Seuraa 

Asumme 70-luvulla rakennetussa kerrostalossa,jossa äänieristeet ei ole kovin hyvät.Meillä on kolme alle kouluikäistä lasta. Vietämme hyvin säännöllistä elämää,käymme paljon ulkona ja muutenkin olemme aktiivisia ja liikumme paljon esim.viikonloppuisin.Lapsemme menevät viikolla sänkyihin ennen kahdeksaa.

Naapurimme valittavat meistä jatkuvasti Tulee liikaa meteliä kuulemma.Myönnän toki,että välillä metelitaso nousee ja lapset riehaantuvat,huutavat,juoksevat jne..Mutta onko sellaista pikkulapsi-perhettä olemassakaan,jotka eivät näin tekisi.Mielestäni lapsilla on oikeus (välillä!) leikkiä myös vähän reihakkaampia leikkejä kotonaan ja esim.ottaa juoksuaskelia ym.Kiellättekö lapsiltanne juoksun kotona?

Olemme jo vähentäneet kavereiden kutsumista kotiin ym,jotta naapurit pysyisivät hiljaa.Mutta sekään ei heille riitä.

Alan olla aika väsynyt tähän touhuun.Naapurimme ovat erittäin vihamielisiä,eivätkä asialliseen keskusteluun kykene.Yritän olla ajattelematta ,mutta silti välillä suututtaa niin vietävästi!Onko muilla ollut vastaavaa ja miten ootte asian saanu kuntoon? Meidän ainut " rikos" kun on se että meillä on pieniä lapsia...Mielestäni meillä on oikeus normaaliin perhe-elämään,johon myös äänet kuuluvat...

Kommentit (10)

Jos " meteli" ajottuu päiväsaikaa...niin mielestäni jokaisella on oikeus tehdä omassa kotona mitä lystää...mutta jos meteli ajottuu aikaisin aamuun, tai myöhään iltaan silloin se rikkoo järjestyssääntöjä. Tiedän, itse sen että raivostuttavinta on lasten juokseminen varsinkin se kopina mikä kuuluu meillekkin yläkerrasta...ja aina se ajottuu siihen kohtaan kun minä laitan lapsiani nukkumaan!!! Mutta niin kuin itsekkin sanoit..ettei lapsia voi kieltää juoksemasta kotona...enhän minkäkään kiellä vaikka raivostuttaakin yläkerran kopina meille. Toinen vaihto ehto on se että muutatte pois....se on aika typerää ettei kutsu kavereita enää...ala siihen alistu!!!!!!!!!!

Hei alkuperäinen kirjoittaja! Asumme myös huonostieristetyssä kerrostalossa. Rakennamme kyllä omaa taloa (ja maaseudulle kauas muista...), mutta hitaanlaisesti. Meillä on vain yksi lapsi iältään 2v 7kk. Ongelmamme on yöt. Lapsi on ollut aina huono nukkuja, elämänsä aikana nukkunut muutaman täyden yön. Asiaa on selvitetty lääketieteellisesti ja unikouluja pidetty. Tuloksena vain persoonallinen piirre, " älykkään ja herkän lapsen oire" . Lapsemme eliniän aikana yläkerramme naapurit ovat vaihtuneet neljä kertaa, syykin lie selvä, mutta minkäs teet! Itsekin haluaisin nukkua!! Päiväsaikaan lapsemme on hyvinkin tottelevainen, ei pelaile, juokse tai muuten leiki rajuja leikkejä sisällä. Tietysti normi lapsen äänet kuuluvat itkuineen,lauluineen ym. Mutta juuri edellämainittujen kirjoittajien kommentit yön rauhallisuudesta ei toteudu, vaikka mitä tekisimme!!!Maalle muuttoa odottaessa...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Talon asunnot on hyvin äänieristettyjä. Kantavat seinät on rakennettu erottamaan asunnot toisistaan.Toisin oli edellisessä asunnossa. Ehdittiin jo mietiskellä selityksiä juniorille naapurin äänille... Naapurissa asui nuori sinkkunainen, jolla kävi vieraita. Hänen makuuhuoneensa ilmeisesti sängynpuoleinen seinä oli meidän olohuoneen sohvantakainen seinä ;) Jopa puhe saattoi kuulua läpi ja hän ei ollut aina kovin hiljainen toimissaan...

Kotona ollaan siis useita tunteja päivässä ja perheessä asuu kolme kovaäänistä ihmistä (lapset ja minä). Mies on onneksi vähän hiljaisempi. Täältä kuuluu siis päivittäin itkua, huutoa, kirkumista (varsinkin toi 4,5 v harrastaa sitä), autoilla ajamista, juoksemista yms. Lapset ovat erittäin vilkkaita ja liikkeessä koko ajan, vaikka ulkoillaankin paljon. Meillä saa juosta kotona, jos juoksee ns. nätisti, eikä samaan aikaan kilju tms. Niillä autoilla, joista kuuluu tosi kova ääni ajaessa, saa ajaa vain pari minuuttia kerrallaan ja vain pari kertaa päivässä. En itsekään kestä sitä meteliä. Lapset heräävät aamulla klo 8.30-9.30, enkä ennen aamupalaa anna meluta, koska en itse jaksa sitä heti herättyäni. Illalla klo 20 jälkeen ei myöskään enää riehuta, vaan leikitään rauhallisia ja hiljaisia leikkejä.Meiltä lähtee siis ääntä aika paljon, mutta alakerrassa asuu todella leppoisat ihmiset, joilla on itselläkin lapsia (jo isompia) ja sanovat aina, ettei meteli häiritse. Seinänaapurissa asuu lapseton pariskunta, jota metelimme varmaankin ärsyttää, mutta eivät ole koskaan mitään sanoneet. Taloyhtiössämme asuu paljon lapsiperheitä ja ainakin meidän rapussa tosi kivaa porukkaa, enkä ole kuullut kenenkään valittavan lasten aiheuttamasta metelistä. Harvinaisen kivat naapurit sattuneet meille!

sillä mun mielestä on asiatonta kommentoida tyyliin: " jos ei kestä meteliä - muuta omakotitaloon" Yhtä hyvin asian voi kääntää toisin päin, että jos et pysty huomioimaan muita asukkaita - muuta pois kerrostalosta ja mielellään taajaman ulkopuolelle...Eiköhän jokainen perhe voi miettiä itsekseen, miltä tuntuisi asua seinänaapurissa tai alakerrassa ja toimia mahdollisimman huomaavaisesti. Juoksemista tai muita kovia ääniä ei koskaan pysty lapsilta estämään, joten mitään totaalikieltoja ei varmaan kannata edes yrittää. Mutta sensijaan lapsia voi kasvattaa kerrostalossa asumiseen ja muiden ihmisten huomioon ottamiseen. Lapsi ei oikeasti vahingoitu tai saa traumoja, jos hän ei saa hyppiä narua tai pelata koripalloa sisällä!Totta kai lapsistä lähtee ääntä ja elämää se on, mutta kyllä välillä sapettaa nuo MeidänLapsiSaaKylläMelutaJuuriNiinPaljonKuinLystää -asenteella kirjoitukset. Mutta niin kuin joku aikaisemmin kirjoitti, se on sitten hyvä muistaa kun lapset on isoja ja eri elämänvaihe menossa...MrsH:

Lainaus:


sillä mun mielestä on asiatonta kommentoida tyyliin: " jos ei kestä meteliä - muuta omakotitaloon" Yhtä hyvin asian voi kääntää toisin päin, että jos et pysty huomioimaan muita asukkaita - muuta pois kerrostalosta ja mielellään taajaman ulkopuolelle...Eiköhän jokainen perhe voi miettiä itsekseen, miltä tuntuisi asua seinänaapurissa tai alakerrassa ja toimia mahdollisimman huomaavaisesti. Juoksemista tai muita kovia ääniä ei koskaan pysty lapsilta estämään, joten mitään totaalikieltoja ei varmaan kannata edes yrittää. Mutta sensijaan lapsia voi kasvattaa kerrostalossa asumiseen ja muiden ihmisten huomioon ottamiseen. Lapsi ei oikeasti vahingoitu tai saa traumoja, jos hän ei saa hyppiä narua tai pelata koripalloa sisällä!Totta kai lapsistä lähtee ääntä ja elämää se on, mutta kyllä välillä sapettaa nuo MeidänLapsiSaaKylläMelutaJuuriNiinPaljonKuinLystää -asenteella kirjoitukset. Mutta niin kuin joku aikaisemmin kirjoitti, se on sitten hyvä muistaa kun lapset on isoja ja eri elämänvaihe menossa...
Kyllä meilläkin naapurin pennut aloittaa huutamisen ilta kahdeksalta ja lopettaa sitten ehkä ennen kymmentä harvasepäivä enkä minäkään mene kommentoimaan heille, että lasten on oltava hiljaa, ei saa itkeä minun hermoni eivät sitä kestä. Tottakai meilläkin huomioidaan naapureita enkä anna lapseni sentään seinille hyppiä, mutta en myöskään kiellä häneltä mukavaa leikkiä kesken päivän, (saati että luokittelisin kaverit ryhmiin kuka saa tulla meille leikkimään ja kuka ei saa kovaäänisten on turha edes ajatella kylään pääsyä) jos siinä vähän hypähdellään sen takia että naapurit voivat siitä kärsiä. Jos kerran kerrostaloon muuttaa on otettava huomioon että siinä asuu kaikenlaista porukkaa, lapsiperheen äänet ovat varmasti pieni murhe juoppojen ja huumesekavaisten rinnalla, jotka saattavat hakata oveasi keskellä yötä. Kannattaa ajatella positiivisesti että onneksi ne on vain lapsia eikä niitä huumehörhöjä. Turhaa natista jokaisesta pikkuäänestä. Suosittelen sinulle asumista ulkomailla muutaman vuoden niin voit todeta miten hyvin meillä täällä on asiat kerrostaloissa :)

Jos naapuri ärsyttää käske heidän muuttaa omakotitaloon! Todella väärin, jos lapsesi ei saa kutsua kavereita kylään kun naapuri ei siitä tykkäää!!

Eipä tarvitse kuin ehdottaa empatiaa ja mitettiä, mitä itse haluaisi kuulla seinän takaa ja yläkerrasta, niin ollaan jo suosittelemassa ulkomaille muuttoa =) Kiitos, kokeiltu on.Lasten elämisen ääniä saa kuulua. Yöllä ei saa kerrostalossa mekastaa ja niihän ette teekään. Meillä 50 luvun talon ja seinät ihan paperia, erityisesti ylhäältä kuuluu tosi hyvin, onneksi meillä kukaan ei valita.Jätä valitukset omaan arvoonsa. Voit ottaa vaikka isännöitsijään itse yhteyttä (ennen kuin muut valittavat) todeta että jos joku valittaa niin toimitte ihan järjestyssääntöjen mukaisesti ja taloyhtiön pitää puuttua huonoon äänieristykseen jos se on ongelma.Tylsää, mutta voimia! Ja pitkämielisyyttä sitten kun omat lapset on jo isoja ja naapurissa juostaan :)

Muuttakoon herkkäkorvaiset naapurit omakotitaloon!

Mielestäni naapureidenne toiminta on jo kiusaamista ja vallankäyttöä. Kerrostalossa jokainen joutuu jaksamaan naapureiden normaaleja ääniä päiväsaikaan. Lapsiperheellä normaalit äänet ovat myös itkua, leikkiä, kiljuntaa yms. Yöaika pitää rauhoittaa, ja niin varmasti teillä asia onkin.Ota yhteys taloyhtiönne isännöitsijään tai vielä paremmin hallituksen puheenjohtajaan (isännöitsijät usein ei halua sekaantua tän tyyppisiin asioihin ja välttelevät kaikkia kannanottoja). Kirjoita hyvin ja kiihkottomasti kirjoitettu kirje kaikille hallituksen jäsenille kotiosoitteeseensa, ja pyydä hallitusta myös vastausta kirjeeseesi! Selosta ongelma, sen pitkäaikaisuus ja teidän pyrkimykset ylläpitää naapurisopua. Lopussa voisit vaikka tiedustella hallituksen kantaa asiaan. Esitä myös toivomus, että mikäli he ovat kanssasi samaa mieltä, tiedottavat kantansa myös naapurillesi.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat