Vierailija

Voisko joku jelppiä, mikä puuro se olikaan ja mitä mehukeittoa kantsis ostaa sen kanssa?

Kommentit (21)

Esim Myllyn paras mannasuurimoita ei tarvitse tuntitolkulla keitellä. Mehukeitoksi ostan valmista mustikkakeittoa, puolukasta kai koulun keitot keitelty ;)

Niin oletkos tottunut, että se puuro on samettisen pehmeää? Sellaista ei rikotuista ohrasuurimoista saa, mutta muuten kyllä tosi hyvää puuroa! Ja jos meinaat tehdä hyvää ohrapuuroa rikotuista, niin lisää vähän nesteen määrää ja jatka uunissa pitämisen aikaa n. tunti. Muuten tulee melkoista napulasoppaa. Ovat melkoisen optimistisia nuo keittoajat. Toinen vaihtoehto on tehdä niin kuin äitini tekee, että ensin liottaa niitä suurimoita.Tässä ohje siihen hiutalepuuroon:Voideltuun vuokaan:5 dl haluamiasi hiutaleita (esim. ohraa2/3, isoja kaurahiutaleita 1/3, tulee myös tosi hyvää mm. pelkällä rukiilla tai neljänviljanhiutaleilla, pelkkä ohra ei oikein toimi)Lopuksi päälle 1,2 l maitoa ja 0,5 tl suolaa.Uunissa 200 asteessa noin tunti tai vähän enemmänkin, niin tulee tosi hyvää.

melba, joka on uunipuurohullu

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ja mehukeitto tehtiin ihan mehusta, eli jotain sekamehua keitettiin ja suurustettiin, ei mitään marjoja käyetty, meillä ainakin oli pelkkää lirua se.

Kiitos kiitoksista! On tosiaan hyvää ja ihanan halpaa vielä ;-)Ensi kerralla kokeilet sitten saman luomuruishiutaleilla...ja sitten seuraavan kerran isoilla kaurahiutaleilla ja laitat niitä 2,5 dl pohjalle, sitten raastat ison omenan karkeaksi raasteeksi siihen väliin ja ripottelet päälle vähän kanelia ja sitten taas päälle 2,5 dl kaurahiutaleita...Koukutan uunipuuroihin todella... varoitan!

ja kokonaisista suurimoista. Omat suosikkini ovat ohra- ja kaurapuuro. Kaurapuuroa ei kaurapuuroksi tunnista kun tekee sen kokonaisista jyvistä. Tosin se haudutusaika on sitten melko pitkä mutta eihän se haittaa, puuron voi laittaa vaikka haudekattilaan hautumaan jo hyvissä ajoin tai edellisenä päivänä keittää sen.

Tässä vielä ohje, joka toimii riisille, rikotuille ohrasuurimoille tai niiden seokselle (kokonaisille ohrasuurimoille täytyy olla vielä pidempi aika). Pussin ohjeella tosiaan tulee joko vaihtoehtoisesti kuivaa tai raakaa.Voideltuun vuokaan 2,25 dl puuroriisiä, 1,5 l maitoa ja 1 tl suolaa. Uunissa 175 asteessa 2 tuntia.Kannattaa melkein tehdä tupla-annos, ei mene miksikään esim. pakkasessa.


Olenkin monesti miettinyt, miten sitä koulun kuuluisaa uunipuuroa tehdään...Tuota hiutaleista tehtyä puuroa pitää kokeilla, suurimoista en ole millään saanut mitään koulun pehmeää puuroa muistuttavaa aikaiseksi...

Minä joskus selvittelin sitä koulun ohrapuuroa, kun se on niin pehmoista (eihän suurimoista sellaista saa) ja selvisi, että se tehdään hiutaleista ja hirmuisen pitkään hauduttamalla ja seassa on melkoisen paljon kaurahiutaleita (olisiko kolmasosa). Eli koulun ohrapuuro onkin oikeastaan ohra-kaurapuuroa ainakin joissain kouluissa. Suosittelen tekemään ohra-kaurapuuron tosiaan suhteessa 2/3 1/3 ja uunissa, niin tulee ihanaa paksua puuroa.

melba:

Lainaus:
Tässä ohje siihen hiutalepuuroon:Voideltuun vuokaan:5 dl haluamiasi hiutaleita (esim. ohraa2/3, isoja kaurahiutaleita 1/3, tulee myös tosi hyvää mm. pelkällä rukiilla tai neljänviljanhiutaleilla, pelkkä ohra ei oikein toimi)Lopuksi päälle 1,2 l maitoa ja 0,5 tl suolaa.Uunissa 200 asteessa noin tunti tai vähän enemmänkin, niin tulee tosi hyvää.

melba, joka on uunipuurohullu
* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat