Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Mistä lapsenne ovat kiinnostuneita? Mitä ovat hänen mielipuuhiaan? entä vahvuuksiaan?

Kommentit (10)

Voisin sanoa omani harrastavan myös niitä, mutta joskus mietin mikä on ns normaalia poikein taisteluleikkiä ja mikä jo " häiriintyneisyyttä" ;)

kotona ei pue, hoidossa pukee ulkovaatteet melkein kokonaan itse.

syö hyvin ja reippaasti.

osaa ottaa jääkaapista mehupurkin, ja kaataa lasiin/mukiin sopivasti. purkki jää kyllä usein pöydälle =)

puhuu sujuvasti ja erittäin paljon ;)

pohtii aika isoja juttuja, mikä on avaruus, miten telkkariin tulee kuva, miksi pullataikinaa vaivataan ja mikä se sitko oikein on..

keksii pitkiä tarinoita joissa voi olla useasta eri sadusta hahmoja, ja oikeita ihmisiäkin.suihkussa käynti vaikeaa, kylpy ok.pop on:

miekka+taisteluleikit+ ritarin varusteet, rosvo+poliisi, kuurupiilo, vesivärit, pleikka (pelaa 1½h kerrallaan isän kanssa pari krt viikossa), autot, pikkuveljen 1v kanssa leikkiminen, hoitokaverit ja leikit niiden kanssa, dvd fröbelin palikat, edelleen muumit, mutta myös elokuvat kuten peter pan, shrek (kaikki 3), lilo ja stitch, car' s, maa aikojen alussa..

kirjaimet kiinnostaa, ja kirjat yleensä.

lautapelit kuten maatilapeli, safari, tai muistipelit, choko, lentävä matto.

legot, meillä on vaan dubloja, osaisi varmaan pikkulegoillakin jo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

kiinostuksena autot, musiikki, rahat, ritarit, taisteluleikit, kirjat.Kova pelaamaan Kimbleä, Afrikan tähteä ym. klassikoita. Telkkari ei kiinnosta tällä hetkellä, joku kausi meneillään. Leikeissä on jo paljon menoa ja mielikuvitusta.Vahvuutena sosiaalisuus, kielellinen lahjakkuus ja keskittymiskyky, Heikkoutena koheltaminen ja jotkut käytännön taidot. Esim. pukeminen on tahmeaa.

leikkii muumitalolla ja hoitaa nukkea kuin oikeeta vauvaa. (meillä ei ole vauvaa). Tänään esim. leikki kynillä niin että ne oli ihmisiä ja siinä leikissä oli 5-6 eri henkilöä ja ne jutteli keskenään. Samanlaista leikki on myös muumeilla siinä talossa. Askartelu, piirtäminen ja värittäminen on myös in. Kirjottaa mitä vaan mallista ja osaa kirjottaa jos sanelee kirjaimet. Joitakin sanoja jo ulkoa esim. äiti, isi, oma nimi, kavereiden nimiä... Muumit on myös telkkarissa kova sana. Tykkää myös lukea, osaa n. 50 kirjaa (10-100 sivua) sanasta sanaan ulkoa. Myös lautapelit kiinnostaa.

Ja mielenkiintoista lukea 2:n kuvaus, sillä meidän poika on kiinnostunut tyystin eri asioista :) Jotenkin olen kuvitellut, että kaikki pojat on niin kiinnostuneita autoista kuin meidän, mutta ei...Eli autot, isot ja pienet, paloautot, ambulanssit, poliisiautot, kilpa-autot, traktorit, kuormaajat jne. kaikki pyörillä kulkevat ovat tosi kova juttu, olleet ihan pienestä saakka.Meidänkään poika ei ole pitkään aikaan ollut " vauva" vaan iso poika, joka syö siististi, haluaa pestä kätensä saippualla itse ja muutenkin hyvin itsenäinen ja ylpeä siitä. Pukee sisävaatteet hienosti itse, mutta ulkohaalareissa yms. kotona saa patistella noin tuhat kertaa...Poika on hyväntuulinen ja pitkäpinnainen. Tykkää autojen lisäksi junista ja junaradasta, quatro-legojen rakentelusta, piirtämisestä, vesivärimaalauksesta, tarroista, muovailuvahan muovailusta, palapeleissä (on tosi hyvä niissä!). Hän myös auttaa pikkuasioissa paljon, kuten hakee ja vie tavaroita, siivoaa leluja laatikkoon. Tykkää myös uimisesta, on aika vesipeto ja temppuilija isänsä kanssa. Leikkii myös 2 v pikkuveljensä kanssa juoksuleikkejä.Vierailija:

Lainaus:


Mistä lapsenne ovat kiinnostuneita? Mitä ovat hänen mielipuuhiaan? entä vahvuuksiaan?
unohdin aivan totaalisesti autot ja varsinkin pikku autot, kamala äiti ;) ne on aina olleet mukana kuvioissa vahvasti, siksi niitä ei ehkä niin ajatellut, muut jutut kun tulee ja meneeterv. 2

mutta autot ja junaradat ovat hänelle kaikki kaikessa. Poika leikki jo 1-vuotiaana autoilla niin, että makasi lattialla kyljellään ja kuljetteli autoja edestakaisin.

Ihana tapaus, vaikka temperamenttiakin löytyy, ottaa siskon kanssa joskus yhteen, niin että " karvat pöllyää"

ehdoton ykkönen on olipa kerran elämä dvd:t. Itse leikkii " poliisia" ohjelmasta, asuntomme vilisee bakteereja sekä makrofageja, muusta ei puhukkaan ja kaupan kassajonossa selventää ihmisille verenmyrkytystä :) (paljon kyllä siitä " järkevää" oppinut)Miekat ja taistelut ovat myös kuvioissa. Turtlesit jollakin tavalla, nyt ehkä vähän jääneet. Myös teletappeja edelleen katsoo välillä, peppi uutena tullut mukaan ja uusimpia hokemia on " en halua kasvaa isoksi" .Hyvin toimelias ja tempperamenttinen tapaus, alkaa jo olemaan " lapsi" ei enää yhtään sellanen " pikkuinen" . Paljon osaa, uusimpana opetellaan luistelua, osaa jo tapojakin (muutakin kuin esim kiitos) esim otetaan mihin kosketaan jne.On vuorohoidossa tarhassa, hyvin viihtyy. Nukkumisen kanssa hitusen välillä kinaa kun väsyneenä kiukuttelee " ettei mua väsytä" , mutta hienosti ja " nopeasti" kuitenkin nykyisin nukahtaa (joskus ollut aivan helvettiä)mitäs muuta, hmmm, pukee hoidossa itse, kotona yleensä ei ;) Hyvin kiinnostunut lukemisesta ja " lukee" aina mitä missäkin lukee, reipas ja toimelias apulainen

Meillä 3 ½ vuotias tyttö. Tykkää askarrella (erityisesti mainosten leikkeleminen on mielekästä), värittää värityskirjaan, harjoittelee kirjaimia, leikkii nukeilla, leikkii pikkusiskon kanssa, lukee kirjoja, leikkii olevansa äiti/isä/kissa/koira/vauva.. Tämänkaltaisia asioita.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat