Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Mieheni on velkaantunut silloin, kun hänen palkkansa oli noin tuhat euroa parempi. Sanoin jo silloin, että eikö hänen kannattaisi säästää haluamiaan asioita varten kulutusluottojen ottamisen sijaan, mutta " siihen menisi vuosi tai kauemminkin ja tämä tarjous/tuote pitää ostaa juuri nyt" . Mitään tarpeellista luotoilla ei ole ostettu, vaan laitettu kesäautoa, taulutelkka, tietokone vaihdettu parempaan tiuhaan tahtiin...Mieheni toivoo nyt, että auttaisin häntä maksamaan korkeakorkoista lainaa pois. Omasta mielestäni autan jo paljonkin maksamalla laskut, asuntolainan, ruuan, lapsen tarpeet. Miehen palkka menee siis pääasiassa noiden luottojen maksamiseen, hänen omiin muihin laskuihinsa ja harrastuksiinsa. Välillä koen, että olen kohtuuton ja kun täälläkin usein kummastellaan erillisiä rahoja avioliitossa, niin mietin, että jos auttaisin. Mutta myönnän, olen kiukkuinen miehelleni hänen huolettoman rahankäyttönsä takia. Tuntuu, että rahankäytön suhteen hän on kuin teini-ikäinen ja minä hänen äitinsä...

Jos olisit minä, auttaisitko luottojen maksussa?

Kommentit (19)

Lainat pitäisi heti yhdistää. Neuvotelkaa pankista laina jolla maksatte nuo korkeakorkoiset pois! Jos ei taloudenpyöritys alkaisi mieheltäkin sujua, niin ennen pitkää ainakin minä päätyisin eroamaan. Et siis todellakaan ole kohtuuton. Älä ryhdy miehesi äidiksi.

sinä maksat suurimman osa perheen menoista ja mies makselee velkoja pois, joilla on rahoittanut kesäautoa, tietokonetta ym tuikitarpeellista roinaa?Ja nyt miehesi mielestä sinä voisit vielä auttaa velkojen maksussa? Ei hyvää päivää.Miehesihän pitäisi osallistua enemmän perheen menoihin ja jättää kaikki ylimääräinen ostaminen pois jotta selviää veloistaan.Äläkä ikinä suostu yhteiseen rahaan jos miehesi ei hallitse järkevää rahankäyttöä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Harmillista ettei miehesi ole ajatellut asiaa ajoissa. Kulutusluotolla ostettaessa saattaa tavaran hinnasta muodostua jopa kaksinkertainen käteisellä ostamiseen verrattuna.Tsemmpiä kuitenkin. Jospa miehesi nyt viisastuu?

jo nyt kannat suurempaa taloudellista vastuuta perheenne järkevistä, välttämättömistä menoista. Ja minusta tuossa vaiheessa on ihan turha ajatella, että teidän rahoistanne tulisi yhtäkkiä yhteisiä, kun ne eivät olleet yhteisiä siinäkään vaiheessa, kun mies kaikkea huvikseen osteli.Vai olisiko reilua, että kun miehellä on enemmän rahaa, silloin rahanne ovat erilliset ja mies saa käyttää sitä enemmän? Ja sitten taas kun miehellä on vähemmän rahaa kuin sinulla, sitten yhtäkkiä kaiken pitäisikin olla yhteistä, että mies saisi osansa sinunkin rahoistasi?Jos miehelläsi on vaikeuksia maksaa kalliita kulutusluottoja, ehkä hänen pitäisi lopettaa harrastuksiaan tai jotain, ei odottaa, että hänen typeryyttään aletaan rahoittaa koko perheen hyvinvoinnin kustannuksella. Miten kukaan voi enää nykyään olla niin typerä, että sortuu noihin kulutusluottotarjouksiin? Tunnetustihan ne tulevat tosi kalliiksi.

Olen ollut jo rahallisesti parempana aikana se, joka huolehtii laskujen maksusta, koska mieheni ei useinkaan muistanut maksaa laskuja eräpäivään mennessä, vaikka rahaa siis oli. Minä kyllästyin täysin turhien huomautusmaksujen maksamiseen ja sovimmekin, että maksan laskut ja mieheni siirtää osuutensa tililleni. Järjestely toimi hyvin, miehenikin oli siihen tyytyväinen, joten ehkä ehdotuksesikin voisi toimia.

Voin vain sanoa, että olkaa hyvin tyytyväisiä, jos miehenne on vastuullinen raha-asioissa. Toivon syvästi, että mieheni oppisi läksynsä. Mitään uusia vimpaimia meille ei ole puolen vuoden aikana ilmestynyt ja mieheni sanoo viettäneensä unettomia öitä raha-asioita miettien...

Sinä siis maksat kaiken perheessänne ja miehesi käyttää omat rahansa vain omiin menoihinsa????Pystyisikö noita miehesi velkoja jotenkin yhdistelemään? Ottamalla yhden luoton. Kuulostaa aika suurelta summalta jos miehen palkka menee kokonaan osamaksujen hoitoon...Millä tavalla miehesi osallistuu asumiseen ja asuntolainan hoitoon? Jos ei todellakaan mitenkään, niin miten asunnon omistussuhteet?

jos miehesi on tarkoituksella hankkiutunut tuollaiseen tilanteeseen sinun neuvoistasi ja ehdotuksistasi huolimatta. Ja tiedätkö mitä? Jos teillä ei ole avioehtoa ja miehen velat menee ulosottoon, niin niihin menee sitten kyllä sinunkin rahat ja teidän yhteinen omaisuutenne.Velkakierre on saatava katki ja pian. Tai sitten sun on tehtävä johtopäätökset ja turvattava itsesi ja lastesi tasapainoinen elämä muilla tavoilla.

Ryssinyt raha-asiansa niin, että perheenne talous on sinun vastuulla. Otan osaa ap ja jälleen kerran ihmettelen, minkälaisten typeryksien kanssa jotkut sitoutuu ja hankkii vielä lapsiakin!

ja miehelläsi siis edelleen menee rahaa harrastuksiin? Ja sinä vastaan perheen kuluista yksin?

Sinua käytetään hyväksi ja rankasti, herää nainen!

oma osuutesi omaisuudesta, se on kuule äkkiä velkojilla jos tuo meno jatkuu. Kiva siinä lapsillakin sitten jossain kaupungin vuokraluukussa nälkä vatsassa...

Eli kiinnittäisin nyt huomiota jatkoon. Jos miehesi ei selviydy veloista, ne ulosmitataan ja silloin myös sinun omaisuutesi /teidän yhteinen on vaarassa mennä.Miettisin kannattaisiko elämää jatkaa tuollaisen kanssa yhdessä?

Niin, tilanne on ollut näin puoli vuotta. Mieheänikin tilanne harmittaa ja ilmeisesti myös hävettää, mutta siitä on vaikea keskustella, koska hän suuttuu ja sanoo tekevänsä kaikkensa, jotta hänen tulonsa paranisivat (on siis yrittäjä). Riitelemme noista hänen harrastuskuluistaan, mutta mieheni mielestä harrastusten lopettaminen olisi sama kuin elämisen lopettaminen, eikä niihin hänen mielestään mene juuri mitään (vähän yli sata euroa kuussa).

Mieheni ei ole typerys muuten kuin raha-asioissa, hän on elämäni rakkaus ja hyvä isä lapselle. Hänen heikkoutensa on taivaanrannanmaalaruus ja uskomattoman luotto siihen, että asiat kääntyvät parempaan.

Niin, menin naimisiin hänen kanssaan, vaikka hän oli silloin jo rahan suhteen samanlainen. Voin siis syyttää itseänikin. Ajattelin tietysti, että hän aikuistuisi vähitellen. Ja ihan hyvin menikin niin kauan, kun tulot olivat hyvät.suunnitteluapua siihen, miten tuollaiset monet velat saisi parhaiten hoidettua pois? Jos siis yhtään tajuaa, miten idiootti on ollut ja haluaa tehdä jatkossa eri tavalla.

Jos mies lupaisi (ja uskoisin ja luottaisin, se vielä toinen juttu...) lopettaa luotolla ostamisen ja luopuisi jostain hankinnastaan vähän niin kuin hyvän tahdon eleenä, niin voisin auttaakin. Siis miehen pitäisi pistää esim. kesäauto myyntiin HETI tai joku muu tavara, joka ostettu ilman oikeaa tarvetta. Lisäksi miehen pitäisi miettiä harrastuskulunsa; onko ne tarpeelliset vai voisiko harrastaa ilmaisia juttuja. On minusta kohtuutonta, että mies maksaa omalla palkallaan vain omia menojaa ja vaimo elättää perheen! Mieheltä pitäisi kilahtaa joka kuukausi edes nimellinen summa yhteisiin talousmenoihin.

Kun sinulla tuntuu olevan ne perheen aivot. Mies siirtäisi kaikki tulonsa yhteiselle tilille, jolta sinä maksat kaikki maksut ja annayt miehelle sopivan " taskurahan" omiin harrastuksiin. Lisäksi miehen kulutusluotot yhdistettäisiin yhdeksi luotoksi, joka olisi edullisempi. Mies siis ei huolehtisi raha-asioista lainkaan ja saisi pientä taskurahaa. Luuletko, että onnistuisi ap?

vaikka avioehtoa ei olisikaan. Mutta jos talo on yhteinen ja ap on maksanut lainaa yksin, voidaan miehen osuus talosta käyttää hänen velkojensa maksuun vaikka ap olisi taloa yksin maksanut. Eli todella tarkkaan kaikki lainanlyhennyskuitit talteen jotta tarpeen vaatiessa ap voi todistaa maksaneensa lyhennykset omista rahoistaan.Ap:n kannattaisi olla todella tarkkana, kuulostaa siltä että perhe on kohta puilla paljailla ap:n miehen holtittoman rahankäytön vuoksi.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat