Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Esikoinen (ja ainokainen) on jo eskarilainen. Raskaus oli helppo, samoin synnytys, mutta raskausajan jälkeen sairastuin lievään masennukseen.

Lievään sikäli, että selvisin siitä ilman lääkkeitä mieheni ja lähipiirini tuella.

Mutta haave pikkukakkosesta on alkanut vasta viime kuukausina, mutta entä tämä minun ikäni?

Onko täällä muita nelikymppisiä vauvakuumeilijoita, tai 40 täyttäneitä vauvojen äitejä?

Olisi kiva saada kuulla kokemuksistanne " kypsän iän" äitiydestä.

Kommentit (4)

Kuopuksen sain kuitenkin kypsässä iässä, 42-vuotiaana. Ei siinä mitään ongelmia ollut. Tulin vahingossa raskaaksi, raskaus sujui hyvin, sektio sujui hyvin, toipuminen oli nopeaa, vauva-aika helppo, vaikka vauvalla olikin koliikkia, eka uhmaikä meni ihan huumorilla jne. Siis ei mitään sellaisia ongelmia, mitä ei olisi ollut jo edellisten lasten kanssa. Yöheräilytkin menivät ihan rutiinilla eikä väsymystä ollut missään vaiheessa. Toiseksi nuorin oli 6-vuotias kuopuksen syntyessä. Nyt kuopuskin on jo 5-vuotias.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Itse sain esikoiseni 38-vuotiaana, suunnitelmissa oli toinenkin, mutta koin vaikean pitkään kestäneen synnytyksen jälkeisen masennuksen, jonka vuoksi en uskalla toista hankkia. Sinulla on erittäin realistinen haave, olet päässyt yli masennuksesta ja uskallat harkita toista. Olet vielä hyvässä lastentekoiässä, toki raskaaksi tuleminen ei välttämättä onnistu kuten nuorelta. Mutta siihenkin on lääketieteen apuja. Onnea haaveellesi, toivottavasti saat vielä kerran olla kahden lapsen äiti (sinähän ehdit vielä ikäsi puolesta kolmenkin lapsen äidiksi!).

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat