Vierailija

Kommentit (3)


Sämpylöihin voit laittaa mukaan raasteita, rouheita, yms. mutta määrä ei saa olla liian suuri.Sämpyläjauhot toimii hyvin, sekaan voit heittää auringonkukan siemeniä, yleensä rouhin niitä vähän.Lidlin sämpyläjauhoissa ei ole rouheita, ne leipoutuu hyvin mutta niiden sekaan voit heittää rouheisempaa jauhoa.Pelkästä vehnäjauhosta en tekisi sämpylöitä kuin harvakseltaan, eivät ole terveellisiä.Unohdin mainita että laita suolaa, ja max hiivan verran sokeria, ja loppuvaiheessa hieman rasvaa niin taikina toimii.

No nämä pitää olla kunnossataikinanesteen oikea lämpötila joka riippuu käytätkö tuore (28-30 asteista) tai kuivahiivaa (42 asteista) jollin suurempi lämpötila herättää hiivan.Kun vaivaat taikinan niin mieluusti koneella ja välineenä taikinakoukku täten saat riittävästi vaivattua taikinaa.Taikinalepo 10-15 minuuttia vaivaamisen jälkeen.Leivot sämpylöiksi pyöreä tai soikea ja painat aihiot matalaksi kun olet saanut pellillisen valmiiksi, peitä liinalla ja kohta.Kohoamisaika riippuu lämpötilassa jossa tuotteet kohotetaan, laita altaaseen kuumaa vettä ja pelti sen päälle. Tai laita pelti sähköuunin päälle joka on lämpiämässä. Meillä lämpiää levyn ylätaso sen verran että tuotteet kohoaa nopesemmin.Kohoamisaika on vähintään 30 minuuttia - tunti, sen näkee silmällä milloin on ok. En ole kellosta katsonut koskaan kuinka kauan kohotan tuotteina.Yleisimmät virheet on että taikinaa kohotetaan liikaa ennen leipomista ja leipomisen jälkeen ei kohoteta riittävästi taikina-aihioita.Tuotteina kohotus on todella tärkeää että lopputulos olisi optimaalinen. Kohotus ei saa liikaa sillä romahduttaa taikinan niin että ilmat suhataa ulos.Ylikehittyneen taikinan tunnistaa lopputuotteesta, se saa aikaan makuvirheitä, tuotteista tulee käyneen hiivaisen makuisia.Paistossa täytyy huomioida oikea lämpötila meidän kotiuunissa se on 200-210 astetta, lisäksi heitän ½ dl vettä uunin pohjalle kun olen laittanut sämpylät tai pullat uuniin ja äkkiä luukku kiinni niin saan höyrytettyä tuotteet.Terveisin leipuriNäitä kun noudatat niin hyvä tulee.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

vaikka kuinka paljon, kuohkeus tulee vehnän sitkosta. siinä ei auta leseet eikä siemenet, vaikka terveellisempiä haluaisitkin tehdä kuin lähes pelkästä vehnäjauhosta.. Ja heti taikinan nostatuksen ja sämpylöiden pyörityksen jälkeen uuniin, eikä nostateta sämpylöitä enää varttia kauempaa.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat