Vierailija

Eilen aamulla pyörryin ihan yllättäen, sitä ennen oli todella huono olo ja silmissä musteni. Sitten lähti taju. Olin lähes 5min. taju kankaalla ja ystäväni yritti herätellä ja oli jo soittamassa ambulanssia (tämä sattui työpaikalla). Lähdin sitten kesken päivän kotiin, lääkärin kautta. Verenpaine normaali. Veri-arvot normaalit. Ainoa, että syke oli 130-140 luokkaa johon sainkin lääkitystä koska kädet vapisivat. Lääkäri puhui rytmihäiriöstä.

Kommentit (10)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sykkeen vaihtelu voisi tehdä tuon eli juuri rytmihäiriö. Se voi vaatia tahdistimen jos on hankalampaa sorttia. Tahdistin itsessän on aika helppo nykyään laittaa ja sen kanssa voi elellä normaalia elämää.Minulla on verenpaineen säätelyn häiriö tajuttomuuskohtauksien syynä. Kohtaukset ovat kuitenkin kestoltaan lyhyempiä. Ensimmäisenä epäiltiin juuri sydämeen sykkeen häiriötä, mutta kokeissa selvisi, että kyseessä oli tällainen vaiva, jolle ei voi mitään tehdä.Syitä voi olla toki muitakin, mutta 5min yhtäkkinen tajuttomuus on aihe tutkimuksiin.

Supraventrikulaariset takykardiatEteis-kammiosolmukkeen kiertoaktivaatio (atrioventricular nodal re-entry tachycardia = AVNRT).

Eteisten tiheälyöntisyys. Kapeakompleksinen nopea tiheälyöntisyys, jossa eteislyönnit eivät erotu.

Eteisten tiheälyöntisyys. Kapeakompleksinen nopea tiheälyöntisyys, jossa eteislyönnit eivät erotu.Kyseessä on johtoratapoikkeavuuden aiheuttama eteisperäinen tiheälyöntisyys, joka mielletään yleensä tyypilliseksi supraventrikulaariseksi takykardiaksi. Taustalla on eteis-kammiosolmukkeen kaksoisjohtorata. Yleensä äkillisesti alkava ja äkillisesti rauhoittuva tykytysoireisto. Usein potilaat pystyvät omin toimin kääntämään rytmihäiriön (jääkylmän veden juonti, hengityksen pidättäminen, valsalvaus, äkilliset asennon muutokset). Saattaa aiheuttaa epämääräisiä oireita, suorituskyvyn laskua, ahdistusta ja heikotusta.Diagnoosiin viitteelliset ovat tyypillinen oirekuva, erityisesti kohtauksen yht' äkkinen alku. Pinta-EKG:n ja kliinisen tutkimuksen perusteella eteis-kammiosolmukkeen kiertoaktivaatiota ei aina voida erottaa kätkeytyneen oikoradan aiheuttamasta tiheälyöntisyydestä. Osalla potilaista nähdään rytmihäiriön aikaisessa EKG:ssa erityisesti kytkennässä V1 heti QRS-kompleksin jälkeen erottuva P-aalto. Puolet supraventrikulaarisista takykardioista aiheutuu eteis-kammiosolmukkeen kiertoaktivaatiosta. Rytmihäiriö on luonteeltaan hyvänlaatuinen, mutta riskiammateissa ja esimerkiksi uidessa tai kiipeillessä se saattaa käyttäytyä pahanlaatuisesti. Usein toistuvana kiusallinen ja eämänlaatua heikentävä. Usein potilaat joutuvat olemaan jatkuvasti varuillaan tykytyskohtausten alkamisen pelossa. Jos oireisto on invalidisoiva, enisijainen hoito on katetriablaatio. Rytmihäiriön mekanismi selvitellään elektrofysiologisella tutkimuksella ja yleensä hidas rata tuhotaan radiotaajuusablaatiolla.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat