Seuraa 

Hei.

Kyselen teiltä, jotka olette tulleet raskaaksi muutaman kk:n sisällä synnytyksestä:Jos edellinen vauva on edelleen täysimetykselllä, raskaaksi tuleminenhan on epätodennäköistä. Siitä huolimatta tiedän näin joskus käyneen. Mitä tapahtuu imetykselle, kun äiti tulee uudelleen raskaaksi? Muuttuuko rintamaito jotenkin? Saako vauva jotain " oireita" muutoksesta rintamaidossa (hormonit)?Kysyn nyt näinkin päin. Nelikuiseni alkoi taas kakata joka vaippaan ja itselläni raskausoireita (raskaus on mahdollinen, koska mulla on ollut niukat kuukautiset jo kahdesti synnytyksen jälkeen). En ole vielä testannut, kun odottelen vielä pari viikkoa ja seurailen tilannetta. :)

Kommentit (3)

Enni:

Lainaus:


Jos edellinen vauva on edelleen täysimetykselllä, raskaaksi tuleminenhan on epätodennäköistä. Siitä huolimatta tiedän näin joskus käyneen. Mitä tapahtuu imetykselle, kun äiti tulee uudelleen raskaaksi? Muuttuuko rintamaito jotenkin? Saako vauva jotain " oireita" muutoksesta rintamaidossa (hormonit)?
Itse asiassa länsimaissa (jossa ravinnon määrä ja laatu on ihan eri tasolla kuin kehitysmaissa) täysimetys ei suojaa raskaudelta. Jos ei halua tulla raskaaksi, kannattaa käyttää ehkäisyä, täysimetti tai ei :)Kysyit, miten raskaus vaikuttaa imetykseen.

Kun äiti tulee uudelleen raskaaksi, maidon määrä lähes poikkeuksetta vähenee hormonien (mm. estrogeeni) vaikutuksesta. Maidon makukin voi muuttua ja jotkut lapset alkavat hylkiä rintaa näistä syistä. Maidon vähentyessä siitä tulee ns. vieroitusmaitoa, jossa on mm. hieman enemmän natriumia kuin kypsässä maidossa. Vieroitusmaito on myös hyvin paljon kolostrumin kaltaista. Kolostrumhan toimii myös laksatiivina, sillä sen tarkoituksena on mm. poistaa vastasyntyneeltä mekoniumia suolesta.Jos edellinen vauva on vielä kovin pieni uuden raskauden alkaessa, vauva voi tarvita lisämaitoa johtuen tuosta äidinmaidon vähenemisestä. Vauvan kasvua olisikin hyvä seurata tavallista tarkemmin.

Jotain tuollaista yritin itse etsiä netistä löytämättä kuitenkaan. maidon määrä tuntuisi olevan entisellään, kastelee edelleen vaatteet jne. Jokin kuitenkin on saanut vauvamme kakkaamaan jo 1,5 viikkoa joka vaippaan. Vauva on tyytyväinen, nukkuu ja syö hyvin, joten enpä tiedä. Toivottavasti asia selviää pian.Kiitos.Enni

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

[/quote]

Kun äiti tulee uudelleen raskaaksi, maidon määrä lähes poikkeuksetta vähenee hormonien (mm. estrogeeni) vaikutuksesta. Maidon makukin voi muuttua ja jotkut lapset alkavat hylkiä rintaa näistä syistä.

[/quote]
Meille kävi noin uuden raskautumisen myötä, viikkoa ennen ½-vuotispäivää , vauva sai kauheat raivarit jo kun edes yritin tarjota..Tuosta kakasta, meilläkin on tullut joka vaippaan pahan hajuiset ripulikakat tapaninpäivästä saakka. 1-4 kertaa vuorokaudessa. Lääkäri epäili jotakin virusta taikka epätasapainoa suolen toiminnassa.. Josko sitä virusta olisi liikkeellä?t.ufa (24+5) & Viivi 10,5kk* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat