Vierailija

Miehen bruttotulot kuukaudessa n. 2900e, meillä on kaksi lasta ja minulla ei mitään työpaikkaa olemassa.

Pienempi lapsistamme on pitkäaikaissairas ja haluan hoitaa häntä kotona. Voiko työvoimatoimisto silti pakottaa kurssille tai antaa työhönosoituksen? Eli tuleeko karenssi jos kieltäytyy?

Kommentit (9)

Onko oikeampi syy se, että et halua mennä töihin?

Mikä olet koulutukseltasi/ammatiltasi?Diabeteksen hoito voi toimia päiväkodissakin.

Terv. nimim. kokemusta on

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

tosi nen nyt voi sanoa kun en tiedä kuinka rankka sairaus on teillä, eikä poika voi mennä tarhaan/kerhoon tms muiden hoitoon, olisiko liian raskasta hoitajille? Perusdiabeetikko ei siis taida olla " riittävän sairas" ,mutta koska miehesi tulojen perusteella 4 henkinen perhe tuskin saa tienata montaakaan euroa, ellei sinulla sitten työssäoloehto täyty (oletko ollut ennen äitiyslomia miten paljon töissä?), voisi olla ratkaisu jäädä kotirouvaksi miehesi tuloille ja lapsilisille, näin saat hoitaa lapset kotona eikä tarvitse pelätä osoituksia.Tai sitten ole tniin kauan työttömänä työnhakijana kunnes napsahtaa osoitus ja karenssi, on kyllä aika nolo ratkaisu siinä vaiheessa selitella kun se osoitus tulee. Riippuu mikä on sun alaa, kuinka äkkiä sulle löytyy työ, voi olla että ekalla käynnillä jo jos sellainen ala.2

kela piste fi on laskuri millä voit tarkistaa. Pelkät lapsikorotusket taidat siis saada, muutama euro siis vaan.Jos lapsella sellainen sairaus minkä perusteella voisit olla omaishoitajana, saat n 120e siitä ilosta- Jos et ole omaishoitaja, vaan työtön työnhakija, saat jossain vaiheessa (ekan 3kk jälkeen yleensä) osoituksen elle tole itse työllistynyt, ja tietenkin karenssin ellei sinulla ole järkevä syy kieltäytyä työstä/kurssista, järkevä syy ei ole lastenhoito.

ARGH...! Jos lapsi on sairas, saat siihen hoitotukea. Et ilmoittaudu työvoimatoimistoon työttömäksi työnhakijaksi, jos et töitä hae.

miehesi työtulojen mukaan 4 henkinen perhe ei tule montaakaan euroa saamaan tukia kelalta.Käy laskurilla laskemassa samalla asumistuki, uskon kyllä etei tule, kun kesälomarahat lasketaan tuohon n 2900e/kk päälle vielä, eli todellisuudessan 3000e olisi miehesi palkka, riittää 4 henkiselle perheelle laskureissa todnäk.2

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat