Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Meidän neitokainen 1 v 11 kk on tässä pian viikon herännyt kuin kello joka " aamu" klo 4.30 ihan hirmu kiukkuisena ja väsyneenä, mutta ei suostu kuitenkaan nukkumaan. Tänään lopulta urvahti joskus puoli kuuden jälkeen uudelleen ja nukkui jopa seitsemään, mutta normaaleina arkiaamuina tämä ei juuri lohduta, koska kello herättää koko perheen 5.45 :)Jotenkin muistelen esikoisellakin olleen tällaisen vaiheen, mutta ainakin nyt tuntuu että se kesti ihan kamalan kauan. Antakaahan hyviä neuvoja tai vertaistukea, jos olette olleet samassa tilanteessa.

Kommentit (2)

Meilläkin on tyttönen, jolla on aina välillä kausia, jolloin heräilee aikaisin. Mutta vain kerran on ollut sellainen " kausi" , jolloin heräsi 5.20 (varsin tarkalleen) joka ainut aamu: kiukkuisena, väsyneenä, mutta ei silti halunnut nukahtaa uudelleen. Nukutimme häntä tuolloin kantoliinaan uudelleen ja siinä saattoi sitten nukkua esim. seitsemään - puoli kahdeksaan. Tyttö oli tuolloin vähän vajaa vuoden ja tuota " kautta" jatkui toista kuukautta.Seuraava asia, mikä alkoi ihmetyttää oli se, että tyttö kieltäytyi kaikesta valkoisesta ruuasta ja juomasta - nyt jälkiviisaana on jo helppo aavistella mistä oli kyse :o) Aloitimme laktoosittoman ruokavalion ja viikossa aamukukkumiset loppui. Ilmeisesti tytöllä siis oli maha kipeä, vaikka ei ollut ilmavaivoja eikä vatsa löysällä. Ruokavalion aloittamisesta alkaa olla vuosi, ja olemme välillä testanneet onko kyseessä oikeasta laktoosi-intoleranssi. Näyttää siltä, että aina kun tyttö laktoosia saa, ovat yöt hankalampia - masu siis ilmeisesti kipeä. Tuossa kantoliinassa nukkuminenhan on myös näin jälkiviisaana ajatellen ihna loogista: pystyasennossa liikkeessä ei masuvaivat niin tunnu.Tämän ei ole tarkoitus olla mitään pelottelua - todennäköisesti heräily johtuu vain jostain kehitysvaiheesta - meilläkin on niitä eletty, väsyneinä silloin koko perhe :o) Ajattelin kuitenkin, että myös tuollaiset masuvaivat kannattaa pitää mielessä, ja vähälaktoosisen tai kokonaan laktoosittoman ruokavalion koittaminen on kuitenkin varsin helppoa. Itse taidan olla niin pehmo, että haluaisin varmistua siitä, ettei heräilylle ole jotain " oikeaa syytä" ennen kuin kovasti siitä parivuotiasta höykytän :o)

Tämä on teillä hieman ongelmallista, kun arkena heräätte 5.45. Eli tavallaan se on lapsen normaali heräämisaika. Siihen musta voi asettaa rajan eli voisitte " vaatia" lasta pysymään sängyssä 5.45 asti. Vauvalta ja vuosikkaalta sitä ei voi vaatia, mutta kun jo 2 lähestetyään lapselle voi jo sanoa, että nyt on yö, nyt nukutaan vielä. Ei välttämättä nukahda, mutta sängyssä pitää pysyä kohtuu hiljaa. Meille tuttu ongelma. Pienenä esikko heräsi usein viideltä ja meillä oli rajana, että ennen kuutta ei saa herätä siis sen jälkeen kun alkoi olla niin iso, että voi " vaatia" tuota asiaa. Ongelma on kuitenkin helpottanut iän myötä. Nyt tuo aamuvirkku on jo kohta 4v ja saattaa porskuttaa 8 asti aamulla. Luksusta! Eli ikä ehkä tuo arvostusta uneen ja loikoiluun. Itse en kokenut, että illan nukkumaanmeno aika vaikutti touhuun mitenkään. Päinvastoin, jos koetin laittaa myöhemmin nukkumaan illalla niin nukkui huonommin ja heräsi aiemmin. Meillä alettiin siis mennä aikaisemmin nukkumaan, jotta yöunet saatiin pitkiksi ja hyviksi. yhdessä vaiheessa mentiin jopa klo 19 nukkumaan. Se siis vähentää ainakin väsymystä ja kiukkuamista lapsella. Vaikka heräsi aikaisin, sai kuitenkin hyvän pitkät yöunet ja heräsi hyväntuulisena. Tuleeko teille nyt liian lyhyet yöunet? Monelta lapsi menee nukkumaan? Kannattaa miettiä aikaistamista, jos yöuni on alle 10 tuntia. Ja toki päiväunille nukahti meillä helposti, kun aamu alkoi aikaisin. Enpä tiedä, oliko tästä varsinaisesti mitään apua, mutta tällaisia ajatuksia meillä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat