Vierailija

Ostin tänään finlaysonin puuvillasatiini pussilakanan ja aloin vasta kotona miettimään että se oli yli puolet kalliimpi kuin ne muut siinä vieressä jotka eivät olleet " merkki" lakanoita.Eli tavallaan sen pitäisi kestää myös kauemmin... Mutta kestääkö?

Kommentit (18)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Esikoisen siirtyessä pinnasängystä lastensänkyyn vuonna 2004 ostin hänelle Finlaysonin pussilakanat. Ne olivat ja ovat aivan huippulaatua: sileän oloiset pesun jälkeen silittämättäkin! (hip hop -sarjaa). No, ostinpa tässä jokin aika sitten samaa hip hop -sarjaa lisää pussilakanoita ja myös muumikuosisia versioita. Nämä lakanat ovat ihan ryppyisiä pesun jälkeen vaikka kuinka ravistelisi yms. Ei meidän perheessä ole aikaa silitellä pussilakanoita. Tämä ensimmäinen hankintamme on edelleen aivan toista luokkaa!Eli viimeaikaisen kokemukseni mukaan on laatua ajatellen ihan sama mitä ostaa. Ryppykasoiksi kaikki menevät pesussa kuitenkin. Joulupukki toi Ciraf-lakanan ja se on aivan yhtä huono kuin uusimmat Finlaysonit.

Olen ostanut muutamia aluslakanoita ja ne ovat kuluneet rikki keskkeltä, niin Finlaysonin kuin halvemmatkin.En tajua, miksi ei enää tehdä sellaisia lakanoita kun " ennen vanhaan" . Sain " petintönä" vanhoja, siis kymmeniä vuosia vanhoja lakanoita pitsireunoineen ja ne tuntuvat olevan todella kestävää kangasta. Ovat meillä nykyisin käytössä ja ovat pysyneet ehjinä.

Lisäksi kutistuu niin paljon, että päistä ei jää kuin 10-15 cm käännettäväksi patjan alle.Hobby Hallin puuvillasatiiniset kirjekuorilakanat ovat erinomaisia!

Nyt kyseinen lakana on esikoiseni käytössä. Sen sanon, että tämä kyseinen lakanasetti oli kyllä aivan älyttömän kallis eikä ole ihan tavallista puuvillaa, mutta eiköhän se ole ollut hintansa väärti.

Halpiksia ei saa menemään suoraan ja ilman ryppyjä mitenkään, Finlaysonin omia saa oikein yrittämällä yrittää, ennen kuin menevät ryppyyn tai vinoon. Äitini mukaan johtuu siitä, miten kangas on leikattu. Jos vähänkin vinoon, niin vetää, mutta lankasuoran mukaan leikatut pysyvät kuosissaan.

Sillä meillä on näitä 2v kestäneitä ollut jo aivan tarpeeksi.

Ärsyttävää on kun pussilakanoista ratkeaa ne ompeleet jotka pitävät aukon pienempänä. Ja juu... Olen korjannutkin mutta eivät ne sitten enää oikein tahdo kestää, kangaskin on hapertunut.ap

En tietty tiedä kestääkö vielä nämä nykyään tehdyt, meidän 15 v vanhat kun ei hajoa millään niin ei olla uusia ostettu...halpoja on siinä sivussa tullut ja mennyt.

Vanhat ovat olleet paljon laadukkaampia. Uudet on kummallisia sähköisiä pölyn ja karvojen kerääjiä. Ei auta huuhteluainekaan.

Nimi ei tee laatua! Ei edes Finlayson!

Finlaysoninkin lakanat ovat ohentuneet. Laadun - merkitsee paljon myös kankaan paksuutta - tuntee vain sormissaan, valitettavasti. Eli kannattaa ehdottomasti ostaa vain lakana, jonka kangasta voi  sormillaan tunnustella.

Materiaaliakin kannattaa tsekata. On sekoitekankaita, jotka keräävät pölyä (ja minun mielestäni tuntuvat myös iholla epämiellyttävänä). Puhdas puuvilla on paras.

Ikeassa on paljon paksuja painettuja puuvillakankaita ja kohtuuhintaan. Jos on mahis, niin siletä kangas ja itse ompelemaan.

Finlaysonin pussilakanat sanoo olevansa 100% puuvillaa, mutta pölyrätteinä ne olisi hyviä! Vaikka kuinka laitan huuhteluainetta, niin ovat sähköisiä ja keräävät kaikki koirankarvat yms. Olen pettynyt näihin!!

Kotimainen pellavakangas

No mutta kyllähän sen tietää, miksi Finlaysonin lakanat ja tyynyliinat eivät pysy sileänä, onko kukaan katsonut missä ne valmistetaan. TURKISSA. Siinä meidän kotimaan ylpeys, missä muutkin siellä Finlaysson, raha tässä on kyseessä. Kotimaassa tehdyt vuosikymmenten kestävät lakanat ovat jo käytössä jälkikasvujen kodeissa, haalistuneina mutta kangas kestää ja mankelin pyörä pitää ihanan sileinä.

Miten Finlayssonin kantti kestää ja kuinka kauan, siirtänyt tuotannon Turkkiin, aikaisemmin latviassa ja sitä ennen muistaakseni Kiinassa. Ei väliä vaikka Kärkkäinen ei myykään Finlaysonin tuotteita, näköjään muut kauppaketjut kannattavat Turkin ihmisoikeuksia.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat