Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Kalakeitto olisi tämän illan ruokana ja mietin tässä, että joko voin antaa 9½kk:n ikäiselle pojullemme tavalliseen maitoon tehtyä keittoa? En tähän hätään jaksa vastausta muualta etsiä. Jos joku osaisi neuvoa, kiitokset :)

Kommentit (7)

Lähinnä vauvan munuaisia ajattelin... Täytyy itelläkin aina muistaa ettei meidän pikkuihmisen elimistö ihan täysillä käy.

Mieluummin tässä vaiheessa rajoitan kuin myöhemmässä iässä. :)

Teillä on varmaan kalakeitot jo syöty tavalla tai toisella, mutta vastaanpa kuitenkin :)Mulle terkka sanoi tytön 10kk neuvolassa, että kun aletaan antaa hapanmaitotuotteita, voi myös ruuanlaitossa alkaa pikkuhiljaa käyttää maitoa, kunhan sen kiehauttaa. Enpä tiedä onko tuolla kiehautuksella oikeasti mitään vaikutusta, mutta kun meillä tytölle tuntui jugurtit, piimät ym. sopivan, uskalsin tehdä puuron maitoon ym. Ja meillä on säästytty oireitta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

pikkutippa maitoa seassa eikä suolaa. Minullakin jo kolmas lapsi, mutta kysyinpä silti neuvoa ja suola-asiat on kyllä tiedossa.

Kiitokset vastanneille.

Et kertonut oletteko jotain maitotuotteita jo maistelleet? Jos ette, niin ota keitosta vauvalle vaan kokkareet ja soseuta korvikkeeseen, rintamaitoon tai veteen. Siinähän saa samalla siedätysannoksen lehmänmaitoa :-) Jos olette maitotuotteita jo maistelleet niin voit lisätä keiton aidon liemen osuutta.

Maitoallergisen lapsen äitinä voisin vinkata että kaikki ruuat voi tehdä joko ilman maitoa tai laittamalla sekaan esim. kaurakermaa. Kookosmaito on tosi nannaa kanasuikaleiden kanssa jne. Riisipuurosta ei tullut kyllä niin hyvää kun punaiseen maitoon keitettynä tulee...

Tämä tulee ihan neljän lapsen kokemuksella. ;-)Meidän 10kk ikäiselle vauvalle tehtiin omat perunamuusit semperinmaitoon.

Hän syö omia ruokia kuten 8kk ikäisille tarkoitettuja purkkiruokia.

Samaan ruokaan hän siirtyy vasta vuoden iässä, ja silloinkin pikkuhiljaa.

Niitä aitoja maitotuotteita ei kannattais tuputtaa liian aikasin vauvoille.Minä nukun mieluummin yöllä kuin kuuntelen lapsen parkumista. ;-)

(Poika nukkuukin korvikkeella 11h putkeen. Kerran saattaa" tankkata" )Mutta jokainen tekee valintansa.AINIIN... Toinen asia.

Suolaisia ruokia ei suositella alle vuoden ikäisille... En tietenkään tiedä missä vaiheessa sen lisäät siihen keittoon. :)

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat