Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Millainen iltaohjelma teillä on arkisin? Mihin aikaan syötte päivällisen ja iltapalan? Minkä ikäisiä lapsenne ovat? Mihin aikaan lapsenne menevät nukkumaan?

Sivut

Kommentit (21)

Lainaus:

Päivällinen syödään 16.30-17.00 aikoihin. Riippuu siitä, onko ruoka lämmittämistä vaille valmis vai täytyykö tehdä alusta lähtien töitten jälkeen (monesti teen isoja annoksia jääkaappiin).Iltapalaa lapset syö klo 19 jälkeen. Sänkyyn lapset menee 19.50, klo 20 on sadut luettu, laulut laulettu ja iltarukous lausuttu.

Me syödään yleensä voileivät, hedelmät ja jugurttia heti kotiin tultua. Kaikilla kiljuva nälkä kuitenkin. Sen sijaan me syödään iltaruoka vasta seiskan aikoihin, jolloin istutaan rauhassa ja syödään.Tiedän, meillä on erilainen rytmi tuossa kuin muilla. Olen lapsuudenkodissani tuohon tottunut ja hyvin on toiminut lapsillakin. Meillä ei tietenkään enää ole iltapalaa sitten. AIkuiset juovat ehkä kupin teetä, kun lapset ovat sängyssä klo 20.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Päivällinen syödään noin viideltä ja iltapala 19.30. Iltapalan jälkeen tehdään iltatoimet niin, että molemmat tytöt ovat unessa viimeistään 20.30.

Lähden töihin 6.30. Mies vie lapset päiväkotiin kahdeksaksi, minä haen neljältä. Kävellään kotiin. Leikitään sisäleikkejä. Viidestä kuuteen katsotaan Pikku Kakkosta. Syödään joko ennen sitä, sen aikana tai joskus vasta jälkeen. Kahdeksalta iltapala, iltapesut, unisadut ja -laulut, noin yhdeksältä nukkuvat. Kun toinen pesee lapsia, toinen laittaa kodin kuntoon.Sitten onkin niin sippi, ettei oikein mitään jaksa.

Pyrin hakemaan pojan kolmen aikaan. Kotona ollaan noin 15.45. Laitan ruoan alulle ja poika touhuaa rauhassa jotain. Mies saapuu töistä n. 16.20. 16.30 syödään. Sen jälkeen poika vaatii kaiken huomion, luetaan kirjoja, pelataan sählyä tms. n.19.00 iltapuuro, joskus aikaisemminkin. 19.30 poika nukkuu. Aamulla herätys 7.30. Isä pukee pojan ja vie hoitoon n. 7.55.Mun herätys on jo viim. 6.00...

Usein syödään iltapala samaan syssyyn. Nukkumaan lapset käyvät klo 20.Kotiin tullessa 16-17 aikaan otetaan ehkä pieni välipala pahimpaan nälkään, tai tarjoilen porkkanoita, kurkkua yms. alkupaloina. Lapset 1, 4, ja 6.

tulemme kotiin n klo 16.30

syömme päivällisen n klo 17

syömme iltapalaa n klo 19.30

lapset menevät nukkumaan klo 20.30 mennessäLapset ovat 3- ja 5-vuotiaat.

Kotona ollaan neljän maissa. Puol viiden, viiden maissa ruoka ja kotihommia kaikki yhdessä.. Sitten pikku kakkonen/omia leikkejä/kavereiden kanssa.

Pari kertaa viikossa on harrastus 18-19.

20.00 iltatoimet, yleensä viivästyy; iltasatu tms ja unilla 21.00.

Sitten olis äidin aika huolehtia mm. kunnostaan- no ei enää jaksa:(

Mut onhan tää tosi helppoa jo nykyään. Ei tarvii juosta joka suuntaan- lapset osaa ja tekee itse:)

puuhaillaan niitä näitä ja valmistaudutaan iltahommiin: siivotaan lelut pois, vaihdetaan yöpuvut, syödään ehkä vielä joku kevyt iltapala, mennään iltapesulle ja nukkumaan. Nukkumaan mennään viimeistään klo 21.

Kotiin tulemme 15.30. Silloin alan yleensä valmistella heti ruokaa, jonka syömme 16.30-17. Ruoan jälkeen joko katsovat lastenohjelmat tai sitten leikkivät. En halua että töllöttävät telkkua joka ilta:). Yhtenä iltana viikossa vanhemmalla pojalla on harrastus klo 18.Pienin syö jonkin pienen iltapalan jo klo 18.30 ja menee nukkumaan klo 19 koska ei nuku hoidossa. Aamuisin herää 7.30.Isompien kanssa leikin tai pelaan jotain vielä siinä 19-20 välillä. Sit klo 20 on heidän iltapalansa, pestään hampaat ja luetaan joku pitkä satu. Klo 21 ovat sängyissään.Itse en juurikaan harrasta mitään. Mies on iltatöissä 3xviikossa joten hankala järjestää mitään säännöllistä. Yritän käydä kävelyllä ainakin 5 kertaa viikossa!

(lapset 4 ja 5 vuotta)Kotona ollaan n. klo 16.30 (tai vähän myöhemmin)Ruoka n. klo 17 tai 17.30 (joskus vasta kuudelta, jolloin heti pieni välipala). Meillä tehdään viikolla yleensä kerralla parin päivän ruoka, tai viikonloppuna jo valmiiksi jotain alkuviikkoa varten. Joskus syödään valmisruokaakin.Iltapala n. klo 19.30.Lapset nukkumaan n. 20.30.

Nukkumaan yhdeksältä. Ei harrastuksia tai muutakaan ylimääräistä iltaisin. Tai joskus harvoin voi olla vieraita, mutta yleensä haluamme olla ihan vain oman perheen kesken.

Päivällinen syödään 16.30-17.00 aikoihin. Riippuu siitä, onko ruoka lämmittämistä vaille valmis vai täytyykö tehdä alusta lähtien töitten jälkeen (monesti teen isoja annoksia jääkaappiin).Iltapalaa lapset syö klo 19 jälkeen. Sänkyyn lapset menee 19.50, klo 20 on sadut luettu, laulut laulettu ja iltarukous lausuttu.

Mies vie aamulla päiväkotiin, minä haen klo 16 +/-.

Kotona pieni välipala (hedelmää), sitten lapsi saa touhuta omiaan - ikävä kyllä yleensä vaatii tv:n heti auki. Minä teen kotihommia, pyykkiä, astioita jne. ja luen lehden kahvikupin kera. Mies tulee kotiin milloin ehtii ja ruoka on sen jälkeen. Jos ei tule ennen klo 19:ää, teen jotain pikaista itselle ja lapselle. Yleensä syömme klo 18 ja 19 välillä. Sitten yhdessäoloa, joko laiskaa köllöttämistä tai leikkimistä. Suihku (ei joka ilta) n. klo 19.30, sen jälkeen rauhoitutaan ja sänkyyn klo 20-20.30. Joskus venähtää, jos lapsi on selvästi täynnä energiaa ja jaksaa leikkiä kiltisti. Herätys hänellä on sitten noin klo 7. Nukkuu päikkärit pk:ssa.

Ei meillä kestä lasten hermot odotella mitään monen tunnin bravuureja. Viikolla teen usein pastaa + kastiketta, keittoja tms. nopeaa. Eineksiä meillä ei juuri syödä, eikä myöskään pikaruokaa, sillä lapsilla on erityisruokavalio.Viikonloppuisin teen sellaista, jonka valmistamiseen menee kauemmin, esim. laatikoita. Näitä syödään usein vielä alkuviikosta (ma/ti), joten helpottaa arki-iltahärdelliä kummasti. Meillä on aina myös pakastessa valmiina esim. lihapullia ja pitsaa, joihin nopeaa vaan pasta tai perunat ja ruoka on valmis. Helposti ja nopsaan tulee myös lisukkeeksi esim. pannulla paistaen peruna-sipulisekoitus. Samalla kun muu ruoka valmistuu, teen yleensä vielä lisukkeeksi porkkanaraasteen tai vastaavan. Maksimissaan aikaa menee 30-45 min.

mutta lapset ovat nyt 13, 11, 6 ja 4.Päivällinen syödään useimmiten klo 16.30 aikaan, joskus jopa hieman aikaisemmin. Kaksi pienintä syövät iltapalan klo 19 aikaan ja sängyssä ovat sitten klo 20 mennessä ja nukahtavat yleensä klo 20.30 mennessä.Päivällisen ja iltapalan välissä sitten päivästä riippuen ollaan kotona, käydään pihalla, käydään kaupassa, käydään harrastuksissa tai pienempien kanssa kuskataan isompia harrasuksiin... siinähän se aika kuluu..

Haen nuoremman hoidosta noin klo17, kotona ollaan 17:15. Laitan ruoan; mies tulee kotiin noin klo18, syödään, korjataan astiat pöydästä. Lapset leikkii, jutellaan, mitä milloinkin klo19:30 asti jolloin iltapala ja sitten lapset pesun kautta nukkumaan noin ko20.

Tyyliin pastaa + kastike, tai jotain valmiina ja keitetään siihen perunoita. Miehellä epäsäännöllinen työaika ja tekee ruokaa ollessaan päivällä kotona, yleensä niin että siitä syö kaikki kaksi kertaa.Viikonloppuna tehdään sitten "hitaampia" ruokia.T.12

- Menevät hoitoon kahdeksaksi

- Haen n. klo 15.

- Syömme n. klo 16, jos menee myöhemmäksi pienempi haluaa jo aiemmin jotain syötävää.

- Teen 2 iltaa/vko extratöitä, lapset ovat isän kanssa keskenään. Pelaavat, ulkoilevat, käyvät kauppareissuja tai mummolassa. Lastenohjelmia katsotaan myös usein. Samanlaista on, jos olen itsekin kotona.

- Iltapalaa seitsemän jälkeen, jonka jälkeen pesut.

- Nuorempi on sängyssä kahdeksalta, vanhempi ehkä puoli yhdeksän, vähän riippuu päikkäreiden pituudesta. Vanhemmalle luetaan iltaisin puolikin tuntia, rauhoittuu siten kivasti nukkumaan, eikä leikeillään häiritse pienemmän unta.Jos molemmat vanhemmat illan vapaalla, toinen käy yleensä jossain urheilemassa.

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat