Vierailija

Haluaisin kokeilla sellaista täytekakkua, jota sain vuonna 1992 (!) kielikurssilla Englannissa. Sokerikakku pohja, välissä sellainen voilta mastuva täyte, keltainen, ja päällä marsipaanin näköinen kaulittu, valkoinen kuorrute, joka ei ollut marsipaania vaan enemmänkin jotain sokerimassaa. Syötiin palana suoraan kädestä, ei siis lusikalla. Mistäköhän löytyisi ohjetta ja tarvikkeita?

Kommentit (11)

saa kuulemma Suomessa jostain postimyyntifirmasta. Siita oli maininta joulun alla ilmestyneessa Kodin Kuvalehdessa, harmi kylla en muista firman nimea. Tallainen ohje kuitenkin loytyi netista:

Kaulittava sokerikuorrute



1 kananmunanvalkuainen

2 rkl glukoosisiirappia

500 g tomusokeria siivilöitynä



Sekoita kaikki raaka-aineet huolella keskenään. Muovaa seoksesta pallo ja pane se tiiviiseen pussiin. Anna seoksen tekeytyä huoneenlämmössä seuraavaan päivään. Seos säilyy kahteen muovipussiin ja tiiviiseen rasiaan pakattuna jääkaapissa pari viikkoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

ENGLANTILAINEN SYNTYMÄPÄIVÄKAKKU



(ohje pyöreälle kakkuvuoalle, jonka halkaisija noin 23-24cm)



POHJA:

6dl vehnäjauhoja

3,5dl sokeria

320g pehmeää voita

1,5tl leivinjauhetta

5-6 munaa

2,5 rkl maitoa



Sekoita aineet keskenään. Ei siis tarvitse mitään munien mahdotonta vatkausta sokerin kanssa tms. Kaikki vaan sekaisin kulhoon ja sekoitus/vatkaus tasaiseksi. Tietysti hyvä laittaa jauhot siivilän läpi, ettei tule kauheita möykkyjä. Mutta tämän kakun voi siis periaatteessa valmistaa ilman sähkövatkaimia. Itse kyllä käytin sähkövempelettä¿ Ja vatkasin ehkä minuutin, pari että tuli varmasti tasainen taikina.



Paista kakku voidellussa (miel. irtopohjaisessa) kakkuvuoassa 150 asteessa kypsäksi (uunista riippuen 1-2h). (En ole kokenut tarpeelliseksi käyttää korppujauhoja, on irronnut ihan hyvin ilmankin, kun on tuossa taikinassa sen verran rasvaa itsessään  )

Irrota vuoka kun kakku on täysin jäähtynyt.



*Leikkaa kakku kahteen tai kolmeen kerrokseen. Laita väliin ensin hilloa (esim. mansikka- tai vadelmahilloa) ja vastakkaiselle puolelle BUTTERCREAMia.



¿BUTTERCREAM¿ -täyte:

250g pehmeää voita

450g tomusokeria

1rkl kuumaa vettä

1tl vanilliinisokeria tai vaniljauutetta



Sekoita kaikkia aineita keskenään kunnes seos on pehmeän kuohkeata.



*Kun kakku on kasassa, vuoraa se päältä kevyesti buttercreamilla. Tämä on sen takia, että päälle tuleva kuorrutus pysyy paikallaan ¿ eli toimii ikään kuin ¿liimana¿. Ei siis tarvitse nätisti levitellä!). Ohjeen määrän pitäisi riittää hyvin kahteen välikerrokseen ja kakun vuoraamiseen.



*Kaulitse kuorrutusmassa (itse käytän Englannista tuotua sokerimassaa (myydään nimellä ¿fondant icing¿ tai ¿royal white icing¿ mutta marsipaani käy myös) tomusokeria apuna käyttäen tarpeeksi isoksi, niin että se yltää peittämään koko kakun reunoja myöten. Painele kuorrutus tiukasti kiinni kakkuun ja vältä ilmakuplia. Pinta tasoittuu ja saa kiiltoa jos silität sitä kämmenellä.



Buttercream käy myös koristeluun, voit pursottaa sitä kermavaahdon tapaan. Se jähmettyy kiinteäksi joten ei ole kosketusarka samalla tavalla kuin kermavaahto.

Sekä kuorrutusmassan että buttercreamin voi värjätä elintarvikeväreillä!

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat