Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

G: Mikä yliopistotutkinto on mielestäsi paras/hyödyllisin/kiinnostavin?

Vierailija

.

Sivut

Kommentit (32)

Lääkkis, oikkis tai tekniikan alat on hyödyllisimpiä itsellesi (siis töitä löytyy ja palkkakin ok).Mikään muu ei ole. Ammattikoulun käyneet tienaa paremmin ja opiskeluaika lyhyempi, pääsee heti tienaamaan.

Hyödyllisin yliopistotutkinto on sellainen, jonka ansiosta pääsee kiinni haluamaansa ammattiin - oli ammatti mikä tahansa... Eli hyödyllisyys merkitsee vain sitä mitä tutkinnon saaja arvostaa, ja mihin on lahjakkuutta. Jos kriteerinä on "varma ja hyväpalkkainen" työ, mieleen tulee esim. oikeustieteen maisterin tutkinto ja lääketieteen lisensiaatin koulutus. Välimeren maissa kannattavin tutkinto on maanmittausinsinöörin tutkinto, jonka voi suorittaa myös yliopistossa.

Jos olennaisinta on se että tutkinnon avulla pääsee tekemään jotain mistä tykkää ja mihin suhtautuu intohimoisesti, koulutusala voi olla mikä tahansa.

Jos puhutaan parhaimmasta palkasta, niin oikeustieteet tai kansantalous ovat oikeita vaihtoehtoja (en laske tähän korkeakouluja kuten tkk:ta).Jos haluaa selkeän ammatin, niin lääketiede, hammaslääketiede, logopedia,...Sitten on paljon näitä, josta saa vain tutkinnon, mutta työllistyminen voi olla työn alla tai ainakin oma ura on selkeästi rakennettava. Historian lukeminen on varmasti mukavaa, mutta siitä voi helposti päätyä vain taksinkuljettajaksi. Saatika sitten filosofia tai sosiologia... Jos ei missään tapauksessa koskaan halua tutkijaksi tai opettajaksi, kannattaa näitä epämääräsiä välttää.

kun tuossa samalla kuuntelin, tuleeko lapseni nukkumisesta mitään. Ei uskoisi, että olen jo oman yliopistotutkintoni suorittanut - ja pääaineeni oli suomen kieli. :)3

en olis jaksanut päivääkään noin pikkutarkassa ympäristössä. Vittu, nussikaa te akateemiset vaan toisianne kaikkien ohjesääntöjenne mukaan

Siis eläintiede? Mitä hienoa olisi asua savimajassa savannilla kun ei siellä kuitenkaan salametsästystä kuriin saisi. Jos nyt saisin valita tutkinnon, ottaisin lääketieteen lisensiaatin - voi tehdä töitä missä päin maailmaa haluaa, ja yleensä ihan sopupalkalla. Lisäksi voisi joskus jopa auttaakin potilaitaan.

jotenka en tunne sitä pilkunnussinta-tyyliä, joka jokaiselle ns sivistyneellä on verissä ja vaiva sen kun pahenee jos jonkun turhan tutkinnon yhteiskunnan kustannukselle yliopistossa sattuvat suorittamaan.

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat