Vierailija

Kommentit (12)

Ei ihme, sillä määritelmää sille ei ole. Tuntuu kuitenkin, että monille se tuo mieleen ainoastaan vaikeat kehitysvammat tms.Vaikeavammainen voi olla kuitenkin täysin älyllisesti normaali, ' vain' liikuntavammainenkin voi siis olla vaikeavammainen. Omia voimavarojaan, kiintymystään lapseen tai hänen vammansa laatua ja vaikeutta on usein mahdoton tietää tarkasti etukäteen. Ne voivat yllättää kumpaan suuntaan vaan.Ja sitten laitetaan laitokseen, kun ei enää itse jakseta. Laitoksessa käydään hoitamassa ja paijaamassa aina kun jaksetaan.Olen käynyt tutustumassa laitokseen, jossa näin noin 10 vuotiaan ulisevan kuin vauvan käpertyneenä sikiöasentoon. Lapsi rauhoittui kun äiti tuli käymään ja vierihoiti. Kuka jaksaisi vierihoitaa 10 vuotta 24 tuntia/vrk?" Isot vauvat " sitten kuolevat jos ei muuhun niin pahaan flunssaan ja keuhkokuumeeseen laitoksissa. Raajat ovat sitä ennen vääntyneet muodottomiksi ja jäykiksi ja iho on täynnä märkäpaiseita, kun kakkii ikänsä vaippaan.En ota kantaa aborttiin, mutta käykää laitoksissa, jos teitä askarruttaa vaikeavammaisen lapsen elämänlaatu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lasta odottaessaan ei voi tietää kuinka vaikeasti vammainen tuleva lapsi on, joten abortti ei ole ainakaan helppo vaihtoehto kenellekään. Eihän se ole sitä koskaan, eihän?

Toisaalta mikä on ihmiselämän arvo laitoksessa? En tiedä, ei kovin suuri varmaan.

Perheen jaksamisen kannalta laitos on kuitenkin hyvä vaihtoehto. Mutta kysymykseen laitos vai abortti on mahdotonta vastata.jos tietää odottavansa vaikeasti vammaista lasta. Se on hyvä ratkaisu kaikille osapuolille, niin lapselle kun vanhemmillekin.Vaan vaikea päätös se on tehdä.

Tai vääntyneet jäsenet tai märkäpaiseet.Häntä kiinnostaa märistä sen mielikuvan äärellä, jossa urhea, kirkasotseinen tuore kehitysvammaisen äiti paijaa vaaleanpunanuttuista rusoposkista pienokaistaan.

Vierailija:

Lainaus:


jos tietää odottavansa vaikeasti vammaista lasta. Se on hyvä ratkaisu kaikille osapuolille, niin lapselle kun vanhemmillekin.
Kaverin lapsen pitäs olla geeniensä mukaan vihannes. Vaan ei ole. On vain lievästi vammainen. Jos kehitys on tätä tasoa, hän pystyy asumaan aikuisena tuetussa asunnossa.Tiedän eräässä perheessä olevan sellaisen tilanteen, että perheen kannalta olisi varmasti PARASTA laittaa yksi lapsista laitokseen (todella syvästi kehitysvammainen). Mutta äidin sydän ei tällaiseen ratkaisuun henno. Tietää, että itse on lapsensa paras hoitaja (niin kuin onkin, on ammattilainen). Mutta todella raskasta koko perheelle, kun lapsi vaatii sairaalatasoista hoitoa 24 h/vrk.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat