Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Niin sitä pitää.Mari Samuelsen:

" Jani jää kotiin hoitamaan vauvaa"

26.1.2008 4:03Mari Samuelsen aikoo jatkaa opintojaan pian lapsen syntymän jälkeen. Vauvasta ottaa hoitovastuun isä Jani Sievinen.- Lapsen saaminen on suuri ihme. On uskomatonta, että sisälläni voi kasvaa toinen ihminen.Mari Samuelsenin ihana raskausMari Samuelsen, 21, kiiruhtaa haastatteluun opinahjostaan ammattikorkeakoulu Arcadasta. Tyttömäisillä kasvoilla on ujo hymy.- Hei! Olen hieman väsynyt. Minulla oli juuri kolmen tunnin mittainen koe.Ruotsittaren sosionomiopinnot ovat hyvässä vauhdissa. Tuleva äiti aikoo jatkaa opiskelujaan vauvan syntymään asti, sillä pienokaisen maailmaan tulo ajoittuu mukavasti huhtikuun loppuun. Silloin opintoihin tulee juuri sopiva kesätauko.- Ihanaa, kun vauva syntyy ennen kesää. Saan nauttia hänestä rauhassa ja viettää ansaittua lomaa. Tämä talvi on tuntunut aika raskaalta, sillä herään joka aamu kuuden jälkeen ja lähden ajamaan Nummelasta Helsinkiin, jossa kouluni sijaitsee.Mari uskoo jatkavansa opintoja normaalisti kesän jälkeen. Silloin kihlattu Jani Sievinen ottaa vauvan hoitamisen vastuulleen.- Jani jää erittäin mielellään kotiin hoitamaan vauvaa. Täytyy sitten vain organisoida kaikki todella hyvin. Yritän tehdä lyhyempää päivää, ja Jani voi tuoda vauvan välillä koululle luokseni. Haluaisin imettää lastani suositusten mukaan, sillä äidinmaitohan on parasta vauvanruokaa, Mari juttelee.Raskaus on sujunut oppikirjan mukaan. Marilla ei ole ollut pahoinvointeja tai muita ikäviä oireita. Ainut merkki kehossa tapahtuvasta myllerryksestä on kasvava masu ja jokapäiväinen väsymys.- Olen onnekas, sillä monilla naisilla raskausaika ei mene näin hyvin. Minulla on myös ihana mies, joka tukee koko ajan kaikessa. Puhumme päivittäin vauvan syntymästä ja tuijottelemme hänestä otettuja ultrakuvia, Mari nauraa.Vauva on jo ehditty julistaa julkisuudessa pojaksi, mutta Mari ei suostu sanomaan asiasta juuta eikä jaata. Hän haluaa pitää sukupuolen vain perhepiirin tiedossa.- Sukupuolella ei ole mitään väliä. Haaveilen terveestä vauvasta. Olen joskus arvellut, että saatan odottaa poikavauvaa, mutta olen puhunut vain vaistoistani ja tuntemuksistani. Ehkäpä täällä onkin pieni tyttö, hän virnistää.Lue lisää viikonvaihteen Iltalehdestä!

Sivut

Kommentit (41)

se oli " vitsi" . Tiedän kyllä, ettei Mari varmaankaan vielä suomeksi haastiksia anna.

Viittasin sillä tuohon 5 viestiin, jossa Jania puolusteltiin (ikäänkuin Mari olisi sen kirjoittanut). Tajusitko??

6

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Aaronhan on vasta 7-vuotias, eikä hänen englanninkielen taitonsa ymmärrettävästi ole vielä kovin hyvää. Mutta Marihan opettelee myös puhumaan suomea, joten kommunikointi helpottuu.

Jaksan vain ihmetellä julkkisäitien intoa palata mahdollisimman nopeasti töihin vauvan syntymän jälkeen. Sen, jota ensin lehtien palstoilla niin hehkutetaan, kuinka iiiihanaa on kun meille tulee vauva. Ammattikorkeakouluopiskelijalla on paljon työharjoitteluja ja koulupäivätkin venähtävät pitkiksi. Ei ehkä kaikki menekään Marin suunnitelmien mukaan, että ajaa aamuisin kuuden jälkeen Nummelasta Hesaan ja Jani tuo välillä vauvan koululle imetettäväksi...Onko Marille ja muille " julkkiksille" niin iso uhraus siirtää opiskeluja esim. vuodella, jotta saisi rauhassa pitää äitiysloman ja olla läsnä lapsensa elämässä?

Vierailija:

Lainaus:


se oli " vitsi" . Tiedän kyllä, ettei Mari varmaankaan vielä suomeksi haastiksia anna.

Viittasin sillä tuohon 5 viestiin, jossa Jania puolusteltiin (ikäänkuin Mari olisi sen kirjoittanut). Tajusitko??

6
Ja niinkuin hän sanoi niin yrittää tehdä vähän lyhyempää päivää. Ja ehkä ihan täysimetys ei onnistu,mutta ainakin osittais imetys ihan hyvi, jos vaikka on neljäkin tuntia päivässä pois ei välttämättä jää kuin yksi syöttökerta välistä.Ja on hieno päätös Janilta jäädä kotiin vauvan kanssa. Luulen että iän myötä hänestäkin on kasvanut vastuullisempi isä joka haluaa olla oikeasti lastensa elämässä alusta asti. Näin käy monille miehille, 20 + vuotiaana on niin sitä omaa elämää,mutta jo 30+ monilla on elämän arvot jo hieman muuttuneet.

Mä olisin ainakin ollut tosi onnellinen jos mies olis voinut jäädä lasten kanssa kotiin kun jatkoin opiskeluja, nuorimman ollessa 7kk. Taloudellisesti se ei ole mahdollista ja nyt suoritan koulua iltaisin kun mies on lasten kanssa kotona.

ihmisillä voi olla ratkaisuihinsa ihan hyvätkin perustelut, en lähtisi arvostelemaan ennen niiden kuulemista. ja vauvan ja muiden juttujen yhdistäminen voi onnistua ihan hyvinkin. tai sitten ei ja suunnitelmat voivat muuttua jnet. eräs, joka jatkoi opintoja vauvan ollessa 4kk, imettää silti edelleen menestyksekkäästi (vauva nyt 9 kk), eikä ole käynyt bilettämässä yhtään kertaa, vaikka nuori onkin

Ja mikä sen hienompaa jos isä hoitaa lasta kotona, kun äiti opiskelee? Ja voihan olla niin että, Marinkin suunnitelmat muuttuvat sitten kun lapsi on syntynyt. Ehkä se ei haluakaan heti kesän jälkeen ruveta opiskelemaan. Suunnitelmia nyt aina saa olla, joskus ne toteutuu ja joskus ei.Mikä ihmeen kiire näillä ns. julkkisäideillä on päästä eroon vauvasta. Taitaa tämä Mari olla samaa sorttia kuin se mikänytolikaan missi-Elina, joka ennen vauvan syntymää hehkutti imettävänsä pitkään ja haluavansa kätilöksi, kun raskaana oleminen on niiiiin ihanaa. Karu todellisuus iski päälle vauvan synnyttyä ja eipähän sitten tullutkaan imetettyä, kun pullovauva olikin niin paljon helpompi.

Veikkaan että Mari imettää tasan tarkkaan kolme viikkoa ja haluaa sitten bilettämään, kun huomaa että ei se elämä vauvan kanssa niin ruusuista olekaan.

Huomaa että on ihan pumpulissa kasvanut tyttönen. Toistaa fraaseja, mitä on oppinut, että kuuluu sanoa: " Haluaisin imettää lastani suositusten mukaan, sillä äidinmaitohan on parasta vauvanruokaa" ...Haluaisin synnyttää mahdollisimman normaalilla tavalla, ilman kivunlievityksiä" ..." Minusta tulee aktiivinen ja liikkuvainen äiti..." ..." Jatkan opintojani normaalisti kesän jälkeen..."Niin ja raskauskin on -yllätys, yllätys- sujunut oppikirjan mukaan.Jos hän nyt jo kokee raskaaksi herätä aamuisin kuuden jälkeen ja ajaa kouluun Hesaan, niin onko se sitten sen helpompaa vauvan synnyttyä...Vierailija:

Lainaus:
- Ihanaa, kun vauva syntyy ennen kesää. Saan nauttia hänestä rauhassa ja viettää ansaittua lomaa. Tämä talvi on tuntunut aika raskaalta, sillä herään joka aamu kuuden jälkeen ja lähden ajamaan Nummelasta Helsinkiin, jossa kouluni sijaitsee.
Vauvan kanssa voikin viettää ihanaa lomaa ja varsinkin nukkua pitkään keskeytyksettä... ;-)Vierailija:

Lainaus:


se oli " vitsi" . Tiedän kyllä, ettei Mari varmaankaan vielä suomeksi haastiksia anna.

Viittasin sillä tuohon 5 viestiin, jossa Jania puolusteltiin (ikäänkuin Mari olisi sen kirjoittanut). Tajusitko??

6
Meidän Perhe -lehteä vuodelta 2005. Siinä Susanna kertoi, että englannin puhuminen jäi silloin kun Aaron täytti 4 vuotta. " Jani koki vieraalla kielellä puhumisen raskaaksi, kun poika alkoi puhua enemmän."

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat