Vierailija


toiveikkaalla mielellä odottelen miestäni kotiin kolmen vkon kuluttua. prosentuaalisesti hoito vaikuttaa erittäin lupaavalle. onko kenelläkään omakohtaisia kokemuksia? ja puhun nyt tuosta Lapualla sijaitsevasta paikasta.

Kommentit (5)

Useampi hyvä kokemus lähipiirissä. Ainoa hoito johon itse uskon, kun on täysin lääkkeetön. Silloin ei jää kiinni niihin lääkkeisiin. Toivottavasti auttaa myös teillä! Iso asia, että on hoitoon hakeutunut! Onnea!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Minnesota-Hoito on hoitomenetelmä, joka on kehitetty USA:ssa Minnesotan osavaltiossa 40-luvun lopulla Willmarin valtionsairaalassa. Minnesota-Hoito on kautta aikojen menestyksekkäin alkoholismin ja/tai sekakäytön hoidossa käytetty hoito. Minnesota-Hoidon perusperiaatteet ovat:-Alkoholismi on sairaus

-Tervehdyttämisohjelman ovat alkoholistit itse tehneet alkoholisteille.

-Alkoholistit itse ja pitkän aikaa yhdessä alkoholistin kanssa eläneet henkilöt omaavat syvimmän tiedon sairaudesta, ja näin ollen omaavat parhaat edellytykset Minnesota-Hoidon mukaiseen hoitotyöhön.

-Hoidossa on välttämätöntä kokonaisvaltainen ihmiskäsitys.

-Hoidossa oleva alkoholisti on potilas, jota kohdellaan kunnioituksella ja myötätunnolla. Hoitokeskuksessa tulee vallita avoin, rehellinen, rakastavainen ja turvallinen ilmapiiri.

Minnesota-Hoito alkaa 4 viikon pituisella intensiivisellä hoitojaksolla. Hoitoaikaa voidaan tarvittaessa pidentää potilaan tarpeen mukaan. Hoitosuunnitelmassa painotetaan ajankäytön suhteen seuraavaa:-Potilaan on saatava kokea raittius.

-Potilaan on saatava aikaa sopeutua terapeuttiseen ympäristöön ja sen kokemiseen.

-Potilaan on saatava aikaa tiedon hankkimiseen ja työskentelyn aloittamiseen oman itsensä kanssa.

-Potilaan on saatava aikaa aloittaa itsensä muuttaminen.

Luonteenomaista Minnesota-Hoidolle on yksinkertainen perusnäkemys ihmisestä ja hänen päihderiippuvuudestaan. Asiat, jotka ovat muodostuneet potilaalle liian mutkikkaiksi ja sekaviksi, lasketaan sellaiselle tasolle, että ne tulevat ymmärrettäviksi ja niiden suhteen on mahdollista ryhtyä toimenpiteisiin. Potilas oppii olemaan rehellinen itseään ja muita kohtaan, soveltamaan ja kehittämään omaa arvomaailmaansa sekä löytämään hänelle parhaiten sopivat tasapainoiset elämäntavat. Hoito perustuu rehellisyyteen, omakohtaiseen vastuunottamiseen sekä siihen, että potilas irrottautuu itsekeskeisyydestään ja oppii välittämään itsestään ja myös toisista.

Minnesota-Hoidon ja perinteisen ajattelutavan välinen merkittävin ero on nimenomaan hoitojen ihmiskäsityksessä ja toipumistavoitteissa. Perinteinen hoito näkee alkoholistin uhrina, jota elämä on kohdellut kaltoin (Kaukonen 1994: 23). Tästä näkökulmasta on vaikea selittää, miksi eräät maailman rikkaimmista ja ulkoisesti menestyvimmistä ihmisistä ovat päihteiden ongelmakäyttäjiä. Ajatusmalli mahdollistaa myös päihdeongelmaisen vetäytymisen vastuusta tilansa suhteen; hän voi syyttää juomisestaan olosuhteita, ja löytää aina uusia puolusteluja juomiselleen ilman, että hän joutuisi itse vastuuseen tilanteestaan.

Minnesota-Hoidon mukaisesti alkoholisti nähdään yhdenvertaisena yhteiskunnallisena toimijana, joka tulee vain herättää näkemään juomisensa seuraukset ja sitä kautta ottamaan vastuu omasta tervehtymisestään. Minnesota-Hoito korostaa ihmisen omia voimavaroja keskeisenä työkaluna toipumiselle. Hoidon tavoitteena on aina täysraittius ja sitä kautta vastuun ottaminen koko elämästä.

Tässä ajatusmallina ydinajatuksena on, että alkoholisti toivuttuaan ei enää rasita sosiaali- ja terveydenhuoltosektoria keskivertokansalaista enempää.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat