Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Entä kotiintuloaika?

Sivut

Kommentit (27)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

meillä 13v pitää olla kotona 20-20.30, sen jälkeen suihkut ja iltapalat, tv-ohjelmia saa katsoa klo 22 saakka, jolloin on oltava nukkumassa.

Lapset ovat pirteitä ja pärjäävät koulussa hyvin. Jos heitä väsyttää koulun jälkeen, niin voivat ottaa päiväunet. Tällainen rytmi oli itsellänikin yläasteikäisenä. - 9

Arkisin klo 20 tietokone kiinni, n. klo 21 PITÄISI olla sängyssä, käytännössä yleensä venyy kun vaan hengailevat ja iltatoimet kestää loputtomiin... (iltapalaa, simpsoneiden katsomista, jotain muuta ohjelmaa pitäisi katsoa jne.)Kotiintuloaika klo 19.

Tosin yleensä ilmoittavat jo aiemmin jos ovat jossain kaverilla.

meillä ei ole nukkuma aikoja eikä kotiintuloaikoja , koska vanhemmalla en tahdo pitää ja nuorempi ei pimeällä tykkää ollla ulkona . ja nukkumaanmeno aikoja ei ole koska nukkuvat kun väsyttää ja tietävät että kiskon seittemältä hereille ..

Monesti menevät sänkyyn jo klo 23. Siihen mennessä pitää olla iltatoimet tehty. Iltaisin lapset ovat yleensä kotona. 16-vuotiaan kotiintuloaika on viimeistään klo 22, nuoremmat (14- ja 11-vuotiaat) taas tulevat kotiin viimeistään klo 21.

Huh huh. Ei ole todellakaan ihme, että lapset ovat päiväkodissa ja koulussa väsyneitä. Eikä sekään ole ihme, että lapsele/nuorelle tulee ongelmia, kun kukaan ei opeta ja sano, miten pitäisi.Jos lapselle ei opeteta rauhoittumista (ei tarkoita nukkumista), ja lasten nukkumaanmanoajat huitelevat samoissa kuin aikuisten nukkumaanmenoajat, on turha myöskään vanhempien valittaa, ettei "meillä ole yhteistä aikaa". Eihän sitä olekaan! Olisiko liian pelottavaa olla vaimon/miehen kanssa ihan kahdestaan ja lapset omissa sängyissään lukemassa, tai opettelemassa ihan itsekseen sitä, miten vaan ollaan hiljaa ja odotetaan nukahtamista? Rentoutuminen (ilman mitään ulkopuolista apua)on erittäin tärkeä taito elämässä. Eikö olisi ihana saada olla kaksin ja ajatella sitä, kuinka lapsemme/nuoremme saavat myös omaa aikaa ja rauhaa (he tarvitsevat sitä yhtä lailla kuin aikuisetkin)? Vai sitäkö se onkin, että vanhemmat pelkäävät/eivät halua olla kaksin?Edelleen näemmä näyttää siltä, että lapset määräävät rajat ja vanhemmat sanovat jees. Kun sen pitäisi olla toisinpäin! Lapset ja nuoret saavat sanoa/sanovat aikuisten määräämiin aikoihin tietenkin joissakin vaiheissa ei, mutta silloinhan se vanhemmuus/aikuisuus juuri koetellaan - pitävätkö rajat vai eivät. Jos ne pitävät = turvallisuus. Nuoren kanssa aikuinen joutuu tietenkin joustamaan ja miettimään tilannekohtaisesti, mikä on nuorelle hyvä just ko. tilanteessa.Voi harmi. Vaikea niitä rajoja on asetella, jos ei niitä ole jo 2-vuotiaalle laitettu. Ja sitten ihmetellään sitä, mikä nykyajan nuorilla on. Surullista.

On taas kukkahattumammoja liikkeellä.

Kotiintuloajat ymmärrän vielä tuon ikäisille, mutta nukkumaanmenoaika? Haha. Ilmeisesti aikomuksena on pitää lapset ikuisesti äidin helmoissa, kun ei edes saa sen vertaa vastuuta omasta elämästään, että oppisi menemään nukkumaan siten, että jaksaa sitten koulussa tai töissä tai missä ikinä luuhaakaan.Perheessäni asiat järjestettiin siten, että rajoja oli aika vähän kunhan koulu sujui, eikä muitakaan ongelmia ollut. Tuloksena kaikilla kuudella lapsella yli 9-keskiarvo peruskoulusta lukioon ja nyt viimeisetkin sisaruksista yliopistossa.Summa summarum antakaa niitten pentujenne ottaa vähän vastuuta itsestään, niin oppivat elämään itsenäisesti.Sivut

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat