Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija


Ovat Amerikassa matkoilla.Miksi tällaisia pitkiä matkoja ei järjestetä kesäaikaan silloin kun koululaiset ovat lomalla ?Miksi tällaisia pidennettyjä lomia ylipäätään annetaan oppilaille ?

Kommentit (17)

ja alkukirjain on eri mitä tuossa joku ehdotti.Ei ole lapselle vaikea perustella miksi koulua käydään, sattuu pitämään koulunkäynnistä, eikä ole meiltä pois, toki itse järjestämme matkat loma-ajoiksi.Systeemi on vinksahtanut kieroon ja valtakunnallisesti pitäisi tähän asiaan puuttua kovalla kädellä.Lisäksi en usko että kyseinen äiti jätti tähän ketjuun viestiä ja jos kuitenkin jätti niin hyvää lomaa edelleen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Toki hänellä on kova työ ottaa muut kiinni. Toisaalta viimeiset koulupäivät ennen joulua ovat saattaneet mennä joulujuhlan esitysharjoituksiin.

Vierailija:

Lainaus:
Miksi tällaisia pitkiä matkoja ei järjestetä kesäaikaan silloin kun koululaiset ovat lomalla ?Joskus vaan perheen tilanne on sellainen, että päästään lähtemään paremmin muulloin kuin koulujen loma-aikaan. Itse olen ollut aikanani paljon pois koulusta juuri matkojen takia. Silti on hyvät todistukset, koulutukset, työelämään sijoittumiset yms. eli en tainnut jäädä mistään paitsi, paitsi välkistä kavereiden kanssa ;)Miksi tällaisia pidennettyjä lomia ylipäätään annetaan oppilaille ?
Pidennetty loma? Meidän koulussa on ainakin ihan tarkka käytäntö lomien myöntämisestä: 1-3 pv oma ope, 4 pv-2 vko rehtori, yli 2 vko koulun johtokunta. Eiköhän kukin taho myönnä loman hyvällä mielellä, jos kokee siihen olevan perusteet.Eräs tuttavamme oli muuten 2kk Amerikassa. Opettaja antoi tehtävät mukaan ja äiti piti lapsille kotikoulua. Isällä oli töitä siellä. Olisiko perheen pitänyt jäädä Suomeen? Lapsi ilmaisi asian kavereille: " Me lähdetään matkalle Amerikkaan." Niitä syitä voi vaan olla aika monia.Ja minusta on ihanaa, jos välillä perheet ovat lomilla ihan muuten vaan. Ei se koulu nyt niin tärkeää ole ;) Vähän rentoutta elämään ;)iikkona)...Ei viimeisellä viikolla ennnen joulua koulussa enää OPISKELLA vaan harjoitellaan joulujuhlaa jne. Kaikki kokeet ym. on jo tehty, sillä opettaja tarvitsee todistusten arvostelua varten ainekset jo hyvissä ajoin. Ihme taivastelua, vaikkei lapsi ole missannut vielä oikeastaan montaakaan työpäivää. Mistä muuten tiedät, että perhe on vieläkin Amerikan matkallaan? Entä jos lapsi oli vaikka kipeänä tänään? Ja mistä tiedät ne syyt, minkä takia matka on suunniteltu juuri joululoman ympärille? Ehkä perhe ei syystä tai toisesta voi matkustaa kesällä...Miten ihmiset jaksavat aina taivastella toisten tekemisiä?

Miten se sun elämääs liikuttaa, jos jonkun toisen lapsi on matkoilla!

Me oltiin kanssa pienenä usein reissussa ja keskellä talvea, koulusta vaan anottiin lupa lomaan ja saatiin matkalaukkuun tehviä mukaan.Ja voin kertoo, taatusti oli opettavaisempaa olla aina siellä ulkomailla kun koulun penkillä. Kuitenkin koulutehtävät tuli tehtyä siinä samalla ja opittua rutkasti eri kulttuureista yms.

Sinä ap et ilmeisesti ole paljon matkustellut??

Ihan hyvä ajankohtahan tuo on, viimeinen viikko ennen joulua on koulussa tyhjäkäyntiä - poislukien juhlaohjelman harjoitukset ja juhla. Samoin vuoden alusta käynnistyy hitaammin.Ihmisillä on eri syitä matkustaa sinne/tänne silloin/tällöin ja olla perillä viikon/kuukauden. Ellei se häiritse lapsesi koulunkäyntiä, en olisi enempää asiasta ihmeissäni.

Taitaa joka koulussa olla käytäntö, että noin pitkän poissaolon kohdalla saa mukaan pakollisia tehtäviä.Yhdentutun muksun kodalla pyörittelin päätäni, kosk atehtävät olivat niin haastavia että missähän välissä lapsi ehti lomailla..

Turhaa kateellisuutta..

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat