Vierailija

Saimme kuulla että naapurimme on kuollut eilen. Olemme asuneet rajanaapureina useamman vuoden, mitenkään erityisen paljon emme ole tekemisissä olleet mutta kuitenkin säännöllisesti pihalla tavatessa jutelleet niitä näitä.

Nyt mietin että olisiko kohteliasta viedä leskelle kukkakimppu vai onko se tapana vain jos on oltu läheisempiä ystäviä? Toisaalta tekisi mieli jotenkin muistaa mutta voidaanko surutalossa kokea kukkien tuonti tunkeiluna?

Kommentit (24)

Ja kyllä kukat voi viedä myöhemminkin, esim. hautajaisten jälkeen, kyllä lohdutusta varmasti kaipaavat vielä silloinkin.Ja sinulle joka aloit naljailemaan perinnön kärkkymisestä jos vie kukkia, kommenttisi oli melkoisen asiaton..

Meidän naapurimme vaimo kuoli viime kesänä ja kyllä tämä leski hieman ihmetteli, että toiset naapurit eivät muistaneet mitenkään. Eivät enää edes tervehdi kuin hätäisesti mennessään ohi :/. Asumme siis keskellä metsää, jossa ei asu muita kuin me kolme huushollia...eli kaikki siis tuntevat kaikki.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ei sen tarvi kukkia olla. Kukkia hän saa varmasti muutenkin ainakin tarpeeksi. Vie esim. kynttilä, runovihkonen tai mitä ikiinsä. Pääasia, että näytät hänelle, että hän on ollut ajatuksissasi.

itsellä hieman vastaava tilanne kuin alkup. kysyjällä. Lähinaapuri on kuollut, mutta asia selvisi meille vasta nyt kun kuolemasta on pari viikkoa aikaa ja hautajaiset kuulemma nyt viikonloppuna.

Haluaisimme jotenkin muistaa leskeä, tämä naapuri kuitenkin esim. aina tavatessa jutteli lapsillemme ja oli muutenkin herttainen ihminen.

Mutta kuuluuko nuo kukat viedä heti lähipäivinä kuoleman jälkeen vai voiko viedä vasta nyt? Toisaalta eipä se omaisten suru varmasti parissa viikossa mihinkään haihdu että kaipa ne voisi vieläkin viedä.

Isovanhempani ovat asuneet talossaan jo vuosikymmeniä, ja osa naapureista yhtä pitkään, mutta myös uudemmista naapureista käytiin mummia muistamassa, vaikka eivät muuten olleet olleet tekemisissä, tervehtineet vain ohi kulkiessaan.Leskelle voi olla hyvinkin tärkeää se, että juuri nyt ensimmäisinä päivinä saa vähän muuta tekemistä ja ajateltavaa, kun vieraita käy. Sisään ei tietysti ole pakko mennä, mutta jos naapuri vaikuttaa siltä, että olette tervetulleita, niin toki voitte mennä hetkeksi istumaan ja juttelemaan. Mitään tarjottavaa ei luonnollisestikaan kannata odottaa.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat