Vierailija

et ei vaikuta edes turvonneilta), en keksi, että mistää ruoka-aineestakaan allergiaa tulisi (vaikka nämä huonontuneet yöt kyllä osuu samoihin aikoihin, kun kiinteitä aloiteltiin). itkeskelee paljon, varsinkaan toiselle rinnalle ei millään suostuisi imemään (siksi veikkasinkin korvatulehdusta, jota siis ei ole). eilen ja tänään ollut kuumettakin, mutta ei kyllä aiemmin. usein yöllä tuntuu, että on " kakkavaivaa" . apua, mitä tehdä? ruokaa on koitettu antaa enempi ja vähempi, toivotonta. alkaa itsellä olla aika väsynyt olo. :( oisko kellään vinkkejä/neuvoja?

Kommentit (10)

esim bataattia tai maissia ja parin kolmen päivän ajan

ja sitten tosi pikkuhiljaa lisäät yhden aineen kerrallaan

silleen on helpompi seurata, että tuleeko jostain aineesta vatsavaivaa

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Esikonen oli niin iso, että epävarmuuksissani menin aloittamaan kiinteät liian aikaisin. No, pitenihän yöunet juu, mutta niin ne pitenivät pikkukakkosellakin samassa iässä, vaikka ihan täysimetyksellä maltoin jatkaa... Ja itse asiassa kakkonen nukkui parhaat yöunensa ennen kuin aloitin kiinteät mössöt eli ne pari viikkoa ennen puolivuotispäiväänsä. Myös kolmas lapsemme pärjäsi äidinmaidolla 6kk, vaikka oli iso jo syntyessään. Pääasia, että vauva kasvaa ja voi hyvin! Ja jos vauva on iso, sehän usein on nimenomaan merkki siitä, että maito riittää...? Ehkä siis suosittelisin pitämään vähän aikaa taukoa kiinteissä ja koittaa lisätä oman maitosi määrää ennemmin, josko yöt sillä paranisivat. Ja tietenkin ensisijaisesti kannattaa vielä varmistaa, ettei pienokainen vain ole kipeä. Turhaa lääkärikäyntiä ei ole!

Vierailija:

Lainaus:


en keksi, että mistää ruoka-aineestakaan allergiaa tulisi (vaikka nämä huonontuneet yöt kyllä osuu samoihin aikoihin, kun kiinteitä aloiteltiin).
Vauvan suolisto on vielä kehittymätön, joten suositus kiinteiden aloittamisesta vasta 6 kk iässä ei ole ihan tuulesta tempaistu.

??? se olisi hyvä vaihtoehto. no toinen on tuo, että vauvamme on tuntunut aina suolistoltaan aika herkältä. sikäli olen itsekin miettinyt jälkikäteen, oliko hyvä aloittaa vielä kiinteitä. syy siihen, että aloitin ne, oli se, että lapsi aika isokokoinen ja tuntui, ettei saa enää tarpeeksi maitoa. oikeasti, neljä kk mentiin täysimetyksellä, mutta kyllä siinä todella vaivaa nähtiin (ja nään edelleen) eikä lapsi todellakaan tuntunut tarpeeksi saavan maitoa. kaikki imetysmyönteiset ystävänikin ovat nyt sanoneet, että näköjään tosiaan voi olla, ettei maito vain riitä. kuitenkaan vauva ei korviketta suostunut ottamaan. 4,5kk iässä aloitin varovasti noita kiinteitä, nyt vauva 5,5kk. eli siis niin lähellä jo 6kk ikää, etten kiinteitä viitsisi enää lopettaakaan... kai? sitäkin olen kyllä miettinyt... toisaalta tuntuu, ettei suuntaansa nuo kiinteät mitenkään vaikuttaneet, kyllä ne huonot yöt oli jo ennen alkaneet, tosin huonontuneet koko ajan. jaksaakohan kukaan lukea, on vaan niin huolestunut olo!

Lopeta kaikki kiinteät ja anna vaan maitoa. Ja sit pikku hiljaa ruoka-aine kerrallaan.

Hampaitakin voi tehdä hyvin hitaasti. Mä en koskaan ole omilta lapsilta huomannut mitään ikenien pullistelua, vaan plops yks kaks on hammas ollut esillä ja itkujen syyt selvillä.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat