Vierailija

Alle vuoden ikäinen vauva joutui traktorin ruhjomaksi Oulaisissa Pohjois-Pohjanmaalla perjantaiaamuna. Onnettomuus sattui, kun äiti jätti pienen tyttärensä nukkumaan vaunuihin kotipihalleen lähelle kodin traktoria.Hetken kuluttua isä lähti liikkeelle traktorilla eikä huomannut ajoissa lastenvaunuja.- Hän ajoi eteenpäin isolla traktorilla, jossa näkyvyys on kulkuvälineen varustelusta riippuen usein heikko. Valitettavasti kuljettaja ei varmistanut, ettei edessä ole esteitä.- Traktori ehti liikkua sen verran, että vaunut ruhjoituivat osittain. Isä ei ajanut vaunujen yli, mutta vauva ennätti saada vakavia vammoja, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Raimo Ollila kertoo.Järkyttävä onnettomuus sattui muutaman kilometrin päässä Oulaisten taajamasta, Matkanivan kylällä, josta 8-9-kuukautinen vauva kiidätettiin Oulaisten terveyskeskuksen kautta Oulun yliopistosairaalaan.Perheen vanhemmille järjestettiin tapahtuman jälkeen kriisiapua.- Lähes kaikki vauvan vammat ovat pää seudulla ja ne ovat vakavia. Lähipäivät näyttävät suunnan, Ollila toteaa.

Kommentit (20)

etteivät pääse putoamaan mihinkään säiliöön tai kiipeämään katolle. Niitä vaaran paikkoja vaan on niin hirmuisen monta, että aikuinen ei saata kaikkia löytääkään.Mut vauva ei tietty vielä mihinkään kiipeile, mutta eipä noita vaunujakaan oo syytä jättää ihan mihin sattuu. Pihoilla voi liikkua eläimiä ja vieraita ajoneuvoja (naapureita tmv.). Kyllähän yleensä vauvan vaunut jätetään johonkin tiettyyn paikkaan päiväuniaikaan, missä on rauhallista ja turvallista.No ehkä ne vaunut oli jätetty siihen vain hetkiseksi, kun äiti kävi postilaatikolla. liiterissä, tai jossain. Ehkä äiti oli aikeissa siirtää vaunut sinne vakipaikkaan aivan pian.Mutta tosi ikävä juttu on. Kyllähän siihen jokainen vanhempi ajatuksissaan vähän varautuu, että lapselle voi käydä jokin onnettomuus. Mutta noin pienelle vauvalle ei odota mitään tuollaista, kun se ei vielä itse osaa karata ulos tai kauas.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suurin hyöty siitä on siinä, että kun isä nousee traktorista ulos laittamaan vaikka vain perävaunun johdot kiinni, niin lapsen voi turvallisesti jättää traktoriin, eikä lapsi pääse koskemaan mihinkään vipuihin.Että kyllä noihin turvallisuusasioihin kiinnitetään maallakin nykyään huomattavasti enemmän huomiota kuin meidän lapsuudessamme. Mutta edelleen niitä vaaran paikkoja löytyy pilvin pimein. Esimerkiksi meidän naapurissa ei ole lietesäiliön ympärillä aitaa. Musta se on aivan mieletöntä, kun tiedetään, että lietesäiliöihin hukkuu ihmisiä vuosittain.

Mä olen maalta, maanviljelijäperheestä. Muistan että aikoinaan ei isä koskaan suostunut ottamaan meitä mukaan traktoriin, koska silloin oli juuri sattunut sellainen tapaus että lapsi oli jotenkin tippunut traktorista ja joutunut traktorin alle.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat