Vierailija

Kommentit (10)

Ei ole vain ortodoksinen tapa, joka hautajaisissa on ollut mahdollisuus katsoa. Paitsi niissä joissa uurna. Itse näin 3v ukkini ja sen jälkeen en ole katsonut.

Kyllä ovat saanneet katsoa, eikä asiasta ole sen kummempaa polemiikkia tullut. Keskusteltu on aiheesta ja yritetty elämän " kiertokulkua" selittää. Parhaiten loksahti nyt 7-vuotiaalle kuolema ja maahan laskeminen, kun haudattiin viime kesänä kuollut lintu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

En ole itsekkään (sori Jyväskylän murre) katsonut vaikka muutaman kerran mahdollista ollut.En halua katsoa tuttua ihmistä viimeisen kerran kuolleena, vaan muistan hänet mielummin sellaisena kun oli elossa ollessaan. Enkä halua että lapseni näkee kuolleita.

Vainajan on arkussa, viereisessä huoneessa ja kansi on auki. Kaikki halukkaat saavat vielä käydä katsomassa. Sen jälkeen pyydetään lähimpiä omaisia auttamaan arkun kiinni laittamisessa. Esim. leski saa halutessaan laittaa sen liinan vainajan kasvojen päälle. Arkun kiinnilaiton jälkeen alkaa seremonia ja arkku tuodaan esim. kappeliin. Tai näin on ainakin meidän luterilaisissa hautajaisissa toimittu.Joskus on kuitenkin parempi ettei vainajaa enää katsota. Vainajan " kunnon" mukaan toimitaan.Meillä lapset ovat kaikki iästä riippumatta olleet mukana katsomassa vainajia. Heti sairaalassa vainajan kuoltua, sairaalan kappelissa ennen siirtoa ja vielä hautajaispäivänä.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat