Vierailija

Sivut

Kommentit (39)

No, mut neuvolassa kannattaa puhua tästä. Tai perheneuvolaan aika ja siellä voitte pohtia vaihtoehtoja. Lastenkotiin sijoittaminen ei mielestäni ole aina paras ratkaisu. Ja sinne siis voi sijoittaa vaikka ei huostaanottoa tehdä. Sijoitusta kutsutaan tällöin avohuollon tukitoimeksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ihan ensimmäisenä vaihtoehtona nyt kyllä lähtisi miettimään lasten sijoittamista lastenkotiin. Nykyään on tarjolla kuitenkin aika laaja skaala erilaisia tukitoimia, joita yleensä kokeillaan ennen lasten sijoittamista pois kotoa - mikäli kotiolot eivät selvästi vaaranna lapsen kehitystä ja terveyttä. Sinuna lähtisin noista, en heti laittamaan lapsia pois kotoa. Ja nykyään tosiaan noita kokeillaankin ensin, ennen sijoitusta.Ja onhan asiaa ajateltava myös lasten näkökulmasta - olisiko lasten edun mukaista, että he asuisivat ennemmin lastenkodissa kuin kotonaan? Lastenkoti on kuitenkin laitos, joten kovin kevyin syin en lähtisi lapsia sinne sijoittamaan. Muutos on lapsillekin kuitenkin todella kova!Joten eiköhän nyt kannattaisi ottaa asia puheeksi neuvolassa ja tutustua noihin lapsiperheiden tukitoimiin! " Valitettava" tosiasiahan on, että kun lapsia saa, ei niistä ns. lomaa voi ottaa silloin kun mieli tekee...

Joillain on oikeasti häikkää aivojen välittäjäaineissa, mikä aiheuttaa masennusta ja jaksamattomuutta. Lääkitys palauttaa tasapainon, jolloin masennus poistuu ja tulee uusia voimia.Lääkityksessä ei ole mitään huonoa eikä hävettävää. Sillä korjataan kehosi toimintavikaa, ihan kuten verenpainetta ja verensokeria hoidetaan lääkkeillä. Niissä ei ole mitään eroa.


Vierailija:

Lainaus:


hanki lapsille hoitaja/t viikoksi ja painu esim. Pariisiin. Sitten jaksaa taas hetken. Uusi matka vaikka 3kk jälkeen. Harkitse myös tuota lääkityksen aloittamista, ne oikeasti auttaa.
Yksinhuoltajalla onkin varmasti varaa sellaisiin reissuihin, ja vaikka olisikin, niin viikkoko tosiaan korjaisi kaikki ongelmat??


Sosiaalivirastoon yhteys saadaksenne tukiperheen jos teillä ei vielä sitä ole. Keskustelemaan perhetyön ohjaajien kanssa pikaisesti.Jos olet päivät kotona ja lapset hoidossa sinulla on ruhtinaallisesti sitä omaa aikaa.Mikä siinä lapsien kanssa elämisessä mättää, mitä ongelmia ja miten jaksamattomuus ilmenee?En toki ymmärrä mielensairauksista mitään myönnän mutta tuntuu uskomattomalta ettei omien lapsiensa kanssa tahdo olla.Ikäsi ? Onko sinulla huumetaustaa ja siksi on pääsi sökönä ?

Sillon kun on oikein väsyny ja masentunu voi tuntua, että haluais olla lapsistaan erossa melkein ikuisesti, kuitenkin kun on saanu olla ihan ilman lapsia vaikka viikon, voikin huomata kaipaavansa lapsiaan. Siksi ei kannata sopia mitään etukäteis aikaa, vaan mennä ihan sen mukaan mikä sinulle on parasta. On todella ikävää jos alat toivoa lapsiasi kahden viikonpäästä takaisin kotiin ja ikävöit niitä, muttet sitten saakaan heitä kotiin.Tsemppiä ja jaksamista vaikean ajan yli!!

Tilapäishoito ja unikouluTilapäishoito

tarjoaa turvallisen hoitopaikan, kun arki uuvuttaa tai kriisi koskettaa

tilapäishoito voi olla apuna esim. vanhemman sairauden tai pikkusisaruksen syntymän johdosta

tilapäishoito toteutuu Lähdekierron ympärivuorokautisessa päiväkodissa. Hoidosta vastaavat aikuiset ovat ammattilaisia, jotka toimivat vanhempien tukena kasvatuksessa, ja auttavat tukiverkoston rakentamisessa

tilapäishoidosta peritään sosiaalihuollon asiakaslain mukainen maksu, jota voidaan alentaa tai se voidaan jättää perimättäTilapäishoidon kasvattaja

Mirva Haapasaari puh. 040 517 0241Lähdekierron päiväkoti, Nyytit puh. (019) 459 5245Vierailija:

Lainaus:


viikonloppu tms ei riitä. Eikö lapsia siis aina huostaanoteta jos ovat lastenkodissa?
Ihan aina ei huostaanoteta, mutta tämä riippuu täysin kunnan tavasta. Tukiasumiset on kieltämättä luksusta ja useimmiten huostaanotto pitää tehdä.Jokaisesta meistä varmaan tuntuu väsyneenä, että tarvitsisi pitkän ajan ilman lapsia. Kannattaa kuitenkin ensin miettiä noita tukitoimia; tukiperhettä ja perhetyöntekijää. Tarvitset myös terapeuttia, jonka kanssa voit puhua ne raskaat ja painavat asiat. Kun oma mieli on maassa, lapset tuntuvat taakalta.Jos sinulla on neuvolaikäisiä lapsia, ota yhteyttä terkkariin tai lääkäriin. Pyydä aika neuvolapsykologille tai perheneuvolaan. Tai soita sosiaalitoimistoon ja kysy miten teidän kunnassa voisi väsynyt äiti saada apua. Hae lapsille päiväkotipaikka, puolipäiväinenkin paikka antaa sinulle kummasti voimia.

Lastensuojelu on sanana pelottava mutta esimerkiksi avohuollon tukitoimenpiteistä olisi varmasti tapauksessasi riittävästi apua. Tukutoimenpiteisiin kuuluu tilanteen kartoittamisen lisäksi sopivan avun antaminen esim. päivähoitopaikka lapsille, perhetyöntekijä tai tukiperhe. Lastensuojelu ei ole vain huostaanottoa! Hae apua, kun vielä siihen kykenet!

Ja kannattaa kysyä ystäviltä, kavereilta, sukulaisilta viikonloppuhoiton viennin mahdollisuutta. Itse ainakin otan meille mielellään yövieraita ja monesti olen tuttavien lapsille tarjonnut yökyläilymahdollisuutta, jotta vanhemmat pääsevät hieman aikaa olemaan kahdestaan. Entä lasten isä tai isän sukulaiset, onko heillä mahdollisuutta hoitaa lapsia. Tuo tukiperhe sossun kautta toisi varmaan myös helpotusta arkeen.Luulen että apua saat kun sitä pyydä.

Sain uuden asunnon vajaan parin kuukauden kuluttua mutta lapsiapa ei heti annettukaan mulle takaisin vaan pitivät heitä vielä kuukauden. Ainakin silloin oli kolmen kuukauden raja etteivät voineet huostaanottaa koska syytä siihen ei ollut. Ne kolme kuukautta olivat elämäni kamalinta aikaa, mua tarkkailtiin, videoitiin ja vahdittiin, oli palavereja jne.

Vaikka kuinka ajattelisi kauniita ajatuksia, elämä voi muuttua kertaheitosta. Myös sinulla. Voit sairastua masennukseen tai muuten elämä voi heittää maton pois jalkojen alta.

Älä ikinä missään tapauksessa allekirjoita huostaanottopapereita. Älä edes väliaikaisen huostaanoton papereita. Älä missään tapauksessa usko, että huostaanoton purkaminen on helppoa, koska tässä maassa on useita perheitä, joihin lapset eivät ole palanneet vaikka kotitilanne on hyvä. Huostaanoton purkaminen ei olekaan onnistunut.Olisiko tukiperhe teille se oikea tapa auttaa jaksamistasi? Lapset olisivat perheessä 1-2 viikonloppua kuukaudessa ja lomilla vaikka viikon tai kaksi.Entä perhetyöntekijä? Saisit purkaa omia tuntemuksiasi ja vaikka nukkua sillä välillä kun hän käy lasten kanssa pihalla leikkimässä.Tai jos lastenkoti toimisi tukiperheen tavoin?Mutta missään tapauksessa älä suostu huostaanottoon. Pakkohuostaanottoon ei ole pelkästään äidin jaksamisen vuoksi aihetta, vaikka kuinka sillä uhkaisivat. Lain mukaan ensin tulee tukea perhettä kotona perhetyöntekijän käynneillä ja tukiperhetoiminnalla.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat