ja valehdellut yli puoli vuotta olleensa työelämässä ja kaiken kunnossa. Työkiireisiin (vaikkei työtä ole ollutkaan) vedoten hän on nakittanut lastaan pitkin sukulaisia ja tuttavia.Mies on tarjoutunut ottamaan lapsen omaan perheeseensä asumaan josta lapsi voisi vierailla äitinsä luona ja valtaosa sukulaisista on samaa mieltä. Naisen lähisuku myös.

Mutta nainen ei hyväksy. Hän väittää kaiken olevan kunnossa ja on sitä mieltä että lapsen paikka on äidin luona.Nyt lapsen isä on sitten sillä kannalla ettei uskalla/halua alkaa tappelemaan ex-vaimonsa kanssa. Hän on töiltään ja uuden perheen kanssa väsynyt eikä jaksa taistella. Hänen uusi vaimonsa tosin on ilmeisesti valmis ottamaan lapsen heille ja auttamaan.Tämä tilanne ahdistaa minua erittäin pahasti ja haluaisin auttaa. Olen miettinyt pitäisikö tästä tehdä ilmoitus johonkin? Ja kuinka sieltä sitten toimitaan?

Kommentit (16)

Kaikkien osapuoltenhan pitäisi laittaa lapsen etu ensisijalle, mutta valitettavasti näissä tapauksissa, joissa on jo asiat menneet pahemmaksi tms. (esim. alkoholistiäiti näe ongelmaa juomisessaan) ei moni ulkopuolinen uskalla välttämättä puuttua tilanteeseen, vaikka se lapsen kannalta olisi ehdottoman tärkeää.Jos tiedät jo, että isän kanssa keskustelu ei tuo tulosta, mutta isä oli kuitenkin halukas ottamaan lapsensa luokseen, niin mielestäni sinä voisit keskustella asiasta vaikkapa sosiaalitoimen kanssa. Ihan samalla tavalla kuin kirjoitit viestisi, niin voit kertoa tilanteesta tai vaikkapa tulostaa tämän kirjoituksesti mukaan ja kysyä mitä he ajattelevat asiasta. Pääasia on, että lapsi saisi enemmän huomiota ja asiansa kuntoon. Ei pienen lapsen tarvitse ottaa vastuuta vanhemmastaan, vaan päinvastoin!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Voi nimittäin vaikuttaa puolueelliselta, jos olet.

Ilmoitus kannattaa silti tehdä jos koet asian lapselle vahingollisena. Lapsen isäkin voisi vähän aktivoitua.

Eihän siinä ole mitään väärää että on huolissaan sukulaislapsestaan, niinhän pitääkin olla. Ehkä äiti parhaimmassa tapauksessa saisi pienen herätyksen ja ryhdistäytyisi tai ainakin tajuaisi, että häntä tarkkaillaan. Tee ihmeessä ilmoitus!

He selvittelevät kotitilanteen tarkemmin, ja siinä tilanteessa kuullaan myös isää. Näin isä voi myös ilmaista halukkuutensa ottaa lapsi hoitoonsa. Kun puuttuminen tulee ulkopuolelta, äidille jää vähemmän tilaisuuksia peitellä asioitaan. Lastensuojeluilmoituksen voit tehdä myös nimettömänä. Älä anna lapsen kärsiä enää kauempaa.

niin asioihin puututaan nopeammin ja tehokkaammin. Kannattaa myös sanoa siälle, että tekee ilmoituksen äidistä. Mitä useampi ilmoitus, sen parempi.

Kiitos, jotenkin kaipaan omaan fiilikseen vielä kannustusta ja varmistusta. Sitä niin herkästi syyllistyy ajattelemaan ettei asia ulkopuolisille kuulu tai että kuinka osalliset reagoivat tai mihin asia johtaa....Mutta selvää on että lapsi tarvitsee apua ja minä en voi olla tekemättä mitään!

Tähän olisi pitänyt puuttua jo aiemminkin mutta mitään merkittävää ei ole ollut todisteeksi ja äiti on vahvasti sitä mieltä että lapsi tarvitsee äitiään. Eikä hän suostu myöntämään ongelmia ja salailee niitä vaikka kuitenkaan ei pysty lapsesta huolehtimaan...Ymmärrän että äiti rakastaa lastaan ja pelkää ehkä menettävänsä hänet, mutt kyllähän hän voi vielä lastaan sovittaessa varmasti tavata kunhan lapsen arki olisi tasapainoista ja turvallista.Kertoo jo paljon että lapsi joutuu olemaan äidistään huolissaan kun sanoo ettei voi jättää äitiään koska äiti tarvitsee häntä...ap

Isä pelkää että ex-vaimo saa valheillaan hänen versionsa asioista kumottua ja että kukaan ei häntä usko... Hänellä on ilmeisesti tarkoituksenaan kerätä kasaan todisteita lapsen äidin tilanteesta ennen kuin vie asiaa eteenpäin. Ilmeisesti osa on kuulopuhetta ihmisiltä ja lapselta ja pelkäävät etteivät se riitä...Minua pelottaa puuttua asiaan että jos sotken lapsen isän suunnitelmia mutta minusta tässä ei enää voi odotella ja vitkutella... Lapsen kärsimys on niin selvää.* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat