Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Hienoa, oma palsta kierrätykselle! Kiinnostaisi tietää miten kukin kierrättää ja miten se onnistuu lapsiperheessä helposti? Mä ainakin kaipaisin vinkkejä omaan arkeen, välillä kun tuntuu, että asiat onnistuu vaan teoriassa muttei käytännössä..Meillä siis omat roskasangot sekajätteille, biojätteille ja pahville, lasipurkit vien lasinkeräykseen ja metallit metallikeräykseen. Ja tietty jätepaperi ja patterit kulkevat omiin bokseihinsa.

Kommentit (5)

Tiskialtaan alla kaapissa meillä on pestävät isot kassit lasille, metallille, kartongille ja keräyspaperille, ne on näppärä napata mukaan kun lähdetään kauppaan ja tyhjentää kaupan pihalla oleviin molokkeihin.

Meillä on oma komposti ja keittiön pöydällä on iso kannellinen astia, johon on helppo laittaa kaikki maatuva roska. Biojätteet tyhjennämme joka toinen päivä kompostiin.

Paristoja meillä ei juuri käytetä, kun ollaan ostettu ladattavia akkuja.sekajätepussin vien joka toinen tai kolmas päivä roskiin.' Kirppareita pyritään hyödyntämään mahdollisimman paljon jo ihan säästösyistä.

Omat roskasangot sekajätteille, biojätteille ja pahville, lasipurkit vien lasinkeräykseen, tyhjät palautuspullot kauppaan ja metallit metallikeräykseen. Jätepaperi ja patterit kulkevat omiin bokseihinsa.Vaatteet, pyörät ym. kaikki mahdollinen ostetaan esikoiselle (jos mahdollista), kuin uutena käytettynä tai uutena kaupasta, esikoisen jäljiltä käyttökelpoiset vaatteet ja tavarat siirtyvät keskimmäiselle ja keskimmäisen jäljiltä käyttökelpoiset vaatteet (todella harvat) ja tarvikkeet siirtyvät nuorimmaiselle.

Tosiasiassa niin keskimmäiselle kuin nuorimmallekin ostetaan aika paljon uusia vaatteita.

Nuorimman rattaat ja hyväkuntoiset vaatteet olen myynyt huutiksessa tai antanut sukulais- tai tuttavaperheelle, jos heillä on sattunut olemaan tarvetta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kaikenlaista askartelumateriaalia kertyy mainoksista, pakkauksista, koteloista, koristeista. Otan kaikki nauhat ja nippelit talteen. Niistä voi värkätä koristeita, kortteja, " tauluja" ...Kirjastosta olen bongannut hauskoja kierrätysideoista pursuavia kirjoja kuten

-Juju : erilainen lastenvaatekirja Mari Savio, Kati Rapia

-Keräilijän ideapankki : tee uusia esineitä kotiisi kertyneistä pikkutavaroista / Jayne Keeley ; suomentanut Virpi VainikainenKaikki rikkimennyt pyritään meillä korjaamaan, vaatteet ja lelut. Kierrätyskeskukseen voi viedä tarpeettomat.

Meillä myös käytössä yllämainitut metodit. Lisäksi lasten lelut kiertää lapselta toiselle, eli ovat lainassa/siirtyvät esim serkuille jne. Lastenvaatteet kiertää, samoin esim. äitiysvaatteet, jotka ovat muutenkin kalliita. Yksi hyvä " kierrätysmuoto" on hyödyntää yli jäänyt ruoka esim seuraavan aterian jatkeena. Ja oma kompostori on ollut huippujuttu. Lisäksi esim. kestovaipat on oikein huollettuina usein hyviä vielä seuraavillekin tarvitsijoille. Ylipäätään meidän tuttavapiirissä kiertää lähes kaikki huonekaluista lähtien, mikäli joku sattuu tarvitsemaan. Kirjasto on ihan huippu: uutta lukemista riittää.Oma kierrätyslajinsa on myös oman perheen sisällä kierrättäminen: esim. " ylimääräiset" lelut piiloon määräajaksi, ja sitten taas käyttöön " uusina" ja mieluisina jonkin ajan kuluttua. Mikäli joku vaate menee käyttökelvottomaksi, niin siitä napit talteen ja kankaasta riepuja eri tarkoituksiin. Omien huonekalujen maalaaminen tai muu tuunaaminen säästää myös rahojaja luonnonvaroja.Tässä nyt jotakin esimerkkejä. Jaa, juu, ja palvelukset ystävien kesken kiertää myös, vaikka tätä ei ketjun aloittaja ehkä ihan tarkoittanutkaan! ; )

Meillä eritellään sekajäte, lasi, paperit, pahvit, metallit yms omiin laatikoihinsa.Esikoiselta säästän pienemmälle paljon vaatteita, osa vaatteista lähtee myös kavereiden lapsille tai sukulaisille. myös rattaat ja tarvikkeet löytävät usein ottajansa.

Ja meille ostetaan paljon käytettyjä huonekaluja ja vaatteita, varsinkin noille pikavauhtia kasvaville lapsosille :)Loput vaatteet ja muut ylimääräiset tavarat myyn kirppiksellä, tai vien suoraan kierrätykseen/lahjoitan pois.meiltä harvemmin lähtee roskiin mitään käyttökelpoista..

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat