Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

kellään parempia ohjeita?

Kommentit (8)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Runebergin tortut

10 kappaletta

150 g margariinia 1,5 dl sokeria 2 munaa 1,5 dl jauhettua mantelia 1,5 dl korppujauhoja tai keksinmuruja(piparkakkumurua) 1 dl vehnäjauhoja 1 tl leivinjauhetta 2 tl jauhettua kardemummaa 0,5 dl kermaa tai maitoa



Pinnalle

0,75 - 1 dl vadelmamarmeladia tai -hilloa 1 dl tomusokeria 2 tl vettä



Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen huolellisesti vatkaten. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää ne vuorotellen kerman tai maidon kanssa. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.



Jaa taikina korkeareunaisiin muffinivuokiin ja tasoita pinta. Paina lusikalla keskelle kolo ja valuta lusikallinen vadelmahilloa koloihin.



Paista tortut 200 asteessa 20¿25 minuuttia koosta riippuen. Anna niiden jäähtyä hetken aikaa ritilällä ennen kumoamista.



Nosta nokare hilloa vielä painuneen hillosilmän päälle. Sekoita tomusokerista ja vedestä kuorrute. Valuta kuorrutetta hillon ympärille.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat