Vierailija

Miten opattajat voivat olla niin sokeita, etteivät huomaa jos jotain kiusataan 6 vuotta!!! Ammattitaidottomia moukkia tuollaiset ovat!Kommentit (13)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mun silmät kyllä avasi täällä taannoin se yksi äiti, jonka pojat itkettivät opettajaansa ja vielä ylpeilivät sillä. Tämä äiti oli sitä mieltä, että kotona riittää rangaistukseksi nuhtelu, jos kerran koulussa ei saada asialle mitään. Ja rivien välistä oli luettavissa, että äiti taisi olla pikkuisen jopa ylpeä hurjista ja jääräpäisistä pojistaan, joita lähetettiin kesken päivän kotiin. Mitä tuollaisessa tilanteessa voi tehdä, jos vanhemmat on näin sokeita!

Nyrkkiä ja perkelettä pöytään. Ja kiusaajat myös puhutteluun, siis sellaiseen puhutteluun, jossa kiusatun vanhemmat ja kiusaajan vanhemmat paikalla. Yksi kiusaaja kerrallaan. Siinä vaiheessa ollaan noloa poikaa.Opettajille ja rehtorille kans sellanen nuhdesaarna, että lopultakin tajuavat. Vituttaa että päivänselvälle asialle ei muka voida mitään. PAH!Voi olla, että äidin yksinhuoltajuus vaikuttaa asiaan, nimenomaan siten, että pojalla ei ole taistelussa mukana isää, joka todellakin voisi sen nyrkin paukauttaa pöytään. Tiedän pari tapausta, joissa kiusatun isät on puuttuneet asiaan, aika rajullakin tavalla (ei tietenkään väkivaltaa tms.) ja se on toiminut melko hyvin. Luulot pois kiusaajilta, kakaroiden ei pidä antaa hillua miten sattuu. Kyllä Suomessa liikaa paapotaan lapsia ja niiden tekemisiä, suvaitaan melkeenpä mitä vain. Joku kuri pitäisi saada aikaiseksi.

Kyllä silloin minusta kiusaajien vanhemmissa on vika, ei niinkään opettajissa. Jos opettajat vähättelevät kiusaamista tai leikkivät olevansa sokeita, niin se on väärin. Mutta jos he yrittävät tehdä laillisten keinojen puitteissa parhaansa kiusaamisen lopettamiseksi, ketä auttaa syyttävän sormen osoittaminen opettajaa kohtaan? Heidän työnsä kuitenkin on ensisijaisesti opettaminen ja vanhempien tehtävä on kasvattaminen. Ja jos opettaja ei saa kiusaajia kuriin puhumalla tai edes vanhempien kanssa puhumalla, niin seuraava aste on rehtori. En tunne tapausta, miten sitä sitten oli hoidettu? Suljettu silmät, vaikka kiusattu tai hänen vanhempansa olivat tapahtuneesta kertoneet ja yrittäneet lopettaa kiusaamisen? Jos näin oli, niin se on törkeää. Mutta muuten ikävä kyllä keinot loppuvat yllättän pian, vaikka koulussakin asiaan haluttaisiin puuttua.Ja ei, en ole opettaja, siksi kysyinkin, mitä muita keinoja on. Itse en keksi kuin kiusaajien ja heidän vanhempiensa puhuttelun. Jälki-istunto ei kiusaajia taatusti hetkauttaisi, päinvastoin. Voiko kiusaajaa erottaa koulusta, jos on selvää näyttöä? Tai pakottaa kiusaaJAN vaihtamaan koulua ennemmin kuin kiusatun? Oliko kiusaajia paljon?

kiusaaminen on vaikeaselkoinen ja monimutkainen vyyhti, eikä se lopu sormia napsauttamalla, ei edes silloin, kun opettajat, luokan muut oppilaat, kiusaajan vanhemmat ja kiusatun vanhemmat olisivat kaikki yksimielisiä.Yhtälailla voisi sanoa, että miten kiusatun vanhemmat eivät saaneet kiusaamista loppumaan, vaikka tiesivät kiusaamista tapahtuvan? Eikö juuri heille olisi ensiarvoisen tärkeää, ettei lasta kiusattaisi, miten he antoivat sen tapahtua?Niimpä niin, varmasti he tekivätkin, eikä se kerro vielä mitään siitä, etteikö myös opettaja ja kiusatun vanhemmat olisi tehneet. Lapset eivät aina tottele, ei kiusatut, kiusaamatta jätetyt tai kiusaajat.Kiusaaminen on vallankäyttöä ja sitä tapahtuu kaikissa sukupolvissa kaiken aikaa. Eihän sitä ole pystytty karsimaan pois työyhteisöistäkään, vaikka aikuiset osaisivat säädellä käytöstään huomattavasti paremmin kuin lapset.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat