Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Hei!



Nyt alkaa tulla jauhelihakastike jo korvistakin ;-) Laittakaahan viikon tai pidemmän ruokalistanne jakoon, jotta saisin vinkkejä meidän perheen arkiruokailuihin. Perheessä on 2 aikuista ja 4- ja 6-vuotiaat lapset. Haluaisin tehdä ainakin viikon ruokalistan kerralla koska ostamme kaupasta kerralla koko viikon ruokatarvikkeet, maitoa ja leipää ym. pientä haetaan sitten läpikaupasta tarvittaessa.



Kiitos!

Kommentit (13)

Itselläni on käytössä ruutuvihko, johon suunnittelen ruokia etukäteen. Näin pystyn tarkkailemaan ettei tule samoja ruokia liian usein ja periaatteena olen pitänyt, että viikossa on vain yksi jauheliharuoka. Tämän palstan lisäksi hyviä vinkkejä varsinkin lapsiperheen ruuista saa esim. googlettamalla päiväkotien ruokalistoja.



Kannattaa lainata kirjastosta lapsiperheen keittokirja, siinä on myös hyviä ohjeita.



Itse teen yleensä isoja satseja, että riittää seuraavalle päivällekin tai pakkaseen hätävaraksi kun ruuanlaitto ei kiinnosta ;) Esim. keitot vain paranee seuraavaan päivään mennessä.



Mutta tässä jotain esimerkkejä mitä meillä tehdään:



-Kasvissosekeitto

-nakkikastike + muusi

-pinaattilätyt (kaupasta)

-makaronilaatikko

-tonnikala-perunamuusivuoka

-tonnikalakastike + pasta

-kylmäsavulohikastike + pasta

-keitot esim. kana, kala, jauheliha, makkara, herne (viikossa yleensä yksi tai kaksi keittopäivää)

- lihamureke tai -pullat

- wokki + nuudeli (joko lihapullia tai kanaa)

- italianpata

- broilerinkoivet + couscous

- kalapuikot + muusi

- karjalanpaisti

- broilerikastike + pasta/ riisi (kastike vähän erilainen riippuen lisukkeesta)

- tortillat

- uunisei + muusi

- nakki-perunavuoka

- uunimakkara + muusi

- makaronilaatikko tai makaronijauheliha mössö

- pizza

- kananugetit + lohkoperunat

- ranskalaiset



Nämä meillä pyörii pääasiassa, itsekin tuskailen aina kun mietin mitä syötäisiin...

MA Jauhelihaperunalaatikko

TI Kanawokki

KE Lihapullat, ruskea kastike,perunat

TO Pinaattikeitto

PE Kinkku-ananaspizza





MA Makaroonilaatikko

TI Kinkkukiusaus

KE Kanafile/riisi/kastike

TO Chili con carne

PE Mannavelli/Mustikkakeitto

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sitruunabroilerin ja yrtti-sitruunakanan ohjeet kiinnostaisivat kovin, jos jaksaisitte laittaa? Kuten huomaatte, haluan opetella kokkaamaan sitruunan ja kanan yhdistelmää...;-D

-Aasialainen linssi-porkkanakeitto

-aasialainen kalakeitto lohesta ja kuhasta (kirkas liemi)

-freesatut+höyrytetyt vihannekset & maapahkinäkastike (esim kukkakaali, parsakaali, paprika, peruna, porkkana)

-afrikkalainen papusalaatti

-perunamuussi + uunilohi

-porkkana-bataattimuussi + eilistä lohta

-" perunasalaatti" (perunaa, porkkanaa, parsakaalia, herneitä, suolakurkkua, fetaa jne)

- Ceasarsalaatti

- kasvissosekeitto

- paistetut muikut + muussi

- spagetti + soijarouhe-tomaattikastike

- lohi-makaronilaatikko (fusilli-täysjyväkierremakaronista, ohje pussissa)

jauhelihakeitto+sämpylät

makkarakeitto

siskonmakkarakeitto

hernekeitto+pannari

jauhelihakastike+spagetti

makkarakastike muusilla

nakkikastike+perunat

pizza

pyttipannu

italianpata

lihapullat muussilla

lindströminpihvit+perunat

kalapuikot+riisi

nugetit+riisi

kanankoipi+riisi

nakit ja ranskalaiset

kaalilaatikko

makaroonilaatikko+porkkanaraaste

mureke muussilla

karjalanpaisti+muussi

tortilla

hampparit itsetehdyt

makaronisalaatti

lihaperunavuoka

kanakastike+riisi

lasagne

pitaleivät

fetasalaatti

uunimakkara muussilla

possukastike







LAUANTAI:

Pestolla ja korppujauhoilla kuorrutettu lohifile, perunamuusi, salaatti



Laita puhtaaksi pyyhitty lohifile uunipannulle leivinpaperin päälle, purista päälle yhden sitruunan mehu ja ripottele pinnalle suolaa. Anna maustua noin vartti. Levitä kalan pinnalle purkkipestoa ja ripottele peston päälle korppujauhoja. Paistetaan 200 astetta noin 30-45 minuuttia kalan koosta riippuen. Tarjoa perunamuusin ja salaatin kera.



SUNNUNTAI:

Lihamureke, keitetyt perunat, ruskea kastike, salaatti.



Lihamureke valmistuu helpoimmin kun 700g nautasika-jauhelihaa sekoitetaan 1 purkki kermaviiliä ja 1 pussi sipulikeittoaineita. Laitetaan voideltuun vuokaan ja paistetaan 200 astetta noin puoli tuntia. Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa, lisänä mieluisaa kastiketta (pussista tai itse tehtyä...)



MAANANTAI:

Papu-lihapata, vihannespalat



Laita kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan 2:n hengen annos täysjyväriisiä. Silppua 1-2 sipulia sekä 4-5 valkosipulin kynttä. Kuullota paistokasarissa tai teflonkattilassa pienessä öljytilkassa. Paloittele purkillinen nauta-sikasäilykettä (400g) kuutioiksi ja lisää sipulin joukkoon muhimaan. Lisää 1-2 tl paprikajauhetta ja 2 tl yrttisekoitusta.

Kaada lihojen päälle 1 purkki valutettuja ruskeita papuja sekä 1 tölkki tomaattimurskaa. Lisää 1 lihaliemikuutio. Anna muhia noin puoli tuntia, lisää lopuksi keitetty riisi. Mikäli pata on kuivakan tuntuista, voi tomaattimurskaa lisätä toisenkin purkin. Tarjoa paloiteltujen tuoreiden vihannnesten kanssa.



TIISTAI:

Lohikeitto, leipä, juusto vihannespalat



Laita kiehumaan 1 litra vettä, lisää 2 kalaliemikuutiota. Kuori 8-10 perunaa ja 4 porkkanaa, paloittele (porkkanat pieniksi). Kun liemi kiehuu lisää kasvikset. Keittele noin 10 minuuttia, lisää joukkoon 400-600 g paloiteltua lohifilettä (tai valmiskuutioita pakastimesta). Silppua nippu kevätsipulia ja kun lohi on muuttunut vaaleaksi, lisää sipuli keittoon. Höystä voinokareella ja halutessasi kuivatulla tai tuoreella tillillä. Tarjoa ruisleivän ja juuston kera, lisänä paloiteltuja tuorevihanneksia.



KESKIVIIKKO:



Broilerpasta, pakastevihannessekoitus



Silppua 1 purjo, kuullota kasarissa öljytilkassa. Lisää 1-2 pakettia marinoituja broilerisuikaleita, ja paista kypsäksi. Lisää kasariin 1-2 purkkia 7% Flora Ruokaa. Anna hautua pari minuuttia. Mausta yrttisekoituksella ja valkosipulilla, hauduta vielä sen aikaa kuin pasta kiehuu.



Kuumenna pakastevihannessekoitusta mikrossa pakkauksen ohjeen mukaan ja höystä lorauksella soijakastiketta.



TORSTAI:



Makaronilaatikko, porkkanaraaste



Tämä tuskin ohjeita kaipaa?



Laitan ohjeita, jos joku niitä haluaa, en jaksa tähän nyt kirjoitella niitä



Ma



Lihapullakastike, perunat, porkkanaraaste



Ti



Risotto, tuoresalaatti



Ke



Jauheliha-kasvispata



To



Lihapata, keitetyt vihannekset, perunat



Pe



Sitruunabroileri, omenahilloke, lohkopotut



La



Makaronilaatikko, sekaan laitan suikalejuureksia ja lisäksi on salaattia



Su



Ranskalainen kanapata, parmesaani-perunamuussi, keitettyjä papuja ja babyporkkanoita, marjoja ja vaniljavaahtoa



Ma



Nakkikeitto



Ti



Porkkanalettuja, perunaa, yrttikastiketta, tuoresalaatti



Ke



Lohikiusaus, porkkanaraaste



To



Karjalanpaisti, perunamuussi, keitetyt vihannekset



Pe



Kanan fileetä, wokkivihanneksia



La



Uuniperunaa, kinkku- ja lohitäytettä, salaattia



Su



Kiinalaishenkinen kana-vihanneskastike, tummaa riisiä, juustokakkua





Tässä ruuat parilta viikolta. Perjantaisin ja sunnuntaisin tehdään yleensä vaativampaa ruokaa, olen päivät kotona joten aikaa minulla näihin riittää. Lapsiakaan ei ole, mutta kaikki on kyllä kokeiltu tuttavien lapsilla ja hyvin on maistunut :)

Olen viime syksystä asti laittanut ylös syömiämme ruokia. Alla siis lista syyskuun puolesta välistä lähtien, loppuvuodesta vähän puuttuu. Lisukkeita en ole yleensä kirjannut, ja ruokien nimetkin on vähän sinnepäin, itseäni vartenhan listaa olen pitänyt. Tuossa listan alkupäässä näkyy myös satokausi, esim. puolukka-aikaan syötiin paljon puolukkaa seurakseen vaativia ruokia, ja maa-artisokkaa taas tungettiin vähän joka aterialle, kun saimme sitä runsaammin mummolan kasvimaalta. Syksyllä ostimme myös isomman satsin karitsaa pakkaseen suoraan kasvattajalta, siksi lammasruokia on jossain vaiheessa aika paljon. Reseptiä kyllä vaihdeltiin, nimi lammaspata voi pitää sisällään varsin erilaisia ruokia. Br=broileri, Jl=jauheliha.



vko 38 ma Linssimuhennos

ma Uunilohi

ti Kaalilaatikko

ke Kaalilaatikko

to Tofucurry

pe Kurpitsakeitto

la Grillattu lammas

la Pinaatti-mangoldiletut

su Possu-juurespata

su Lehtikaalimunakas

vko 39 ma Maksalaatikko

ma Possu-juurespata

ti Maksalaatikko

ke Broilerpata

to Broilerpata

pe Nieriä+pinaatti

la Kasvissosekeitto (eväs)

la Br-kiusaus

su Tortilla broilertäytteellä (eväs)

su Yrtti-sitruunakana

vko 40 ma Kasvissosekeitto

ma Br-risotto

ti Tomaattisilakat

ke Kalamurekepihvit

to Possuwok

pe Pinaattikeitto

la Brunssi (kylässä)

la Wokkikala+pasta

su Juustoinen lohifile

su Lampaankyljys

vko 41 ma Linssi-juureskeitto

ma Lammaspata

ti Lammaspata

ke Linssi-juureskeitto

to Kalakeitto

pe Jl- ja kasvismurekepihvit

la -?

la Jl-kastike

su Veriletut

su Uuniperuna katkaraputäytteella

vko 42 ma Kikherne-juureslaatikko

ma Lammas

ti Kikhernelaatikko

ke Tortilla

to Jl-papupasta

pe Merelliset cannellonit

la Siika

la Jl-papu-munakas, ravut

su Lammaspata

su Talkoomakkara

vko 43 ma Kalastajanvuoka

ma Lammaspata

ti Kalastajanvuoka & lammaspata

ke br+pinaattikookosriisi

to Turska+vihreät pavut

pe Lammaspyörykat

la br-tortilla+linssi-juureskeitto(evas)

la Lammaspata

su Lohi

su Munakas

vko 44 ma Lammaspata

ma Tomaattinen kalakeitto

ti Ranskalainen jauhelihakastike

ke Pinaattikeitto

to Yrttikuorrutettu br-file

pe Katkarapu-hernerisotto

la Kasvissosekeitto

la Paahtopaisti,maa-artisokkakeitto(kylassa)

su Pihvi, punakaalipyre

su Munakas, fetasalaatti

vko 45 ma Valkopapupata

ma Maa-artisokkagratiini

ti Valkopapupata

ke Maa-artisokkasalaatti,valkopapupata

to Chili con carne

pe Jl-kastike+pasta

pe Kala-tomaattikeitto

la Kala-tomaattikeitto

la Jl-pizza

su Ankka+maa-artisokkamuusi

su Jl-pizza

vko 46 ma Punajuuri-jl-laatikko

ma Ankka

ti Kaalilaatikko

ke Jl-pasta-ratatouille

to Jl-pasta-ratatouille

pe Kaalilaatikko

la Kalapuikot + bataatti - maa-artisokkamuusi

la Lohi

su Porsaanfile+yrttiperunat

su Maa-artisokkakeitto

vko 47 ma Kikhernelaatikko

ti Kikhernelaatikko

ke Jl-keitto

to Jl-keitto

to Punajuuri-juures-jl-laatikko

pe Paella

la Punajuuri-juures-jl-laatikko

la Lammas

su Wokkikala pastalle

su Raclette

vko 48 ma Wokkikala pastalle

ma Linssimuhennos

ti Brmaksapasta

ke ?

to Maa-artisokkakeitto

pe Kalakeitto

la Jl-pihvi

la Lihapata

su Kala+maa-artisokkakeitto

su Possun file

vko 49 ma Possucurry

ti Maksapatee

ke Savulohipasta

to Paahtopaisti



vko 2 ma Paella

ti Juures-linsspihvit

ke Hernekeitto

to Hernekeitto

pe Munakas, hernekeitto

la Kirjolohilaksa

la Juustofondue (kylässä)

su Stroganoff

su Jl-kastike+pasta

vko 3 ma Stroganoff

ti Tomaatti-yrttisei

ke Siskonmakkarakeitto

to Makaronilaatikko

pe Br-wok

la Tomaattimuikut

la Pinaattiravioli

su Pähkinälohi

su Hapankaalikeitto

vko 4 ma Tomaattimuikut

ti Jl-keitto

ke Jl-kastike

to Possucurry

pe Jl-keitto + Hapankaalikeitto

pe Lohikiusaus

la Possukastike

la Lohikiusaus

su Lampaanpotka

Vko 5 ma Kikhernelaatikko

ma Br-pyörykät

ti Kikhernelaatikko

ke Chili con carne

to Makaronilaatikko

pe Kalakeitto

la Osso bucco

la Makaronilaatikko

su Kuha+pinaattirisotto

su Borsch-keitto

Vko 6 ma Osso bucco

ma Hernekeitto

ti Hernekeitto

ke Tofuwok

to Kana+pasta

pe Maa-artisokkakeitto

Meillä ollaan siis kasvissyöjiä, mutta toisaalta tässä nyt ainakin olisi vaihtelua jauhelihakastikkeelle :) Annan mielelläni ohjeet, jos joku haluaa.



LA

lounas ulkona

vihreä salaatti parmesan- ja porkkanalastuilla, cashew pähkinöillä. Patonki tuorejuustoilla, jälkiruoaksi päärynälohkoja suklaakastikkeella



SU

purjoperunasosekeitto

uuniriisipuuro



MA

(lounas perjantain pizzan jämät)

papumuhennos, mahangu-puuro, tomaattirelissi ja kaalisalaatti (kaikki älyttömän hyviä, afrikkalaisvaikutteisia)



TI

Soijarouhe-lasagne, vihreä salaatti (viinirypäleiden puolikkaita, kurkkua, pähkinärouhetta ja auramurua ei-raskaanaoleville)

Aurajuustokeitto, sämpylää



KE

(edellisiä ruokia lounaaksi)

tomaatti-mozzarellasalaatti (tuoretta basilikaa, oliiviöljyä ja rippunen mustapippuria päälle) ja leipä



TO

(edellisiä ruokia lounaaksi)

tomaatti-kookosmaito-porkkana-linssisosekeitto



PE

(edellisiä ruokia lounaaksi)

juusto-fondue, tuoretta ananasta suklaakastikkeessa jälkkäriksi


papumuhennos, mahangu-puuro, tomaattirelissi ja kaalisalaatti (kaikki älyttömän hyviä, afrikkalaisvaikutteisia)





aurajuustokeitto



tomaatti-kookosmaito-porkkana-linssisose keitto



kiitos !

VIIKKO 1



BROILERIMAKARONILAATIKKO

n. 8 dl (½ pss) täysjyväfusillimakaronia

n. 300 g broilerin- tai kalkkunanjauhelihaa

1 pss pakastesipulikuutioita tai 2 sipulia silputtuna

1-2 tl suolaa

1 tl paprikajauhetta

1 tl currya

½ tl valkopippuria

3 munaa

8 dl maitoa tai kanalientä

Keitä makaronit kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Paista pannulla jauheliha ja sipuli, mausta seos. Kaada isohkoon voideltuun uunivuokaan keitetyt makaronit ja maustettu jauhelihaseos. Sekoita munat ja maito (tai kanaliemi) ja kaada vuokaan. Kypsennä 200 aseisen uunin alatasolla noin 1 tunti. + porkkanaraaste



NAKKIJUUSTOKEITTO

300 g nakkeja paloiteltuina

1,2 l lihalientä

4 perunaa

pala purjoa

1 pss keittojuureksia

1 pkt sulatejuustoa

persiljaa koristeluun

Keitä paloitellut perunat ja purjo lihaliemessä noin 10 minuuttia. Lisää keittojuurekset ja sulatejuusto. Keitä 5 minuuttia. Lisää nakkipalat keittoon kuumenemaan. Koristele persiljalla.



TONNIKALA PASTAKASTIKE

1 prk tonnikalaa

Creme Bonjour tuorejuustoa ruohosipuli

ruokakermaa

ripaus sitruunapippuria

Kaada tonnikalasta vesi/öljy pois. Kaada tonnikala kattilaan. Lisää tuorejuustoa ja kermaa niin että tulee sopivan löysää. Lämmitä kastike ja lisää sitruunapippuria. Maista välillä ja lisää jos tarpeen. Tarjoa pastan kanssa.



LIHAKASTIKE

300 g possunkylkeä

3 rkl vehnäjauhoja

sipuli

n. 5 dl vettä

suolaa

Leikkaa possunkylki suikaleiksi ja ruskista kuumalla pannulla. Nosta lihapalat pois ja ruskista kertyneessä rasvassa vehnäjauhot. Lisää hienonnettu sipuli. Kun sipulit ovat saaneet hiukan väriä, lisää vesi ja suola. Laita lihat takaisin pannuun ja hauduta hellästi pannulla tai kattilassa kannen alla. Mitä pidempään haudutat sen parempi!

Lisäkkeeksi perinteisimmin on käytetty perunoita tai perunamuusia, suolakurkkua ja punajuurisalaattia.



UUNISEI

1 pkt seitä

tomaattipyrettä

ruokacreme

juustoraaste

sitruunapippuri, kalamauste tilli

seit vuokaan kohmeisina, mausta, sekoita creme ja pyre, kaada vuokaan juustoraaste päälle, 200c noin tunti, perunamuusin kanssa. + keitetyt kasvikset





VALKOSIPULINEN JAUHELIHAKIUSAUS

400 g jauhelihaa

1 pss valkosipuliperunasuikaleita (pakaste)

2 prk ruokakermaa

mustapippuria

suolaa

Eli paistetaan&maustetaan jauheliha. Laitetaan voideltuun vuokaan perunoita ja jauhelihaa sekaisin ja pinnalle mustapippuria ja suolaa. Sitten ruokakermat päälle ja uuniin. Muistaakseni 225 astetta ja 45min. Tämä ohje onkin tuon perunapussin kyljessä + suolakurkut



LIHAPATA

porsaansuikale noin 300g

sipulia

tomaattimurska

mausteet valkosipuli lihakiemi kuutio

maizena suurus

ruskista liha, laita kattilaan, lisää tomaattimurska, mausteet ja lihaliemikuutio ja sipuli, hauduta, suurusta tarjoa perunoiden kanssa



VIIKKO 2



LIHAPERUNASOSELAATIKKO

2 pss Oolannin pakasteperunamuusiaineksia

4 dl vettä

4 dl maitoa

2-3 tl suolaa

2 munaa

400 g kevyttä jauhelihaa

sipulia silppuna

1 prk tomaattipyrettä

Valmista perunamuusi pussin ohjeen mukaan, lisätettäsi jäisen peruna-aineksen, lisää myös kananmunat ja jätä sose hautumaan jauhelihan ruskistamisen ajaksi.

Ruskista jauheliha ja sipulit, lisää tomaattipyre, mausta. Laita (voideltuun) uunivuokaan ensin kerros perunamuusia, sitten lihaseos ja päälle loput muusista. Laita uuniin 200 asteeseen noin 40 minuutiksi, kunnes vähän ruskettuuu. Juhlavampaan versioon voi päälle ripottaa juustoa.

Ja tietysti nautitaan ketsupin kera! Jokin raaste maistuu myös lisänä.



HERKKUSUUN BROILERVUOKA

1 pussi valkosipulikermaperunoita

1 rasia tuorejuustoa

1 purkki ruokakermaa/cremeä

3-4 broilerin rintafilettä (maustamatonta)

pekonisiivuja

currya, suolaa

Kaada valkosipulikermaperunat uunivuokaan. Pehmennä tuorejuusto mikrossa (n.20 sekuntia), lisää tilkka vettä, sekoita ja levitä perunoiden päälle. Kaada vielä päälle ruokakerma. Hiero broilerin rintafileen pintaan suolaa ja currya, kietaise pekonisiivu tai kaksi ympärille ja nosta nyytit perunoiden päälle. Paina hiukan, niin että ne osittain uppoavat perunakerrokseen. Kypsennä uunissa noin tunti, asteita 225



HELPPO JAUHELIHAKEITTO

400g jauhelihaa

1 p-s sekoitus

1 pss kasvissuikaleita

1 l vettä

2-3 lihaliemikuutiota

½ pkt koskenlaskija sulatejuustoa

muutama maustepippuri

Ruskista jauheliha paistinpannulla ja kuumenna vesi kattilassa. Lisää veteen lihaliemikuutiot ja pippurit. Kun kuutiot liuenneet, lisää kasvissuikaleet ja jauheliha.Kun keitos alkaa taas kiehua, lisää sulatejuusto paloina. Sekoita rivakasti kunnes kaikki juusto on liuennnut ja sitten keitto jo onkin valmista ja aikaa kuluu n. 20 min



MAKKARAPERUNAVUOKA

peruna-sipulisekoitusta

kasvissuikaleita

50 - 100 g kevyttä juustoraastetta

1 prk kevyttä 5 % fraichea

1 tlk eli 400 g yrttimaustettua tomaattimurskaa

1 tl valkosipulijauhetta

1 tl suolaa

rouhittua mustapippuria

400 g kevyttä lenkkimakkaraa (rasvaa 10 %)

Paloittele makkarat. Sekoita kaikki ainekset uunivuoassa ja paista 200 asteessa noin tunti. Lisäksi paljon salaattia!



TOMAATTINEN KIRJOLOHIKIUSAUS

1 rs (300 g) Pirkka-tomaattimarinoituja kirjolohisuikaleita

1 kg Pirkka peruna-sipulisekoitusta

2 prk ruokakermaa

suolaa

Voitele iso vuoka margariinilla.Levitä puolet peruna-sipulisekoituksesta vuoan pohjalle.Levitä kirjolohisuikaleet ja päälle loput peruna-sipulisekoituksesta.Ripottele päälle suolaa (peruna imee aika paljon suolaa itseensä).Kaada kaksi purkkia kermaa päälle.Uuniin 200 asteeseen n.tunniksi.Tulee hyvää:0)

Ps.Jos käytät pientä vuokaa,käytä peruna-sipulisekoitusta 500 g.Isompaan kiusaukseen kannattaa laittaa 5 dl kermaa.Tulee muuten liian kuivaa.Pieneen riittää 4 dl.



HERKKUKASTIKE RIISILLE BROILERISTA

400 g hunajamarinoituja

broilerisuikaleita

1 pkt pekonia

1-2 tlk smetanaa

paljon persiljaa

mausteita maun mukaan.

Paista hunajamarinoituja suikaleita, sipulia, paprikakuutioita, pekonisilppua (paketillinen). Lisää sekaan 1-2 purkkia smetanaa. Joukkoon paljon persiljaa. Anna hautua. Tosi hyvää riisin kanssa.



SINAPPIPORSAS

porsaan suikale

sipulia

valmis kermakastike (pussi) 2

sinappia

grillimauste

ruskista lihat hyvin kahdessa erässä, lisää sinappi ja mausteet. Sekoita kastikeainekset veteen ohjeen mukaa ja kaada pannulle. Hauduta 20 min. perunoiden kanssa tarjoa + salaatti



VIIKKO 3



Nakkistroganof

100 g sipulia

1 rkl voita

300 g nakkeja

2dl kermakastiketta (1 prk)

1 dl maustekurkkua kuutioina

2-3 rkl ketsuppia

1. Kuullota sipuli voissa

2. Lisää nakkiviipaleet ja jatka hetki paistamista

3. Lisää kastike ja kuumenna

4. Lisää lopuksi maustekurkku ja halutessasi ketsuppia. Tarjoa esim. keitettyjen perunoiden kanssa.



Lihapullat

500g jauhelihaa

1 rkl öljyä

kermaviili

1 dl korppujauhoja

1 muna

1 tl paprikajauhetta

1 sipulikeitto

2-3 rkl margariinia tai voita paistamiseen

Kastike:

3 dl vettä

2 rkl vehnäjauhoja

½ lihaliemikuutiota

2 dl ruokakermaa

hienonnettua persiljaa

Ota jauheliha huoneenlämpöön. Pane korppujauhot turpoamaan kermaviiliin. Sekoita jauhelihan joukkoon. Lisää muna, paprikajauhe taikinaan ja sekoita sileäksi. Suolaa ei tarvita, . Pane jauhelihataikina jääkaappiin 15 minuutiksi ennen paistamista. Pyörittele taikinasta kostutetuin käsin tasakokoisia pullia ja ruskista niitä muutama kerrallaan voissa tai margariinissa pannulla. Hauduta lihapullat kannen alla jälkilämmössä kypsiksi tai kiehauta niitä hetki kastikkeessa, jos valmistat kastikkeen. Kaada vesi paistinpannuun pyöryköiden paiston jälkeen ja kiehauta sitä hetken aikaa. Siivilöi liemi pieneen kattilaan ja vatkaa joukkoon jauhot vesitilkkaan sekoitettuina. Mausta liemikuutiolla, sekoita ja lisää kerma. Jätä sileäksi sekoitettu kastike kiehumaan hiljaa miedolle jälkilämmölle 5-10 minuutiksi. Hienonna kastikkeen joukkoon persiljaa ennen tarjoamista



Kalakeitto

n.6dl vettä

1 kalaliemikuutio

iso pussi perunasipulisekoitusta

1 paketti seitä

1 purkki ruokakermaa

suolaa

sitruunapippuria

tilliä

(voita)



Lisää kiehuvaan veteen liemikuutio, perunasipulisekoitus. Anna kiehua n. 5-6 minuuttia, niin että kasvikset ovat lähes kypsiä. Lisää paloiteltu sei ja ruokakerma.



LYYTIN HELPPO JAUHELIHARUOKA



jauhelihaa

1 tlk yrttitomaattimurskaa

perunasipulisekoitusta

(fetajuustopaloja)

1-2 tlk kermaa

Mausteet: jauhelihamaustetta, valkosipulia, yrttejä tms.

OHJE: Ruskistetaan jauheliha hyvin, maustetaan maun mukaan, esim. jauhelihamaustetta, yrttejä, valkosipulia yms. Lisätään pannuun tölkki maustettua (yrtti)tomaattimurskaa ja sekoitetaan. Kaadetaan vuokaan perunasipulisekoitusta sekä jauhelihasössö, sekoitetaan kunnolla. Makua saa olla kunnolla! Jos tykkää, lisätään fetajuustopaloja. Päälle purkki tai kaksi kermaa, tai vastaavaa ja uuniin paistumaan kypsäksi! Uuni 200° ja n.45 min. kyllä on nannaa - perheemme herkkuarkiruokaa!

Ohjeessa ei ole kerrottu jauhelihan ja perunasipulisekoituksen tarkkaa määrää, mutta ohje sai palstalla paljon kehuja, joten jokainen voinee soveltaa ohjetta oman mielensä ja perhekokonsa mukaan. (Toimituksen huomautus)



Tonnikalapasta



1 pkt Knorr Lasagnette -ateria-aineksia

3 dl maitoa

6 dl vettä

2 tonnikalaa

purjosipulia

1,5 dl juustoraastetta

Mittaa kattilaan pakkauksen kastikeainekset, maito ja vesi. Sekoita tasaiseksi ja anna kiehua muutaman minuutin ajan. Lisää kastikkeeseen tonnikala ja hienonnettu purjo. Laita pastapalat Flora Culinessella voideltuun uunivuokaan. Kaada kastike tasaisesti pastan päälle. Sekoita varovasti ja ripottele juustoraaste pinnalle. Paista 200 °C:n lämpötilassa noin 30 minuuttia. Tarjoa lasagnette raikkaan salaatin ja patongin kanssa.



KERMAINEN MANGO-BROILERIKASTIKE

400 g broilerin filesuikaleita

rasvaa paistamiseen

1 sipuli karkeana silppuna

1 porkkana paksuina tikkuina

1 tlk mangososetta (vauvanruoka)

2 dl ruokakermaa

1-2 tl paprikajauhetta

suolaa

mustapippuria

tilkka sitruunamehua

OHJE: Ruskista broilerisuikaleet kevyesti yhdessä pilkotun sipulin ja porkkanan kanssa. Lisää kerma ja hauduta n. 10-15 min. Lisää mangosose sekä mausteet ja anna hautua vielä hetki. Lisää lopuksi sitruunamehu. Riisin kanssa!



Amerikanpata

400g naudan suikaleita

9dl vettä

1/2 kasvisliemikuutio

2rkl tomaattipyre

2rkl sinappia

1 paprika

1paketti minimaisseja

1dl vettä

2tl vehnäjauhoja

Ruskista suikaleet ja lisää 5dl vettä sekä kasviskuutio. Anna kiehua hiljakseltaan noin 45 minuuttia. Lisää keskivaiheilla loppuvesi.Paloittele paprika ja laita minimaissit puoliksi. Sekoita kylmä vesi ja jauhot keskenään ja suurusta kastike. Lisää paprika ja maissit ja anna kiehua vielä 10 minuuttia. Tarjoile perunoiden kanssa.



VIIKKO 4



BANAANIBROILERI

Banaanibroileria ja riisiä

Kiloklubi.fi

Tarvittavat ainekset 4 :lle

1 tl currya

1 rkl rypsiöljyä

0.25 tl sitruunapippuria

4 dl täysjyväriisiä (raakapaino)

1 kpl banaani

200 g pakastemaissia

0.5 kpl sitruunan mehu

2 dl ruokakermaa tai ruokacremeä

1 tl suolaa

400 g broilerin rintafileetä tai -fileesuikaleita

Ruskista suikaloitu broileri kevyesti paistokasarissa. Viipaloi banaani ja lisää kasariin. Kaada sekaan maissi, sitruunamehu ja ruokakerma. Mausta currylla ja pippurilla. Anna hautua miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia. Tarkista maku. Tarjoa riisin ja raikkaan vihersalaatin kanssa





JAUHELIHAPASTA UUNISSA (helppo lasange, kiloklubi)

180 g täysjyväpastaa, esimerkiksi simpukoita tai perhosia

Kastike

sipuli

rypsiöljyä

(400 g) tomaattimurskaa

240 g naudan jauhelihaa

tomaattisosett

1.kpl lihaliemikuutioita

2dl kevytranskankermaa, rasvaa 5%

2.dl rasvatonta maitoa

2.dlkevytjuustoraastetta, 12% rasvaa

suolaa

mustapippuria

Lisäksi

vihersekasalaattia (jäävuorisalaattia, tomaattia ja kurkkkua)

Kypsennä pasta hiukan lyhyempi aika kuin pakkauksen ohjeessa mainitaan. Valuta pasta hyvin. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori ja hienonna sipuli. Kypsennä sipuli ja jauheliha rypsiöljyssä paistinpannussa sekoittaen. Kaada seos tarpeen mukaan pataan. Lisää tomaattimurska, tomattisose, liemikuutiot ja basilika. Kypsennä kastiketta muutamia minuutteja. Sekoita kastikkeeseen kevytranskankerma ja maito. Keitä miedolla lämmöllä muutaman minuutin ajan. Sekoita joukkoon puolet juustosta. Mausta seos suolalla ja pippurilla.

Kaada pasta uuninpestävään vuokaan. Kaada kastike päälle niin, että pasta peittyy. Sirota pintaan loput juustoraasteesta. Kypsennä ruokaa uunin keskiosassa 15-20 minuuttia. Tarjoa lisänä sekasalaattia.



UUNILOHI (kiloklubi)

4 tl mustapippuria

8 tl aromisuolaa tai yrttisuolaa

400 g kermaviiliä

4 dl suikaloitua purjosipulia

400 g lohta

4 rkl juustoraastetta

Sekoita kermaviili, purjosuikaleet, juusto ja mausteet keskenään. Kaada seos lohifileen päälle. Paista uunissa 150 asteessa noin 45 min.



KINKKUKIUSAUS

250 g Kinkkusuikaleet, JärviSuomen

400 g Peruna-sipulisekoitus apetit

2 dl Kasvirasvasekoite, 15% rasvaa





JAUHELIHAKEITTO

240 g pakastekasvisseosta, esim. aurinko- tai kruunukasviksia

400 g pakasteperuna-sipulisuikaleita

2 rkl tomaattiketsuppia

400 g jauhelihaa

2. kpl lihaliemikuuti

vettä

rouhittua mustapippuria

Kiehauta vesi ja liemikuutiot isossa kattilassa.

Ruskista tällä välin jauheliha pannulla.

Lisää ketsuppi, peruna-sipulisuikaleet ja jauheliha kiehuvaan lihaliemeen. Keitä 5¿10 minuuttia.

Lisää lopuksi pakastekasvikset ja tomaatit. Keitä vielä 5 minuuttia.

Tarkista maku ja lisää halutessasi mustapippuria.



MAKKARAKASTIKE

lenkkimakkara

pakastesipuli

vehnäjauho

tomaattisose

lihaliemikuutio



KALAPUIKOT TILLIKASTIKE



250 g kalapuikkoja

Kastike:

1,5 dl vettä

1,5 dl maitoa

1 ps Knorr Tillikastikeaineksia

1 rkl sitruunanmehua



Meidän neljän viikon listat, olivat koneella joten oli helppo kopio/liitä toiminnolla ne tähän jakaa. Ohjeet on kerätty mm. täältä " vuokaan ja uuniin" pinosta ynnä muualta, eivät siis omia reseptejäni. Toivottavasti on jotain apua, itsekin kaipailen taas vähän vaihtelua joten innolla odotan jos joku muukin laittaa listansa jakoon.

silakkapihvit ja muussi

seitistä tehty kalasoppa

Saarioisten maksalaatikko (lasten ehdoton suosikki)

Jauhelihakastike ja keitetyt perunat (tosin hieman tuhdimmin maustettuna)

Possun uunifile juurespedillä (uunissa haudutettuna)

Lihasoppa

Uunissa tehdyt lohkoperunat- ja bataatit (lapsille pari nakkia myös)



Viikonlopun herkkun oli kebabit eli Lidlistä kebablihaa ja pitaleipiä, väliin myös muhevaa salaattia sekä kastikkeita.



Kanaa ei näköjään ole ollut viime aikoina, usein teemme siitä itämaisen sopan eli kanaa, amerikankasviksia (pakastepussi), perunaa tai bataattia sekä ruokacremeä jossa sitruunaa ja kookosta. Usein myös unissa tehty perunasipulisekoitus, jossa ruokakermaa ja päälle lohifile - tosi nopea ja hyvä. Usein myös omatekoista hernekeittoa tai kasvisosekeittoa.



Huomenna pastaa, johon tulee aurajuustoa, pekonia ja ehkä vähän ruokajuustokermaa

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat