Vierailija

Yritin jo äsken, mutta ilmeisesti otsikkoni ei ollut tarpeeksi houkutteleva. Nyt siis uusi yritys:Heipä hei.Kuinka saisin hieman " nuhjuisen" näköiset lusikat, haarukat ja veitset kiiltämään kuin uusina konsanaan? Meillä on kaksi astianpesukonetta. Merkit ovat Mies 29V ja Nainen 27V. Liekö siinä vika ikävään ulkoasuun, vaikka sinänsä puhdasta jälkeä tuleekin? Keitämmekö, paistammeko vai mitäkö teemme ja minkä kera? Siis ruokailuvälineille.t. huolestunut isiPS. kysymys on vakavalla mielellä muotoiltu, vaikka kirjallinen ulosantini ei olekaan yhtä ylivertainen vastakkaiseen sukupuoleen verrattuna.

Kommentit (22)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla


Kattilaan kiehuvaa vettä ja ripaus pyykkipulveria. Kiehauta (varo ettei kuohu yli.Kaada vesi ja aterimet tiskialtaaseen. lisää kylmää vettä ja pese kunnolla.Myös kattila alkaa kivasti kiiltämään :)

Ap:han sanoi että vuosi sitten sai ne häälahjaksi.Carelia on sitä paitsi sata kertaa kauniimpi kuin Savonia. On kyllä hinnakkaampikin...

Ap tässä, päivee.No kyllä tuota tiskikonettakin on mietitty. Mutta ajattelin, että toki sitä muitakin keinoja on näin yksinkertaiseen operaatioon. Muistelin, että aikoinaan meillä kotona keitettiin aterimia joskus, jotta niistä tulisi kiiltävämpiä. En vain muista, mitä aineksia veden sekaan oli laitettu.Ruokasoodaa on nyt kokeiltu ja tulos ei ollut aivan odotettu. Keitin siis läjän lusikoita yms. vedessä, johon sekaan laitoin jonkin verran ruokasoodaa. Annoin sopan kiehua puolisen tuntia, jonka jälkeen huuhdoin vielä lämpimällä vedellä ja kuivasin lopuksi. Kiiltävämpiä ovat, mutta pinttymiä jäi vielä, joihinkin runsammin, toisiin vähemmän.Oliskohan pulveripyykin aika seuraavaksi...t. isiPS. olen kyllä aivan oikeasti MIES, enkä käytä rintsikoita :)PPS. onko se niin vaikeaa uskoa, että miehetkin saattavat käydä tämmöisellä foorumilla?

Tuo pyykkipulverivesi on hyvä vaihtoehto kun nostat keittämisen jälkeen kattilan lavuaariin ja valutat siihen haaleaa vettä.Hitaasti jäähdyttämällä/huuhtomalla ei lika tartu takaisin aterimiin.Toinen vaihtoehto on ostaa astianpesuainetta, laitat vettä teräskattilaan ja pesuainetta muutama rkl ja annat liueta ja unohdat yöksi ne aterimet veteen ja huuhdot ja peset aterimet puhaiksi.Sellaista tehoainetta joka sopii teräksien kiilloutkseen ja puhdistukseen (jos kattila palaa pohjaan) on Dip merkkisenä saatavilla tai siis oli muutamia vuosia sitten. Tuota ainetta käytetään ravintoloissa ja suurkeittiöissä aterimien puhdistamiseen. Liuotuksen jälkeen pesu.Surffaa puhdistusaine sivuilla niin joku valmiste taatusti löytyy.ps. monissa keittiöissä tehdään niin että aterimet heitetään dippiveteen suureen paljuun ja likoavat siellä ja ne pestään koneessa sitten loppupäivästä tai illalla siis vuoren päättyessä. Aterimet liotuksen jälkeen ajetaan kaksi kertaa läpi tiskikoneesta ja puhdasta tulee.

Siis suolan ei tule liueta vetten, vaan muodostaa tahna. Sillä hankailet aterimet, mm. teen tummentamat lusikat kirkastuvat. Lopuksi normaali pesu ja huuhtelu.

Suolakäsittely sopii myös tummuneille mukeille yms. astioille. Meillä oli juuri tee pahin värjääjä.

Käsinpesu on usein liian kylmää ellet pese hansikkaat kädessä, joka kyllä vaikuttaa maskuliinisuuteesi tod. negatiivisesti.

Meidän mökillä kaivovesi on tekee aterimet tosi kulahtaneiksi.

Joskus pitäisi nekin ottaa kotiin ja pesaista koneella.Ei kai sille mahda mitään. vesi ja saipua ei aina riitä?

Ja aika uudetkin vielä kun vasta vuosi sitten saimme ne häälahjaksi. Ei pitäisi kulumisesta olla kyse, vaan luultavimmin juuri liian viileästä pesuvedestä. Kumihanskoja en suostu käyttämään.Menenpä ensimmäisenä kokeilemaan tuota soodaa. Riittääkö teelusikallinen kattilalliseen vettä? Ellei ruokasooda tepsi, taidan lähteä piipahtamaan naapurin tiskikoneen äärellä aseineni...Kiitoksia paljon, arvon rouvat! t. isi

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat