Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Synnytys päättyi karmaisevalla tavalla brittiläisessä sairaalassa. 30-vuotias Mayra Cabrera kuoli saatuaan epiduraalipuudutuksen väärään paikkaan hoitohenkilökunnan virheen vuoksi.Cabrera oli juuri ehtinyt synnyttää terveen poikalapsen. Tuore äiti valitteli huonoa vointiaan, ja sai pian sydänkohtauksen. Häntä ei onnistuttu elvytettämään.Syy paljastui vasta kuoleman jälkeen tehdyissä oikeuskemiallisissa tutkimuksissa. Puudutusaine oli ruiskutettu selkäytimen sijaan epähuomiossa Cabreran käsivarteen.Vuonna 2004 sattunutta kuolemantapausta setvitään nyt käräjillä. Oikeudenkäynnistä tänään raportoineen Daily Mailin mukaan virhe syntyi, kun puudutusainetta sisältänyt tiputuspussi oli kytketty väärään kanyyliin eli liitosputkeen.Kuolinsyyn epäiltiin aluksi olevan luonnollinen. Lääkärit uskoivat naisen menehtyneen harvinaiseen lapsivesiemboliaan, jossa vesipisarat työntyvät verisuoniin.Totuus selvisi vasta myöhemmin. Mayran aviomies ja vastasyntyneen Zachary-pojan isä Arnel Cabrera järkyttyi uudesta käänteestä.- Olin vihainen siitä, että minulle valehdeltiin kuolinsyystä niin pitkään. Se henkilö, kuka antoi puudutusaineen, vei minulta perheeni.- Haluan tietää, mitä todellisuudessa tapahtui. Ei kukaan voi tehdä tällaista joutumatta vastuuseen, Arnel Cabrera sanoi Daily Mailin mukaan.Kommentit (7)

Vuorossa ollut harjoittelija oli ollut ruiskuttamassa, eikä sitten vissiin erottanut anaaliaukkoa emätinaukosta. Syytteeseen joutui harjoittelijan lisäksi valvontavastuussa ollut lääkäri.Sattuuhan näitä. Vahinkoja nimittäin. Ja hoitoalalla ihan siinä missä missä tahansa muuallakin, jossa ihmiset tekevät töitä. Kaikkia virheitä on mahdoton eliminoida ja hoitoihin liittyykin aina myös inhimillisen erehdyksen riski. Kamalaahan se on, ja asiat täytyy toki aina tutkia ja viedä eteenpäin, mutta ihan tosi, sellainen hoitojärjestelmä, jossa virheitä ei KOSKAAN tapahtuisi, ei ole mahdollinen. Ikävä kyllä näissä ammateissa ammattivirheet voivat maksaa jonkun elämän, siinä missä esim. It-alalla ne aikaansaavat jonkun bugin järjestelmässä...Ja sitten taas voidaan miettiä, miksi Nokialla maksetaan 4000 euroa parikymppisille teekkarisälleille perusopintojen jälkeen ja kunnallisella 2000 euroa hoitajille 4-5 vuoden koulutuksen jälkeen...

Miten voi epähuomiossa laittaa epiduraalipuudutteen käsivarteen? Suomessa ainakin selkään menee tasan yksi letku, eikä sinne muita lääkkeitä annostella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat