Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Serkkuni suositteli sitä asuinalueena. Olen muuttamassa keski-Suomesta, enkä tunne aluetta ollenkaan.

Sivut

Kommentit (25)

Selasin Oikotieltä asuntoja ja ihan mukavasti tuntui olevan tarjolla. Noi osoitteet ei tietenkään paljon ulkopaikkakuntalaiselle kerro.Kyttäysmeinigistä haluaisin kuulla enemmän. Vaikka olenkin kyllä sosiaalinen tapaus, joten viehättää ajatus asua tunnetusti ei-sosiaalisessa Helsingissä jollakin sosiaalisella asuinalueella.Kiva kun kerroitte kokemuksianne, mielelläni kuulen niitä lisää ja etenkin jos osaatte vähän kuvailla noita eri alueita.ap

Olympiakylän asunnot ovat pienempia ja 30-luvulla rakennettuja ja aika lailla halvempia. Kisakylä on vuosina 1950-52 rakennettu ja melko lailla hinnakkaampi -- asunnot isompia ja pohjat selkeämpiä ja pihat valtavia. Plussaa tulee myös isoista parvekkeista, 30-luvun taloissa ovat olemattomia. Mutta molemmat ovat ihania alueita asua, ei siinä mitään...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Täällä järjestetään kyläjuhlia ja talkoohenki toimii. Ehkäpä 2. tarkoitti juuri sitä, kaikillehan se ei toki sovi ;)Tänne on ihmisillä kova hinku muuttaa. Lyhtypylväissä näkee tämän tästä " halutaan ostaa/vuokrata" ilmoituksia.Raitiovaunu kulkee, linja-autot taukoamatta ja pyörälläkin polkaisee nopeasti keskustaan.Kesällä Kumpulassa, eli tässä kyljessä on ihana maauimala ja ihan lähellä myös Mäkelänrinteen kylpylätyylinen uimahalli.Me muutettiin tänne surusteluaikana ja nyt ollaan asuttu perheenä 3-vuotta.Tervetuloa vaan!

Eikä se tiedä siitä yhteisöllisyydestä mitään. Ainoastaan jos on lapsia tai koira tutustuu alueen ihmisiin. Muuten tutustuu vain työkavereihin. Mutta onhan Käpylä varmaan kiva sinkullekin.Missä työpaikkasi on? Mieti asuinaluettasi sen mukaan.

menee aina sitten se talkoohenki liian totiseksi ja jos on kovin pomoluonne, unohtaa ehkä, että ihmiset tekevät elämässään muutakin kuin asuvat jossakin päätoimisesti ja täyspäiväisesti 24 h vuorokaudessa. Siis että muutakin elämää on...2

kun vertaa ihanaa 50-luvun kisakylää vaikka arabianrantaan, herttoniemenrantaan tai kartanonkoskeen, niin ahtaudesta ei ole tietoakaan. Tontit ovat kolminkertaisia verrattuna nykytontteihin ja ainakin kisakylä on julkisivuremontoituna ja putkiremontoituna ihan verrannollinen uudiskohteisiin PAITSI että sillä on historiaa ja hieno käpyläläinen tunnelma. Asunnot ovat ok pieniä ja hintavia -- nyt myydään kahta kivaa 70 neliön kolmiota kisakylässä kahdella ja puolella sadalla tuhannella ja isompia ateljeekämppiä satasta kalliimmalla. Mutta paljon mukavampaa kerrostaloaluetta ei pk-seudulta löydy ja puutaloidylli on upea!

Olympia- ja kisakylän asunnot ovat kylläkin pieniä eli ei parhaita mahdollisia perheasuntoja, riippuu mitä haluaa. Puukäpylä taas on kallis. Hyvät kulkuyhteydet bussilla, ratikalla ja junalla. Harrastusmahdollisuudet hyvät, esim uintikeskus ja liikuntapuisto vieressä, sekä kivat lenkkimaastot. Palvelut ok, esim oma kirjasto. Päiväkodeista en tiedä muuta kuin Steinerpk löytyy.

ja lapsen koulu käpylässä,musta yhteisöllisyys tuntuu ja näkyy sekä päiväkodissa että koulussa ja alue tuntuu tosi tutulta ja turvalliselta paikalta. En halua muuttaa ikinä muualle kuin kumpulaan tai käpylään.

kova liikenteen melu ja siellä ja Käpyläntiellä on välillä tosi paljon spurguja. Ihan rasitukseen saakka.Muuten ihanaa aluetta: maauimala, ulkoilumaastot, vanhankaupungin koski, arabia, lyhyt matka keskustaan, lyhyt matka lentokentälle, lyhyt matka pasilaan jne.

Kivan näköistä on kyllä, mutta ilmapiiri jotenkin ahdistava. Jotenkin sellainen olo, että sinne " pitää syntyä" - muuten ei oikein pääse messiin.Mutta onhan siellä sitten tietysti sitä kerrostaloaluettakin, joka ei juurikaan poikkea muista samanikäisistä (=vanhoista) melko ankeista (ja ahtaista) kerrostaloalueista. Esim. Herttoniemessä samantapaista.

Vierailija:

Lainaus:


Hullua, että helsingin sisällä pitää muuttaa työpaikan takia... itse en ainakaan muuta minnekään, vaikka työpaikka on jopa naapuri- kaupungissa.
Tehdään ilkivaltaa mm. parkissa oleville autoille. Kurjaa.Toinen miinus on se, että monet asunnot kaupungin vuokratonteilla. Kallis vastike!Alueena muuten tosi idyllinen ja todellakin hyvät kulkuyhteydet. Liikut sitten autolla tai julkisilla.Lisäksi tykkään siitä, että Käpylässä asuu vanhuksia, nuoria ja lapsiperheitä. Kivan monimuotoista porukkaa.ex-Käpyläläinen

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat