Seuraa 

Tätä on varmaan kysytty yhtä monta kertaa kuin mitä tehdä päivähoidon alkaessa, mutta kysyn silti, sorry... =)Eli eskarilaisten äidit : eroaako vaatetus siellä jo tarhasta?Meidän " vauva" täyttää tänä vuonna 6 ja menee syksyllä eskariin, joka on koulun yhteydessä ja ajattelin, että vieläkö syksyllä kelpaa äidin ostamat Ecco-kengät ja kauluspaidat, vaan pitääkö olla jotain muuta? =)Meillä naapuruston pienet koulupojat nimittäin näyttää ihan samalta kuin yläasteikäiset - kuin suoraan Intersportin kuvastosta. Kaikilla on aina jotkut lenkkarit jalassa, hupparissa lukee kissankokoisella Nike, takit on jotain aikuisten merkkejä (Halti, North Face?, Peak, ym). Niin espoolaista!!

Kommentit (6)

Me taidetaan Finette asua hyvin erilaisella espoolaisella alueella, mutta uskaltaudun silti vastaamaan. Jos lapsi on päiväkodissa, niin ainakaan meillä ei muuttunut eskarissa mikään muu kuin että talvella pystyi käyttämään talvihaalaria, mutta keväällä ja syksyllä piti olla kaksiosainen. Muuten ei ollut muutosta. Kaikilla muilla oli talvisin Kuomat ja kesäisin lenkkarit, mut meidän pojalla ei koskaan Kuomia vaan aina kunnolliset talvikengät ja keväisin sai pitää ti ja to lenkkareita ja muuten oli kunnon kengät (kompromissi tämäkin ;-).Joo, no mut me tosiaan asutaan tämmöisellä " rupualueella" , joten ei voi varmaan verrata hienompiin espoolaisiin lähiöihin. Kauluspaita päiväkodissa olisi kyllä ollut tällä ehdoton no no jonkkun 4 v jälkeen, paitsi juhlissa tietty.Nyt kun poika on koulussa, niin olen vienyt poikaa itse vaateostoksille paljon ja huomaan, että huppu on kova sana kyllä hällekin. Ja zaran vaatteet lensi kaaressa mukaan kans.

ainoat huomaamani erot päiväkotiaikaan ovat: haalareita ei enää käytetä niin paljon, ei kypärämyssyjä, eikä collegepukuja sisällä. Silitettäviä kauluspaitoja ei käytä juuri kukaan poika tavallisena päivänä meillä päin (pikeepaitoja kyllä).

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Riippuu varmaan aika paljon lapsestakin,kuinka tarkka on vaatteista.

Eskarissa lähes kaikilla on haalarit käytössä,tyttö käyttää mieluummin haalaria (poikakin käytti) kuin 2-osaista.

Koulussa maku saattaa muuttua radikaalisti (jos muuttuu) ;)

Tosin meidän poika (8v) käyttää esim. collegehousuja koska ne on mukavat toppahousujen alla,huppareista tykkää myös.Yleensä on kelvannut äitinsä ostamat vaatteet.Ulkohousuista ei tykkää yhtään ja alkutalvesta oli kamala vääntö miksi toppahousuja pitäisi käyttää....kun isommilla pojilla oli farkut.....

Meillä esikoinen on esikoulussa koulun yhteydessä ja samoin siellä eskarit näyttää pukeutuvan kuin päiväkodissakin.

Talvihaalarit on melkein kaikilla, samoin kypärämyssyt. Välikausihaalareitakin oli hyvin monella ja sujuvasti sen puki meidänkin tyttö viime syksynä. Keväälläkin kelpaa varmasti, eri asia mahtuuko, isompaa vk-haalaria en ole ajatellut hänelle kuitenkaan enää ostaa.

Sisävaatetus on myös samanlaista kuin päiväkodissa.

Kertaakaan ei ole meidän tyttö napissut mistään " vauvamaisuuksista" , kurahousutkin löytyy jokaisen naulakosta.Näin Helsingissä, ns. paremmalla alueella (mikäli sillä on jotain merkitystä...)

...ja eskari on päiväkodin yhteydessä. Samanlaista pukeutumista siellä on kun ihan tarhassa. Ehkä haalareita ei enää näy mutta sisävaatteissa mennään suht samaa rataa.

Meillä on poika toooooosi tarkka mitä laittaa päälle ja kauluspaitoja hän ei voi sietää, vaikka äiti niitä rakastaakin.

Gollegehousut on meillä ehdottomalla EI-listalla. Toisaalta niitä ei näy muillakaan enää. Ja asumme siis Helsingissä.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat