Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Eli montako vaatepartta olette hommanneet noita ihan pieniä vaatteita? Esikoiselle otin muinoin äitiyspakkauksen, mutta ne vaatteet ovat jo kierrossa ties kenellä ja todella muutama vaatekpl vaan tallessa niitä ihan pieniä.

Minulla on kuivuri, joten nopeasti tulee kyllä puhdasta, mutta antakaa jotain vinkkiä millaisella vaatemäärällä olette ekat kuukaudet selvinneet? Kannattaako 56 cm ostaa lainkaan?

Kommentit (9)

50 kokoisia on vain 2 bodya, + yksi veluuri(vai plyysi) koko potkupuku, nuo kestivät käytössä n. 2 viikkoa. Puolipotkareita on vain alkaen 60cm koosta, ne saa hyvin " pienennettyä" pikkuisilla sukilla.56 kokoisia on n. 5 bodya, jotka on hyvin tarpeen ainakin meidän vauvalla, joka kakkii paljon ja löysää, että kakka menee usein selkään asti. Eniten käytössä on myös 56 kokoinen veluuri/plyysi-potkupuku. Ja vielä lisäksi pari 56 kokoista potkupukua yövaatteina.62 kokoa onkin sitten jo paljon enemmän, kun käytössä on sekä esikoisen, että kuopuksen äitiyspakkausten vaatteet. Noiden lisäksi on uusia body-potkariyhdistelmiä 3, sekä muita vaatteita, paitoja ja haalarihousuja. Mutta nuo ovat niin isoja, että pieni vauva hukkuisi niihin, pidän pienemmällä vauvalla mieluummin sopivia vaatteita kuin ihan liian isoja.

Isolle (yli 4kg) ne ovat varmaan pieniä viikon, kahden jälkeen.

Meillä yksi lapsista oli aivan kauhea pulauttelemaan ja vaatetta meni vaihtoon yli 5kpl päivässä, mutta tällaistakaan ei pysty etukäteen arvioimaan...

Eipä siihen mitään neuvoa oikein ole. Osta sen verran kun hyvältä tuntuu ja pääseehän sinne kauppaan/nettikauppaan vauvan synnyttyäkin :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

pari vaatekertaa kokoa 56 ja sitten enemmän kokoa 62. Kuivausrumpu pienentää vauvanvaatteita tosiaan aika paljon, niin enemmin tuota isompaa, jotta on sitten kutistumisvaraa!

Meillä oli esikoisella 50/56 kokoisia vaatteita paljon ja ne mahtui hänelle päälle ensimmäisen kuukauden ajan. Silloin ei meillä ollut kuivausrumpua. Nyt sitten kakkoselle pesin ja rummutin ne kaikki, ja niistä ei mahtunutkaan yksikään body päälle kakkoselle vaikka oli melkein samankokoiset vauvat! :)

Jos on, vaatteet kutistuvat sillä yhden numeron eikä pieniä vaatteita todellakaan kannata ostaa liikaa.Minä olen ostanut vain pari 56 cm bodya ja muut sitten 62 cm ja 68 cm. Muutaman ensimmäisen päivän aikana vaatteet voivat näyttää vähän isoilta mutta sitä ei oikeasti edes huomaa kun vauva on muutenkin niin rääpäle ;) Ja kasvaa tosiaan sellaista vauhtia, että ainakin meillä kahden viikon päästä 56 cm ovat olleet jo armotta pieniä.

pieniä body + potkarit tms. settejä 3. Kuivausrummun takia kannataa varmaan jättää 50 kokoiset kokonaan ostamatta. Merkeillähän on muuten ISOT erot eli toisen merkin 56 koinen vastaa toisen merkin 62 kokoista, meillä esim. bodyissa Tutta oli lyhyttä ja leveää ja Name It taas pitkää ja kapeaa, H&M " tavallista" :) Meillä oli 50-56 vaatteita useita, mutta meillä tyttö käytti 56 kokoisia vielä 2-kuisena kun oli 56 pitkä ja 4,7 painoa, mutta kaverin isommalle vauvalle 50 senttiset eivät mahtuneet koskaan ja 56 kokoiset ehkä 2 viikkoa. Eli ellet tiedä vauvan olevan pikemmin 3 kuin 4 kiloinen, niin 3 settiä reiluja 56 kokoisia riittää isommalla vauvalla sen alun, kun haluaa pukea ihan sopiviin. Jos vauva onkin pienempää kokoa, niin niitä voi sitten ostaa tai pyytää lahjaksi lisää. 62 kokoiset meillä oli käytössä vielä 4-kuisena, niitä oli aika paljon, sillä otettiin käyttöön jo 2 kuisesta ja käyttöä oli kauemmin. Näin minä ohjeistaisin :)

Meillä 3kg:lla esikoisella käytettiin ensimmäiset kuukaudet (50-) 56cm, vaikka hän kasvoi hyvin, mutta 62cm:t olivat kaikki hurjan isonnäköisiä.Nuoremmalla melkein 4kg:lla, yliaikaisella vauvalla, taas suoraan 56cm ja nopeasti 62cm, joita meillä oli hirmuvarastot esikoisen jäljiltä (niitä oli itsekin ostettu eniten ja niitä jokainen vieraskin toi lahjaksi ja lopulta oli toinen toistaan hienompia ja osa jäi suunnilleen käyttämättömänä odottamaan seuraavaa = toiselle ei tarvinnut hankkia mitään :-).Kolmannelle meillä ei ole mitään muuta kuin Ruskovillan villahaalareita, myssyjä. Meillä kummallekin pojalle on tehty aarrelaatikot, jossa on muistoksi muutamia ihania vauvavaatteita, ensimmäiset kengät, suloisin vauvalelu, soittorasia, kummilusikka, muisto ensimmäiseltä ulkomaanmatkalta, yms. Niitä en raaski ottaa enää käyttöön, vaan kolmannelle kaikki menee uusiksi. Etukäteen en aio hamstrata älyttömiä ja äitiyspakkauksen otan, jos näyttää kivalta (uusi pakkaus tulossa maaliskuussa).

Meillä tyttö syntyi pienehkön kokoisena (49 cm) ja käytti ainakin ensimmäiset kaksi kuukautta 56 senttisiä vaatteita (pääasiassa HM). Meillä bodyja on tarvittu koko aika melko iso määrä, tyttö on kova pulauttelija eikä meillä ole kuivausrumpua. Kannattaa varmaan hankkia alkuun pieni määrä ja sitten jos vauva ilmenee pulauttelijaksi niin äkkiähän sinä tai mies kipaisette hakemaan muutaman bodyn lisää. :)

puoleen ja toiseen. Meillä on käytössä kuivausrumpu ja siksi(kään) en hankkinut niitä ihan pieniä vaatteita ollenkaan. 62 cm vaatteet kutistui ekassa kuivauksessa jonkin verran ja olivat parin viikon kuluttua ihan sopivat.Se montako vaatekertaa tarvitaan riippuu siitä paljonko lapsi pulauttelee (meillä eka jatkuvasti ja toka ei juuri ollenkaan), ja kuinka paljon vajaita koneellisia viitsit tai haluat pestä. Esikon kanssa jouduin vaihtamaan vaatteita varmaan 4-5 kertaa päivässä ja toisen kanssa ollaan pärjätty yhdellä vaatekerralla päivässä.Meillä pesukone pyörii tosi usein ja siksi kenelläkään meidän perheessä ei ole tarvetta isolle määrälle vaatteita.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat